Bademiljø.no

10 års garanti på tett bad

Lyst på et bad som garantert holder tett i 10 år?

Det å bygge et nytt bad er en stor investering for de fleste av oss. Da er det trygt å vite at Bademiljø, som de eneste i Norge, garanterer at det nye badet holder tett i 10 år. Garantiordningen gir deg som kunde rettigheter utover den lovbestemte reklamasjonsretten på 5 år og gjelder for konstruksjon og oppbygging av vegger og gulv.

Dokumentet som bekrefter at badet er bygget med 10 års tetthetsgaranti er å betrakte som et verdipapir - for det øker faktisk verdien på boligen din. Skulle det mot formodning oppstå lekkasjer i løpet av 10 år, utbedrer vi disse – og eventuelle fuktskader – uten ekstra kostnad for deg.

Garantien øker verdien på boligen

Tilstanden på bad og våtrom er ofte gjenstand for usikkerhet ved boligkjøp. Med 10 års garanti på tett bad, får den nye eieren en sikkerhet for at det i garantiperioden ikke dukker opp uforutsette utgifter som følge av lekkasje i våtrom. Det er noe mange er villige til å betale ekstra for og det øker samtidig verdien på boligen din.

For at vi skal kunne garantere at badet ditt holder tett i 10 år, må vi bygge rommet fra bunnen av. De fleste bedriftene i Bademiljø tilbyr 10 års tetthetsgaranti ved totalrenovering av bad. Se etter Garantisymbolet eller spør din lokale Bademiljø-bedrift om 10 års garanti.

Få det skriftlig

Det er mange bedrifter som gjerne vil bygge badet ditt. Blant disse finner du mange seriøse håndverksbedrifter, men dessverre er det også mange useriøse aktører som oppgir at de bygger etter "våtromsnormen".

Du vil også finne aktører som i strid med lovverket lokker deg med "garanti" uten å tilby rettigheter utover det loven allerede gir. Derfor bør du alltid be om en skriftlig garanti før du velger håndverker.

Full oversikt over all dokumentasjon

Ved bygging av bad med 10 års tetthetsgaranti får du en garantimanual når badet eller våtrommet står ferdig. Garantimanualen er ditt bevis for at badet eller våtrommet ditt er levert med 10 år garanti. Manualen gir deg oversikt over alt det praktiske rundt bruk og vedlikehold av rommet, og hjelper deg å overholde dine forpliktelser i henhold til garantivilkårene.

For at du skal få enda bedre oversikt over de dokumenterte arbeidene, bruker vi i Bademiljø boligmappa.no - en digital lagringsplass som samler viktig dokumentasjon fra offentlige registre, håndverkere og boligeiere. Det betyr at Bademiljø kan gå inn å registere alt vi har gjort i forbindelse med bygging av ditt bad på boligmappa.no - så slipper du å tenke på det.

Det viktigste er det du ikke ser

Ved bygging av et våtrom med 10 års tetthetsgaranti hos Bademiljø, betaler du ingenting ekstra for denne tryggheten. Når du innhenter tilbud fra andre aktører, skal du derfor være bevisst på hva som loves levert med tanke på arbeidets omfang, kvalitet og pris.

For ved bygging av bad og våtrom er det viktig å vite at grunnarbeidet kan representere nærmere 70 prosent av totalkostnaden. Dette arbeidet er ofte ikke synlig når rommet står ferdig, men er helt avgjørende for tettheten i rommet.

Du bør også være oppmerksom på at den generelle husforsikringen din kun gjelder ved plutselig oppståtte skader som for eksempel rørbrudd, og at sniklekkasjer fra utett membran eller lignende ikke dekkes. Med Bademiljøs 10 års garanti slipper du å tenke på dette.

Bad pusset opp med 10 års tetthetsgaranti

Her får du se et lite utvalg bad pusset opp av Bademiljø i Bergen, Bademiljø Asbjørn Nordsveen i Brumunddal, Bademiljø Søstrene Amundsen i Oslo, Bademiljø Jar-Tek Rør i Bærum og Bademiljø Werner Barth i Sandefjord. I tillegg kan du lese hva de stolte baderomseierne synes om oppussingsprosessen fra gammelt til nytt bad.

Ofte stilte spørsmål om 10 års garanti på tett bad

Bortsett fra løsninger og synlige produkter bør man være opptatt av hvilken dokumentasjon man får på de utførte arbeidene når jobben er ferdig. Det er ikke bare en FDV (drift og vedlikeholdsveiledning) som er viktig, men også dokumenter som viser at jobben er utført etter gjeldende forskrifter og beskrivelser.

Hvis du skal selge boligen din, kan det være en stor fordel å kunne dokumentere de arbeidene som er gjort. Foreligger det ingen dokumentasjon, kan taksten på boligen reduseres på grunn av usikkerhet rundt arbeidene som er utført.

Hvis en Bademiljø-bedrift opphører, gjelder fortsatt Bademiljø-kjedens tetthetsgaranti på bad som bedriften har pusset med 10 års garanti. Skulle du være så uheldig å få en lekkasje i membranen på gulv eller vegg, som gjør at badet ikke lenger er tett, så vil en annen Bademiljø-bedrift komme og reparere denne skaden kostnadsfritt. Hvis en bedrift tilbyr 10 års garanti og ikke er medlem av Bademiljø- kjeden, ville jeg først og fremst stilt spørsmålet om hva som skjer hvis denne bedriften opphører.

Nei, det er det ikke. Bademiljø gir en garanti på tettheten på rommet. Hvis du skulle få problemer med tettheten er det en type skade som forsikringsselskapene ikke dekker - de dekker kun brudd i rør og ledninger. Så hvis det oppstår et brudd i rørene dine er det som regel husforsikringen som dekker dette, men er det lekkasje i membran så gjelder Bademiljøs tetthetsgaranti.

Alltid! Det er et av kravene for å bygge et bad med 10 års tetthetsgaranti. I tillegg skal all dokumentasjon overleveres til deg som kunde, enten i perm eller elektronisk, og du skal i tillegg ha en overtagelse slik at man er enige om datoen for når selve garantien gjelder fra.

Flere artikler om dokumentasjon og bad

Dokumentasjon av bad

Vet du hvilken membran du har på badet ditt? Mangler du dokumentasjon på at oppussingen er fagmessig utført, kan det påvirke verdivurderingen av boligen din den dagen du skal selge.

Bademiljø totalpakke

Vet du hvor mange håndverkere du trenger for å bygge et bad, eller dagens krav til dokumentasjon og forskrifter? For å totalrenovere bad er det en god del hoder som skal innom huset ditt. Det gamle badet skal rives, rør fikses, fliser legges og møbler monteres. Du kan like gjerne lese en oppskriftsbok på gresk som å prøve å koordinere alle håndverkerne, samtidig som du skal ha et normalt liv – for det er tilnærmet umulig.

Bademiljø samarbeider med Boligmappa

Bademiljø var den første rørleggerkjeden som inngikk avtale med Boligmappa. Det betyr at vi kan gå inn å registrere alt vi har gjort i forbindelse med bygging av badet ditt og arkivere all dokumentasjon på boligmappa.no. Så slipper du å tenke på det.

Forsikring dekker ikke alle vannskader på badet

Hvert åttende minutt oppdages en vannskade i norske hjem. Du tenker kanskje at du er forsikret mot vannskader som følge av en lekkasje, men det er faktisk årsaken til vannskaden som er avgjørende for dekningen og ikke vannskaden i seg selv. Dessverre dekker de færreste forsikringer dårlig utført arbeid og vedlikehold på badet. Så hva gjør du? Satser du på at det ikke skjer deg?

NS 3600 setter høye dokumentasjonskrav

Uten dokumentasjon på utført arbeid kan et nytt bad få samme verditakst som et gammelt oppussingsobjekt. Årsaken er NS 3600.

Garantert tett bad med Bademiljøs 10 års garanti

Drømmer du om å bygge det perfekte baderommet i nytt hus, eller skal du totalrenovere badet ditt? Da bør du sørge for å sikre deg for fremtidige skader.