Bademiljø.no

Rørlegger hos Bademiljø
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

5 tips til å finne en god rørlegger

Når tre av fire byggeskader i landet skyldes fukt er det ikke rart at over halvparten av oss sier at fuktskader er det vi er aller mest redde for når vi kjøper bolig. Å velge en seriøs rørlegger er derfor en viktig investering, og med disse tipsene slipper du å bli lurt.

Tips til rørlegger - undersøk markedet

1. Undersøk markedet og hent inn tilbud

Sannsynligheten er stor for at du kjenner noen som har gode erfaringer med rørleggere der du bor. Hør med venner og kjente, og gjør dine egne undersøkelser. Det finnes også en rekke anbudstjenester på nettet der du kan dra nytte av markedet og få en god pris.

En viktig ting å huske er at badet er det rommet i huset hvor flest håndverkere er involvert. At arbeidet de utfører overlapper hverandre på en forskriftsmessig måte er avgjørende, og derfor bør du velge håndverkere som har forståelse og erfaring med hverandres arbeid. Ikke vær redd for å be om referanser, og undersøk tilbudet nøye.

Tips til rørlegger - sjekk at de har orden i sysakene

2. Sjekk at de har orden i sysakene

Første prioritet bør være å sjekke at rørleggerfirmaet faktisk eksisterer. Det kan du enkelt gjøre i Brønnøysundregisterene.

Alle håndverkere skal være offenlig godkjente av Direktoratet for Byggkvalitet. Er de i tillegg medlem av bransjeorganisasjoner, mulig å spore opp i Mesterregisteret eller kan vise til at de er Godkjent Bedrift i Fagrådet for Våtrom, kan du senke skuldrene. Du er i trygge hender.

Tips til rørlegger - dokumentasjon er viktig

3. Dokumentasjon er alfa omega

Dokumentasjon er ekstra viktig nå som det anbefales at det skal følge en utfyllende tilstandsrapport ved boligsalg. Dette er din garanti for at du får igjen for investeringen din.

Pusser du opp badet bør du be om en DDV-instruks. Denne dokumenterer utstyret som er brukt, forklarer videre drift, informerer om vedlikehold og viser hvilke tekniske, skjulte løsninger som er brukt. Bilder er selvsagt en viktig del og instruksen er rett og slett dokumentasjon på at rørlegger har levert det du har bestilt. 

Bruker du ufaglærte rørleggere eller betaler svart, får du ingen garanti for arbeidet som er gjort fordi dokumentasjon ikke kan fremlegges. Det finnes heldigvis en rekke rørleggere som både kan dokumentere og garantere for jobben. Hos Bademiljø kan du for eksempel få 10 års tetthetsgaranti. Det er det ingen andre i Norge som gir.

Les også: Garantert tett bad med Bademiljøs 10 års garanti

Tips til rørlegger - valg av totalleverandør

4. Velg en totalleverandør

Totalrenovering av badet innbefatter flere yrkesgrupper. Du trenger en elektriker, en flislegger, en snekker og en rørlegger. Er du smart bestiller du hele oppdraget gjennom en rørleggerberdift som kan bistå hele rehabiliteringsprosessen. Ved å velge en samarbeidspartner som tar seg av prosjektet fra A-Å kan du nemlig slappe av, la andre koordinere prosessen i tillegg til at du kun har en motpart i avtalen.

Bademiljø hjelper deg hele veien fra du har bestemt deg for å fornye badet, til du kan hoppe i dusjen. Det innebærer planlegging og tegning, prosjektering, prosjektledelse, riving, snekkerarbeid, mur-og flisarbeider, elektrikertjenester og ikke minst alt av rørleggerarbeid. Du får flunkende nytt bad til avtalt tid utført av godkjente og sertifiserte håndverkere som kan dokumentere alt som er gjort.

Tips til rørlegger - Ikke glem signaturen

5. Ikke glem signaturen

Siste punkt på listen, men desidert ett av de viktigste er å sørge for at du har en skriftlig kontrakt som både kontraktfester hva som skal gjøres og hvilken pris dere har blitt enige om. Det er dessverre mange som slurver med kontrakten, og kun én av tre avtaler pris før håndverker setter i gang. Ikke rart det oppstår mange uenigheter!

En seriøs og god rørlegger vil uoppfordret komme med en kontrakt, men gjør ikke rørleggeren du har hyret inn dette, er det viktig at du tar ansvar. Det er tross alt du som er ansvarlig for å finne en håndverker som leverer det han lover. 

Ta kontakt med en god og dyktig Bademiljø-rørlegger her

Du finner dyktige rørleggere i Bademiljø

Skal du pusse opp eller gjøre mindre endringer hjemme eller på hytta? Våre rørleggere utfører alle typer rørleggertjenester. Ta kontakt med din nærmeste Bademiljø-rørlegger i dag - så hjelper vi deg med både små og store jobber!

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.