Rørleggere viser varmepumpeanlegg. Foto.

Spar miljø og penger med et varmepumpeanlegg

Du vet kanskje at oljefyren din må byttes ut eller bygges om til en mer miljøvennlig løsning innen 2020? Det mange ikke vet er hvilke alternativer som finnes, og ikke minst hvor mye de kan spare på å bytte ut oljefyren allerede i dag. Bruker du tilskuddsordningen fra Enova kan du i tillegg få 25 000 kroner for den gamle oljefyren din.

Larmerud Rørservice er en av medlemmene i Bademiljøs 121 rørleggerbedrifter og butikker. Som alle andre av medlemsbedriftene leverer de varmeløsninger fra A til Å.

- Vi liker å gjøre det enkelt for kunden, så derfor gjør vi alt: Vi fjerner den gamle oljefyren, borer, og setter inn nytt anlegg, forteller serviceleder John Roar Råken.

En av løsningene de leverte var til en kunde på Kolbotn. Han hadde en gammel oljekjele som snart måtte byttes ut, og han tok derfor kontakt med Larmerud Rørservice.

EN SMERTEFRI PROSESS 

- Det begynner alltid med at vi reiser til kunden først og ser hvor stort huset er, finner ut hvor mye olje de bruker og så videre. Det er mye som må på plass før vi kommer med anbefalt løsning.

I november 2013 startet de arbeidet hos Sandboe.

- Det optimale er å gjøre dette fra april til september siden man ikke kan fyre. Problemet er jo at folk ikke tenker på dette før de begynner å fryse utpå høsten, men sånn er jo vi mennesker, smiler John Roar.

- På dette prosjektet valgte vi en væske til vann varmepumpe med borehull, eller energibrønn som det egentlig heter. Den ble valgt fordi det var den beste løsningen - temperaturen i borehullet er jo lik hele året uavhengig om det er sommer eller vinter. Du er derfor garantert en jevnere temperatur enn om du velger en luft til luft varmepumpe. Det er jo dyrere siden du får boringen i tillegg, men det er en bedre løsning. Dette var det kunden ønsket selv, og som vi også anbefalte.

Han forteller at et slik prosjekt vanligvis tar en ukes tid, men i dette tilfellet holdt de på til januar fordi kunden ønsket å gjøre en del andre ting i tillegg. Blant annet foretok de en rensing av rørene for å få en maksimal utnyttelse av varmeanlegget.

MYE Å SPARE PÅ NYTT VARMEANLEGG

John Roar påpeker også at ved å bytte nå, løser dette mange problemer for deg.

- For det første skal det bli forbudt å fyre med olje fra 2020, for det andre er det miljøbesparende. Oljen er jo heller ikke billig lenger, så det er helt klart mye å spare på å bruke varmepumpe. I dette tilfellet får kunden en årlig besparelse på 25 090 kWh per år! Investeringen er med andre ord nedbetalt i løpet av 10 år.

ØNSKER DU Å SE PÅ VARMELØSNING?

Ta kontakt med oss i Larmerud Rørservice og be om en befaring, oppfordrer John Roar.

- Og du - ikke vent til det begynner å bli kaldt i været igjen.

Om forfatteren

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.