Bademiljø.no

Inspirasjon og råd

Inspirasjon og råd

Bademiljø-magasinet er her for å dele inspirasjon, tips og ideer med deg!

Trender & Inspirasjon | 24.mar 2022
Friluftsfølelsen på baderommet
Monica har alltid trivdes med å være tett på naturen. Da hun og mannen skulle bygge drømmehuset ved sjøen, plantet det seg flere kreative idéer som har gjort badet til et av familiens favorittoppholdsrom. Også barna som har flyttet hjemmefra kommer tilbake for å tilbringe litt tid her.
Trender & Inspirasjon | 24.mar 2022
Årets baderomstrender – stilene som gjelder i 2022
Skal du pusse opp badet? Her får du oversikten over hvilke farger, materialer og stiler som gjelder nå.
Trender & Inspirasjon | 20.jan 2022
Et bad med spafølelse
Da det var på tide å pusse opp badet, gikk June og Bern for en totalrenovering. Resultatet ble et moderne og stilig bad med mikrosement som gir følelse av velvære.
Trender & Inspirasjon | 12.jan 2022
Servanter som synes
Det er ingen grunn til å gjemme bort en fin servant. Servanter finnes i mange varianter og materialer, og er et av de viktigste elementene på badet. En servant kan faktisk gjøre mye når det kommer til å skape det riktige uttrykket i rommet. Her viser vi deg noen servanter som er litt utenom det vanlige.
Trender & Inspirasjon | 11.nov 2021
- Vi har fått drømmebadet!
Da Jarle og Anette fikk en lekkasje på sitt gamle bad, bestemte bergensparet seg for at tiden var inne: baderomsdrømmen skulle realiseres. – Vi stresset ikke og brukte seks uker på å ferdigstille badet. Sluttproduktet vi sitter igjen med er virkelig kvalitet.
Trender & Inspirasjon | 16.jun 2021
Bad i farger
Tiden da baderomsmøblene var hvite og blandebatteriene var i krom, er utelukkende forbi.
Trender & Inspirasjon | 6.mai 2021
Epos – designet av Halvor Bakke
Da Svedbergs skulle lage sin nye møbelserie kontaktet de den norske interiør og TV-profilen Halvor Bakke. Sammen med Svedbergs sitt designteam har han skapt noe helt nytt som bygger på kombinasjonsmuligheter, farge, form og funksjon.
Varme & Energi | 23.nov 2020
Gi gulvvarmeanlegget en oppgradering og opplev enklere styring og fleksibilitet
Toril og mannen fikk hjelp til å oppgradere det eksisterende gulvvarmeanlegget av Bademiljø Tveter Rørservice til et enklere og mer fleksibelt system.
Bygge nytt bad | 20.okt 2020
Pusse opp bad steg for steg - fra drøm til virkelighet
Helena og Marius fikk proff hjelp til å realisere drømmen om et stilrent og lyst baderom. Se hvordan de pusset opp badet steg for steg.
Trender & Inspirasjon | 15.okt 2020
Skreddersydd dusjløsning - veien til drømmedusjen
Har du skråtak eller andre utfordringer på badet og sliter med å finne en dusjløsning som passer? Fortvil ikke. Det finnes dusjvegger og dusjhjørner som kan tilpasses på millimeteren. Vi har snakket med Ida Johansen hos Bademiljø Nidarvoll i Trondheim. Her er hennes tips til hvordan du kan skreddersy din egen dusjløsning.
Trender & Inspirasjon | 25.aug 2020
Derfor bør du velge dusjtoalett
I alle tider har vi brukt vann for å sørge for den daglige hygienen, men ikke etter toalettbesøket – der nøyer de fleste av oss seg med å bruke papir. Et dusjtoalett er mer hygienisk og mer behagelig sammenlignet med et tradisjonelt toalett. Hvorfor er det da fortsatt få nordmenn som velger dusjtoalett hjemme? Vi ser nærmere på hvordan et dusjtoalett fungerer og dets fordeler.
Rørleggeren forklarer | 25.aug 2020
Quooker – kokende vann rett fra kranen
Visste du at du kan få kokende vann rett fra springen? Kjøkkenkranen Quooker gir nemlig 100 grader rett fra kranen og den kan monteres i de aller fleste vasker og benkeplater. Men hva kan du egentlig bruke Quookeren til, skal du være redd for sikkerheten, og hvor mye energi bruker den? Vi har tatt en nærmere titt på denne geniale kjøkkenkranen.
Rørleggeren forklarer Bygge nytt bad | 11.aug 2020
Dokumentasjon av bad
Vet du hvilken membran du har på badet ditt? Mangler du dokumentasjon på at oppussingen er fagmessig utført, kan det påvirke verdivurderingen av boligen din den dagen du skal selge.
Trender & Inspirasjon | 2.jul 2020
Praktisk eleganse i 100 år gammel villa
Når det begynner å dryppe fra kjøkkenlampen, innser du at noe må gjøres, forteller Anne-Elisabeth Rasmussen. Etter en omfattende totalrenovering nyter hun og ektemannen hverdagen med et flott, praktisk og elegant bad.
Trender & Inspirasjon | 3.jun 2020
Få orden på vaskerommet
Vaskerommet blir ofte nedprioritert når hjemmet skal innredes, og vi har vel alle opplevd at et rotete vaskerom kan skape mye frustrasjon. Vi trenger plass til å sortere klesvasken og brette de nyvaskede klærne. I tillegg skal rengjøringsmidler, strykejern og strykebrett være lett tilgjengelig og ha sin faste plass. Og ikke minst; hvor legger vi alle de single sokkene som venter på partneren sin? Med noen enkle grep på vaskerommet blir vaskejobben mye hyggeligere!
Trender & Inspirasjon | 22.mai 2020
5 Tips til smart oppbevaring på badet
Få en innbydende og oversiktlig start på dagen med smarte oppbevaringsløsninger på badet! Enten badet ditt er stort eller lite, gjelder det å finne praktiske løsninger som gjør det lett å utnytte plassen til det fulle. Med kurver, skuffeinndelere og andre smarte løsninger kan du sørge for at du alltid har et ryddig og oversiktlig baderom – så slipper du å bruke tid på få finne frem i rotete skuffer!
Rørleggeren forklarer | 20.jan 2020
5 fordeler med dusjkabinett
Lurer du på hva slags dusjløsning du skal velge? Har du skjevt gulv og irriterer deg over vannet som renner utover badegulvet? Eller er du usikker på om badegulvet ditt har membran og er tett? Ja, da kan det lønne seg å gå for et dusjkabinett.
Trender & Inspirasjon | 24.okt 2019
Dansani You – Møt den nye you!
Dansani sin møbelserie YOU handler om å finne din personlige stil. Med Dansani YOU kan du skape ditt personlige drømmebad. Du kan velge mellom tre ulike stilarter: Urban, Classic og Vintage. Du kan også mikse og matche på kryss og tvers for å skape ditt helt egne uttrykk. Møt den nye YOU.
Bygge nytt bad | 13.sep 2019
Husets helsejournal
Når var du sist innom Boligmappa for å sjekke hvordan det står til med huset ditt? Kanskje du er en av dem som ikke har hørt om Boligmappa før? Det vil lønne seg å ta den i bruk.
Trender & Inspirasjon | 10.sep 2019
Rå betong mot organisk innredning
Miriam Gulbransen hadde sterke meninger da hun skulle pusse opp badet i leiligheten på Kampen i Oslo. Og resultatet er blitt så fint at hun alltid har baderomsdøren åpen.
Trender & Inspirasjon | 29.aug 2019
Moderne eleganse på tradisjonsrik gård
Bonderomantikken preget den vakre gården i Hof i Holmestrand kommune. Men på det nyrenoverte hovedbadet har gårdsfolket gått for et lyst, moderne og elegant uttrykk.
29.aug 2019
Hvordan bygge inn et utespa – steg for steg
Det er flere og flere som ønsker å bygge inn massasjekaret i en utestue eller i en eksisterende terrasse. Det lar seg fint gjøre, men det er lurt å ta noen forhåndsregler. Her er tipsene for hva du bør tenke på når du skal bygge inn et utespa.
20.aug 2019
Smart dusjoppbevaring
Tryll bort sjampoflaskene fra gulvet for godt! Det finnes smarte og stilige løsninger for dusjoppbevaring som gir deg en harmonisk og velordnet dusjopplevelse – og som skjuler mer enn de viser.
7.aug 2019
Lite bad – smarte tips for innredning av små bad
For mange er drømmen om et gigantisk bad en utopi. Men smått kan være godt, bare du gjør smarte og effektive grep når du skal innrede. Her er noen tips som kan hjelpe deg på vei mot et hyggelig og praktisk bademiljø.
Trender & Inspirasjon | 4.jul 2019
Et bad for ro, yoga og sosialisering
Når du elsker interiør og design er det lite som kan måle seg med å flytte fra en moderat 3-roms i Oslo til en gigantisk villa i Ski. Og endelig kunne Marianne Olberg og mannen realisere drømmebadet - med badstue.
Trender & Inspirasjon | 2.jul 2019
Mørkt drømmebad på Biri
Ekteparet Ragnar og Jan kom til Asbjørn Nordsveen i Brumunddal og presenterte sitt drømmebad. De drømte om et større bad i mørke farger med firkantede detaljer, romslig dusj, dobbel servant og ikke minst opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Resultatet ble et lekkert og stilrent bad med detaljer som skiller seg ut.
Trender & Inspirasjon | 25.feb 2019
FossBAD form – Baderomsinnredning med sømløs helhet
Form er norsk møbelserie fra Foss med tydelig estetikk og smartere løsninger for oppbevaring. Klassisk eleganse og moderne design balanseres fint med baderomsmøblenes store, rene flater uten synlige skjøter og klassiske detaljer som materialer i porselen.
Trender & Inspirasjon | 28.nov 2018
Slik styler du badet til visning
Badet er et av de rommene som får mest fokus på boligvisning. Her gir boligstylist Tone Christi Røisgård deg tips til hvordan du kan style badet til visning, slik at du kan gjøre det beste ut av det bademiljøet du har.
Trender & Inspirasjon | 2.nov 2018
Finn badekaret som passer for ditt bad
Finnes det noe bedre enn å senke seg ned i et varmt bad etter en stressende dag med kravstore sjefer og masete barn? Her finner du badekaret som passer deg og ditt bad.
Trender & Inspirasjon | 18.okt 2018
PowderRain – magiske mikrodråper
Ønsker du mer dusjglede? Badet er et sted hvor du skal kunne trekke deg tilbake, slappe av og lade batteriene. Opplev den sanselige verdenen med den nye stråletypen PowderRain fra Hansgrohe. Tro meg, du vil aldri ha lyst til å dusje med noen annen dusjstråle igjen!
Trender & Inspirasjon | 28.aug 2018
Takdusj - den enkle følelsen av luksus
Trenger du en litt bedre start på dagen, eller hjelp til å senke skuldrene ytterligere et hakk? Da er takdusj en smart investering.
Varme & Energi | 27.aug 2018
5 grunner til å bytte varmtvannsbereder
Det kan være god økonomi i det å bytte varmtvannsbereder. Bedre energieffektivitet kan gjøre det til en lønnsom investering.
Rørleggeren forklarer | 13.jun 2018
Derfor bør du bytte toalett
Planlegger du oppussing av bad eller toalettrom, men er usikker på om du skal skifte ut toalettet? Du vil trolig få stor glede av å bytte til et nytt. Her er noen gode argumenter.
Rørleggeren forklarer | 1.jun 2018
5 ting du bør sjekke på badet når du er på visning
Det er mange om beinet i det norske boligmarkedet, og mange kjøper før de har sjekket boligstandarden ordentlig. Her er 5 ting du enkelt kan sjekke på badet når du er på visning.
Trender & Inspirasjon | 1.jun 2018
Dette er trendene som gjelder for baderommet!
Hvordan kommer badet til å se ut i tiden fremover? Hvilke stiler, produkter og bruksområder vil være ekstra aktuelle? Eli Skogsrud i Bademiljø-butikken VVS Expo i Oslo er godt oppdatert både på det siste nye og det som er på vei, og deler gjerne sin innsikt med oss.
Bygge nytt bad | 2.mai 2018
Garantert tett bad med Bademiljøs 10 års garanti
Drømmer du om å bygge det perfekte baderommet i nytt hus, eller skal du totalrenovere badet ditt? Da bør du sørge for å sikre deg for fremtidige skader.
Trender & Inspirasjon | 30.apr 2018
Full opppgradering av 80-tallsbad
De gammeldagse badene skrek etter oppgradering i det nye huset til Trisha og Ruud van Duinen, og paret kunne ikke vært mer fornøyde med resultatet etter oppussingen.
Trender & Inspirasjon | 30.apr 2018
Slik får du et mer miljøvennlig bad
Det er fullt fokus på en grønnere verden, og nå er det viktig at vi alle gjør vårt for miljøet. Når det kommer til deg og ditt bad, er det flere grep du kan ta for å bidra til dette. Både stort og smått. Her er våre tips.
Trender & Inspirasjon | 30.apr 2018
Slik skaper du hjemmespa
Gi deg selv en velfortjent pause i en hverdag med stress og jag, og unn deg litt deilig egenpleie med hjemmespa. Med enkle grep kan du lage ditt eget spa hjemme på badet, og vi gir deg tipsene.
Rørleggeren forklarer | 18.apr 2018
Fordelene med frostfri utekran
Er sykkelen full av skitt, trenger hunden en dusj etter lufteturen, trenger bilen en vask, eller ønsker du å spyle bort grus fra uteplassen? Uansett behov vil en utekran egne seg godt når du trenger tilgang på vann utendørs. Vi gir deg noen tips til hva du burde tenke på ved valg av utekran.
Trender & Inspirasjon | 9.apr 2018
Sparedusj eller fossefall? Velg miljøvennlig komfort
Skal du gå for miljøvennlig sparedusj eller fossefall med god komfort når du skal velge dusj? Det finnes faktisk løsninger som tar hensyn til begge deler.
Trender & Inspirasjon | 4.apr 2018
Grønn glede - Lekre planter som trives på badet
Et baderom bør preges av ro, harmoni og balanse. Og med vakre, grønne vekster skaper du et ekstra avslappende sted å være. Her er seks forslag til planter som trives med fukt og uten alt for mye lys.
Bygge nytt bad | 21.mar 2018
Å planlegge bad – dette bør du tenke på før du pusser opp
Å planlegge et nytt bad er først og fremst spennende, samtidig som det er mange valg som skal tas og en del ting som bør undersøkes. Her er noen tips til deg om baderomsplanlegging før oppussing av bad.
Trender & Inspirasjon | 6.mar 2018
Endelig et luktfritt baderom
Verden har gått framover, og ny teknologi har gjort hverdagen mer behagelig og komfortabel. Det gjelder også innen toaletthygiene.
Trender & Inspirasjon | 11.des 2017
Dusjbadekar – kombiner både badekar og dusj
Hvilket badekar skal du velge? Frittstående, innebygget badekar eller boblebad? Har du i tillegg lyst på dusj, men har ikke plass til både dusj og badekar? Da kan det være lurt å vurdere en kombinasjonsløsning. Vi viser deg smarte løsningene for dette.
Rørleggeren forklarer | 16.okt 2017
Design ditt eget dusjhjørne med modeller fra INR
INR har tegnet løsninger for dusjhjørner i flere tiår. De er opptatt av å skape den beste dusjopplevelsen du kan få. Derfor finner du flere modeller og muligheter til å skreddersy ditt dusjhjørne. Vi viser deg noen av mulighetene med INR LINC-serien.
Rørleggeren forklarer | 11.okt 2017
5 Ting du bør tenke på før du velger kjøkkenbatteri
Blandebatteri til kjøkken, også ofte omtalt som kjøkkenbatteri, kjøkkenkran eller kjøkkenarmatur, finnes i mange varianter. En kjøkkenkran benyttes ofte i løpet av en dag, og det er derfor viktig at den er både funksjonell og av god kvalitet. Vi har laget en liste over hva du bør tenke på når du velger blandebatteri til kjøkkenet!
Varme & Energi | 4.okt 2017
En sirkulasjonspumpe gir jevn varme i hjemmet
Opplever du at det er en forskjell i temperaturen fra rom til rom i boligen din, eller leter du etter tøflene om morgenen fordi gulvet er iskaldt? Da er det på tide å innregulere varmeanlegget ditt med en sirkulasjonspumpe. Ikke bare unngår du kun halvvarme eller for varme radiatorer. Du får også en lavere oppvarmingsregning – uten å gjøre et kompromiss med komforten!
Trender & Inspirasjon | 25.sep 2017
Inzo baderomsmøbler fra Dansani med kreative muligheter
Har du noen gang tenkt over hvor mange ganger i løpet av en dag du er innom badet? Det er ikke få, og vi tilbringer mer tid på badet enn noen gang før. Finn roen på et velfungerende bad med detaljer som gjør det personlig. Med Inzo baderomsmøbler kan du skape litt hverdagsluksus. Vi viser deg hvilke muligheter denne baderomserien gir deg!
Varme & Energi | 21.aug 2017
Velg riktig størrelse på varmtvannsberederen
Visste du at rundt tjue prosent av strømregningen din går til oppvarming av vann? Med utgangspunkt i et så stort energiforbruk har det selvsagt stor betydning for hvor effektiv varmtvannsberederen din er, og at man velger riktig størrelse på varmtvannsberederen. Bytter du ut din gamle varmtvannsbereder kan du faktisk redusere varmetapet med opptil femti prosent
Rørleggeren forklarer | 11.aug 2017
Berøringsfritt blandebatteri – hygiene i hjemmet
Visste du at mange bakterier spres via indirekte kontakt, eksempelvis ved at flere personer berører de samme flatene? Ved å sørge for at kontaktflatene er rene kan man redusere bakteriespredningen betydelig. Berøringsfrie blandebatterier på baderom eller kjøkken er derfor ikke bare praktisk og brukervennlig, men løfter også hygienen til et helt nytt nivå.
Trender & Inspirasjon Bygge nytt bad | 5.jul 2017
Dansani Calidris - Baderomsinnredning for den bevisste
Funksjonalitet og design går hånd i hånd. Dansani sin møbelserie Calidris er en eksklusiv møbelserie for alle rom, uansett størrelse og form. Vi viser deg noen av mulighetene denne serien gir deg.
Rørleggeren forklarer | 3.jul 2017
Rørisolasjon - er rørene i boligen din riktig isolert?
Hvert eneste år går mye varme til spille fra boliger, næringsbygg og industribedrifter på grunn av mangler ved rørisolasjon. Er du for eksempel plaget av støy fra avløpsrør. Ja, da trenger du kanskje å sjekke om rørisoleringen er utført riktig, eller om du i det hele tatt har isolasjon på rørene.
Varme & Energi | 27.jun 2017
Nå er tiden inne for å installere varmepumpe
Se opp for nye miljøkrav. Regjeringen har nå kunngjort at det fra 2020 blir forbudt å bruke fyringsolje og parafin til oppvarming i boliger og næringsbygg. Nå er tiden inne for å investere i en varmepumpe.
Rørleggeren forklarer | 12.jun 2017
Finn den beste dusjløsningen til ditt bad
Hvert bad er unikt og i blant hender det at dusjveggen må tilpasses på den ene eller andre måten. Det kan for eksempel dreie seg om måltilpasning, rørgjennomføring, uttak i glasset eller skråkapping på grunn av et skråtak. Her viser vi deg et par eksempler på gode dusjløsninger og hvordan du får tilpasset en dusj dersom du har skråtak, eller et bad med et vindu som er litt uheldig plassert.
Rørleggeren forklarer | 26.mai 2017
Når renset du sluket sist?
Vannlekkasjer og tette avløp oppstår ofte gradvis og over tid. Det kan føre til vond lukt, muggsopp eller kostbare reparasjoner etter en lekkasje. Her er noen triks som hjelper deg å forhindre vannskader.
Rørleggeren forklarer | 18.mai 2017
Utendørs massasjekar og boblebad – hvilket kar passer deg?
Massasjebad, boblebad eller utendørs spa – kjært barn har mange navn. Ofte brukes uttrykkene litt om hverandre selv om de egentlig beskriver ulike typer kar. Vi gir deg noen gode råd på veien til å finne massasjekaret som passer deg best.
Trender & Inspirasjon | 21.apr 2017
Designsluk til baderommet
Designsluk er blitt en viktig del av interiøret og kan sette prikken over i-en på et nytt og lekkert bad. Løft helhetsinntrykket på baderommet og få en hel rekke praktiske fordeler med på kjøpet.
Trender & Inspirasjon | 18.apr 2017
Baderomstrender 2017
Vi tok turen til årets ISH-messe i Frankfurt, verdens ledende varemesse innen bad, bygg og energi. Der fikk vi et innblikk i årets baderomstrender og hva vi kan forvente oss i tiden framover.
Rørleggeren forklarer | 23.feb 2017
Finn ditt perfekte dusjkabinett
Det er mange ting å ta hensyn til når du skal pusse opp badet, blant annet å finne et dusjkabinett som passer perfekt. Vår store dusjkabinett-guide gir deg gode tips og hjelper deg ett steg nærmere drømmekabinettet.
Bygge nytt bad | 23.nov 2016
Veien til drømmebadet - steg for steg
Endelig står du i døråpningen til badet ditt og kjenner på gleden over at det skal pusses opp. Det er imidlertid mye å tenke på før du kan tre inn i det nye drømmebadet ditt. Vi gir deg de viktigste trinnene i prosessen fra idé til ferdig bad. Vi håper disse rådene er til god hjelp for deg på veien.
Varme & Energi | 28.sep 2016
Energisparetips - Det er lett å spare mer
Her kan du lese mer om hvordan du kan spare mye på å lære mer om hvordan du kan holde utgiftene til oppvarming og varmtvannsberedning nede.
Trender & Inspirasjon | 25.sep 2016
Baderomstrender 2016/2017
Temaet for høstens store designhappening, Oslo Design Fair, er Togetherness. Det handler om å skape rom og hjem som gjør det enklere å være sammen, om å forenkle hverdagen og om et personlig hjem som får oss til å stresse ned. Vi skal se hvordan det preger fargene, materialene og produktene som frontes i interiørbildet fremover.
Varme & Energi | 19.mai 2016
Brannfarlig feil på varmtvannsbereder fra OSO
OSO Hotwater AS advarer om risiko for overoppheting i en elektrisk tilkobling på OSO varmtvannsberedere som er produsert mellom 2009 og 2011. Dette betyr at din OSO varmtvannsbereder kan være brannfarlig.
Trender & Inspirasjon | 14.mai 2016
Husk på dette når du velger kjøkkenvask
Valg av kjøkkenvask er minst like viktig som valg av servant til badet, bare tenk på hvor ofte du faktisk bruker den. Både design og funksjon må innfri, og heldigvis er det mange flere valg enn de fleste er klar over. Kjøkkenvasker kommer nemlig i over hundre varianter og størrelser. Hvilken har du lyst på og hvilken trenger du?
Trender & Inspirasjon | 30.apr 2016
Baderomstrender 2016 - rett fra Milano!
Det er nemlig i Milano det skjer, nærmere bestemt på Salone del Mobile 2016, når det kommer til design og trender på interiørfronten. Bademiljø var på plass og er fulle av nye inntrykk og inspirasjon fra årets store designhappening. Sharing is caring, så her følger en trendrapport rett fra baderomsavdelingen!
Trender & Inspirasjon | 1.feb 2016
Innbygget badekar - en del av et helstøpt bad
Det er mye å velge i når du skal innrede badet med badekar. Frittstående, hjørnekar, massasjekar, sittekar – eller du kan bygge det inn i interiøret. Vi skal se litt nærmere på fordeler og ulemper ved innbyggingsbadekar og hvilke muligheter som finnes.
Varme & Energi | 20.okt 2015
Vurderer du varmepumpe eller gulvvarme?
Å bytte varmesystem kan bety store inngrep og høye kostnader. Skal du bygge nytt, er det også mange ting å tenke på. Det er mye å velge mellom, og det kreves god fagkunnskap for å velge rett system for akkurat ditt hus og din familie. For de aller fleste villaeiere vil en varmepumpe være en god investering. Markedet er blitt stort og systemene har blitt bedre. Vi gir deg en innføring i varmepumper og gulvvarme.
Rørleggeren forklarer | 20.okt 2015
Ferdig montert - Vi fikser, frakter og monterer
Visste du at våre rørleggere kan montere baderomsutstyret for deg? Når vi monterer så sørger vi selvfølgelig for frakt hjem til deg, og eventuelt miljøvennlig fjerning av eksisterende utstyr.
Bygge nytt bad | 20.okt 2015
NS 3600 setter høye dokumentasjonskrav
Uten dokumentasjon på utført arbeid kan et nytt bad få samme verditakst som et gammelt oppussingsobjekt. Årsaken er NS 3600.
Trender & Inspirasjon | 20.okt 2015
Nå pusser vi opp hyttebadet
Etter gode og late dager på hytta, er nå tiden inne for å bruke helger på forbedringer og oppussingsprosjekter. Vi gir deg inspirasjonen du trenger for å komme i gang, løsninger som passer like godt på enkle hyttebad med utedo og fullverdige bad med vaskemaskin og badekar.
Bygge nytt bad | 20.okt 2015
5 tips til å finne en god rørlegger
Når tre av fire byggeskader i landet skyldes fukt er det ikke rart at over halvparten av oss sier at fuktskader er det vi er aller mest redde for når vi kjøper bolig. Å velge en seriøs rørlegger er derfor en viktig investering, og med disse tipsene slipper du å bli lurt.
Trender & Inspirasjon | 20.okt 2015
Trendrapport 2016
Vi har vært på Oslo Design Fair og tatt pulsen på de siste interiørtrendene. Det er tre hovedretninger som peker seg ut, og det organiske og naturlige går igjen i alle tre. Vi viser deg også hvordan du kan bruke trendene i ditt baderomsinteriør.
Trender & Inspirasjon | 20.okt 2015
Badet, rom for nostalgi
I en interiørverden full av streng design og moderne, teknologiske løsninger, finnes det heldigvis fortsatt noen som produserer de gode, gamle kranmodellene, badekarene og historiske flisene. Vi viser deg noen eksempler på hvordan du kan få en nostalgisk stil på badet, perfekt for enhver romantiker!
Bygge nytt bad | 5.okt 2015
Kvalitet og sertifisering er viktigst
Hos en av landets største rørleggerkjeder har de ikke bare fokus på at medlemsbedriftene skal ha sertifiseringer og godkjenninger i boks. Alle produktene, fra membran og rørsystemer til blandebatterier og armaturer, er nøye utvalgte.
Rørleggeren forklarer Bygge nytt bad | 5.okt 2015
Baderomsutstyr fra utlandet kan fort bli dyrt
Utenlandske VVS-produkter kan i mange tilfeller være langt billigere enn norske varianter. Hvorfor bruke mer penger enn nødvendig, tenker du kanskje? Fordi du ikke ønsker at det billige blandebatteriet skal knele under norsk vanntrykk. Det er nemlig en våt affære.
Rørleggeren forklarer | 5.okt 2015
Forsikring dekker ikke alle vannskader
Hvert åttende minutt oppdages en vannskade i norske hjem. Du tenker kanskje at du er forsikret mot vannskader som følge av en lekkasje, men det er faktisk årsaken til vannskaden som er avgjørende for dekningen og ikke vannskaden i seg selv. Dessverre dekker de færreste forsikringer dårlig utført arbeid og vedlikehold på badet. Så hva gjør du? Satser du på at det ikke skjer deg?
Bygge nytt bad | 5.okt 2015
Tegn drømmebadet med Bademiljøs tegneprogram
I ro og fred kan du tegne og velge hvordan ditt bad skal se ut – bruk så mye tid du bare vil. Når tegningen er ferdig sender du den til en Bademiljøbutikk, for så å se den komme til liv.
Bygge nytt bad | 30.sep 2015
Velger samme rørlegger neste gang
I fjor sto det nyoppussede badet til tidligere lærer Odd Torp og kona ferdig. Den snart 77 år gamle pensjonisten har vært med på å bygge hus tidligere, støpt grunnmur og jobbet i byggevareforretning, men badet – det valgte han å sette bort til fagfolk.
Bygge nytt bad | 30.sep 2015
Bygge bad? La oss stå for hele prosessen
Vet du hvor mange håndverkere du trenger for å bygge et bad, eller dagens krav til dokumentasjon og forskrifter? For å totalrenovere bad er det en god del hoder som skal innom huset ditt. Det gamle badet skal rives, rør fikses, fliser legges og møbler monteres. Du kan like gjerne lese en oppskriftsbok på gresk som å prøve å koordinere alle håndverkerne, samtidig som du skal ha et normalt liv – for det er tilnærmet umulig.
Bygge nytt bad | 30.sep 2015
Bademiljø samarbeider med Boligmappa
Bademiljø var den første rørleggerkjeden som inngikk avtale med Boligmappa. Det betyr at vi kan gå inn å registrere alt vi har gjort i forbindelse med bygging av badet ditt og arkivere all dokumentasjon på boligmappa.no. Så slipper du å tenke på det.
Rørleggeren forklarer Varme & Energi | 28.sep 2015
Det er alltid lurt å investere i energibesparende produkter
Det finnes mange produkter som gjør at du sparer vann, strøm, miljø og penger i hverdagen - uten at det går ut over livskvalitet og hverdagskos. Det handler om de enkle tingene som gjør livet litt mer økonomisk og miljøvennlig.
Varme & Energi | 28.sep 2015
Varmepumpe er en investering som gir deg mange fordeler
Luft til luft? Luft til vann? Væske til vann? Det finnes ikke et fasitsvar på hvilken type varmepumpe som passer best hjemme hos deg. Det beste og enkleste du kan gjøre er å velge en ekspert som gjør hele jobben for deg.
Varme & Energi | 28.sep 2015
Spar energi samtidig som du sparer penger og miljø
Ser du etter en mer miljøvennlig oppvarming av boligen din? Hvis du har oljefyr må denne byttes ut eller bygges om til en mer miljøvennlig løsning innen 2020. Mange har ikke mulighet for luft-til-vann eller væske-til-vann varmepumpe. Heldigvis finnes det andre løsninger.
Bygge nytt bad | 28.sep 2015
Flinke fagfolk samlet på ett sted
Tror du at Bademiljø bare er enda en butikkjede som selger vasker, badekar og blandebatterier? Du visste kanskje ikke at vi består av over 120 butikker med mer enn 850 rørleggere over hele landet - i tillegg til at vi har egne murere, flisleggere, elektrikere og snekkere! Hos Bademiljø møter du dyktige fagfolk som hjelper deg med det du måtte ønske.
Rørleggeren forklarer Varme & Energi | 28.sep 2015
Spar miljø og penger med et varmepumpeanlegg
Du vet kanskje at oljefyren din må byttes ut eller bygges om til en mer miljøvennlig løsning innen 2020? Det mange ikke vet er hvilke alternativer som finnes, og ikke minst hvor mye de kan spare på å bytte ut oljefyren allerede i dag. Bruker du tilskuddsordningen fra Enova kan du i tillegg få 25 000 kroner for den gamle oljefyren din.
Rørleggeren forklarer Varme & Energi | 28.sep 2015
Tjen penger på den gamle oljefyren din
Bor du i ene- og flermannsbolig med oljefyr? Visste du at det blir forbudt med oljefyring og at kjelen må bygges om til en miljøvennlig løsning eller byttes ut før 1. januar 2020? Du tror kanskje at dette er en kostnadskrevende affære? Med riktig oppvarming kan du få 25 000 kroner i støtte, samtidig som du kan spare inn investeringen på noen få år.
Trender & Inspirasjon | 26.aug 2015
Slik finner du det beste speilet til badet
Det finnes mer ved et speil enn hva man ser ved første øyekast. Her er sjekkpunktene du bør ta stilling til før du bestemmer deg for speil til badet ditt.
26.aug 2015
God produktplassering
Hvem av oss har ikke irritert oss over sjampoflasker som sklir ned fra badekarkanten, produkter som står på gulvet eller hylleordninger med sugekopper som sklir ned og henger skjevt? Eller å måtte løpe ut av dusjen og gjøre hele badet klissvåt på vill jakt etter produktene du trenger? Jeg har, og mer enn en gang.
25.aug 2015
Flise fint - trendy fliser
Fliser kommer heldigvis i all verdens farger og ikke minst i flere utførelser enn firkantet, blank eller matt keramikk. Jeg har kikket på flisetrendene fremover og her får du en liten oppsumering jeg håper vil inspirere deg til å tenke litt utenfor de vanlige hvite, beige eller grå flisene.
25.aug 2015
Stylingtips - bilder på badet
Mange kvier seg for å henge opp bilder på badet. Enten av frykt for å ødelegge flisene med borring eller at bilder ikke tåler å henge i våtrom. Det finnes løsninger.
25.aug 2015
Baderomstrender 2014
CERSAIE (International exhibition of ceramic tile and bathroom furnishings) er en inspirerende messe som forteller oss hva som blir flis-og baderomstrendene fremover. Jeg var der, og i de neste ukene vil jeg vise dere flere nyheter derfra. Først ut er materialet som var veldig stort på åttitallet; Velkommen tilbake marmor!
Trender & Inspirasjon | 25.aug 2015
La det skinne!
Ute er det mørkt og trist. Desto større grunn til å velge innslag av bronse, kobber og messing på badet.
Trender & Inspirasjon | 21.aug 2015
Sett farge og mønster på tilværelsen med historiske fliser!
Det aller beste fra før og nå, Kerion er en serie historiske fliser som elegant kombinerer gamle kunsthåndverkstradisjoner med moderne produksjonsmetoder.
Trender & Inspirasjon Bygge nytt bad | 21.aug 2015
Hvilke fuger skal du velge til badet?
Du har valgt fliser, men hvilken fug skal du velge? Det er noen ting det kan være lurt å tenke på.
Trender & Inspirasjon | 21.aug 2015
Badekar - kilden til hverdagsluksus!
Eureka! ropte Arkimedes fra badekaret da han oppdaget loven om oppdrift. De fleste av oss har til gode å løse store matematiske gåter der vi ligger og dupper, men badekaret kan til gjengjeld hjelpe oss til total avslapning og velvære.
Trender & Inspirasjon | 18.aug 2015
Azzurra - en ekte italiener
Italienerne har alltid tatt estetikk svært alvorlig, noe de gamle romerske bad vitner om. Også i dag setter de sin stolthet i å lage baderomsmøbler av høy kvalitet.
Trender & Inspirasjon | 13.aug 2015
10 gjør-det-selv interiørtips til badet!
Trenger badet litt fornyelse? Det er ikke så mye som skal til, og med disse interiørtipsene kommer du langt. Du trenger bare maling og noen vannfaste tusjer. De kuleste effektene på badet kan du nemlig lage selv – billig og miljøvennlig er det også!
Trender & Inspirasjon | 13.aug 2015
Baderomstrender 2015
En liten kikk i glasskula gir oss en forsmak på neste års baderomstrender, og det er mye nytt i vente og spennende tider på interiørfronten!
Trender & Inspirasjon | 13.aug 2015
Gjør badet sofistikert med sorte detaljer
Bruker du sort riktig og kombinerer fargen sammen med annet interiør og andre farger som beige, grått og pastell, vil du kunne skape et elegant, lunt og koselig bad. Vi gir deg inspirasjon og tips til hvordan du kan bruke sort på badet.
{{blogpost.name}}
{{category}} | {{blogpost.date | date:'d.MMM yyyy'}}
{{blogpost.name}}
{{blogpost.intro}}