Bademiljø.no

Nå pusser vi opp hyttebadet bilde

Nå pusser vi opp hyttebadet

Etter gode og late dager på hytta, er nå tiden inne for å bruke helger på forbedringer og oppussingsprosjekter. Vi gir deg inspirasjonen du trenger for å komme i gang, løsninger som passer like godt på enkle hyttebad med utedo og fullverdige bad med vaskemaskin og badekar.

Fredrik Amundsen jobber på Bademiljø Hvaler og kan mye om hyttebad. Hvaler er et øyrike utenfor Fredrikstad med mer enn 4000 hytter og Fredrik har hjulpet mange til et flottere og mer funksjonelt bad. Vi tok en liten hytteprat med han:

-Hvordan merker dere nordmenns økte interesse for oppussing, gjelder dette også for hyttefolk eller er det fortsatt det enkle livet på hytta som gjelder?

-Vi merker at folk er interessert i å ha god komfort på hyttene sine. I enkelte tilfeller også av høy standard, men et større flertall av kundene vil ha standarden på et rimeligere nivå enn hjemme. Men de ønsker selvsagt god kvalitet.

-Er det spesielle produkter og løsninger dere merker at hyttefolk etterspør?

-Utedusj er noe som har kommet sterkt de to siste årene, det er det flere som etterspør og det har vi montert mye av. Vi får se nå da, om det er like aktuelt etter denne sommerens vær.

-Hva skal man tenke på når man pusser opp hyttebadet? Er det spesielle hensyn å ta?

- Et hyttebad bygges opp på vanlig måte, etter samme krav som i en standard bolig i byen. Ønsker kunden å tappe ned hytta på vinteren (tømme rørsystemet for vann), så benytter vi gode, tekniske løsninger som gjør jobben enkel og helt trygg.  

Det er altså ikke så stor forskjell på et hyttebad og et vanlig bad. Men noe av det det fine på en hytte, er at den ligger i nær kontakt med naturen. Det finnes interiørløsninger som underbygger dette ved bruk av materialer og farger. Vi skal se på noen av disse her:

Har du et riktig stort hyttebad, er Scarlett fra Svedbergs et nydelig alternativ 

NYTT OG GAMMELT

Å blande nytt og gammelt er alltid en interiørsuksess. Kan hende du har stående en gammel sjenk eller kommode. Denne kan bli til et vakkert og unikt baderomsmøbel når du får montert en ny servant og blandebatteri på toppen. 

FLISER

Her synes jeg også det rustikke passer godt. Hvite vegger med trepanel og mønstrede fliser på gulvet er en måte å skape en vakker ramme på hyttebadet. Eller å legge avlange fliser på metro-måten, det gir en nostalgisk og sommerlig vibbe til rommet.

Calx fliser

Terra fliser i mønstermiks

Terra fliser

TA NATUREN INN

Når vi er på hytta finner vi skjell og rekved og annet fint på stranden. Bruk blank fisketråd eller lys hyssing og lag en dekorativ uro og heng på baderomsveggen. Dette er nydelige materialer som tåler godt å henge på våtrom.

Inspirasjon fra Pinterest

Inspirasjon fra Pinterest

TILBEHØR

Det er nok lyset her i skandinavia som gjør at vi også i interiøret går for de lyse tonene. Men det betyr ikke at alt skal være hvitt. Bland inn duse pasteller og skinnende metall i tilbehøret, det skal fortsatt være koselig på hytta og ikke sterilt. 

Om forfatteren

Heidi

Gjennom sitt arbeid som art director og designer har Heidi mange års erfaring med å se etter gode visuelle løsninger. På denne siden gir hun deg gode råd om stiler, trender, design og smarte løsninger til badet.