Bademiljø.no

Foss Vita baderomsmøbel for lite bad
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Lite bad – smarte tips for innredning av små bad

For mange er drømmen om et gigantisk bad en utopi. Men smått kan være godt, bare du gjør smarte og effektive grep når du skal innrede. Her er noen tips som kan hjelpe deg på vei mot et hyggelig og praktisk bademiljø.

1 Velg et smalt, men romslig baderomsmøbel

Selv om du har et lite bad har du akkurat det samme behovet for oppbevaring. Nesten større behov fordi du ikke kan la saker og ting bli liggende fremme. Det som er så fantastisk for alle med små bad er at det finnes funksjonelle og plassbesparende baderomsmøbler tilpasset mindre baderom. Her snakker vi om baderomsinnredninger med bredder helt ned til 35 cm, møbler tilpasset ekstra smale baderom, møbler med skap eller skuffer. Velger du fullt uttrekkbare skuffer med praktisk skuffeinndeling, slik at alt du trenger får sin faste plass, finner det du trenger det - når du trenger det.

Lite-bad-Norø-3i1-baderomsmøbel-bademiljø-800x1100.jpg

Stilrent og praktisk baderomsmøbel | Norø 3-i-1 baderomsmøbel 40 cm, som inneholder underskap med hylle, servant, speil og LED-lampe | Velg mellom ulike farger og størrelser

Foss Vita baderomsmøbel i eik struktur perfekt for et lite bad

Når 60 cm blir for stort | FOSSBAD Vita baderomsmøbler er spesielt utviklet for mindre baderom | Velg mellom innredninger i 35, 40 og 50 cm bredde

Dansani Inzo baderomsmøbel 41 cm for lite bad

Micro Menuet-servant med en dybde på kun 27 cm fra Dansani

Smått og godt | Med den lille Micro Menuet-servanten fra Dansani med dybde på kun 27 cm, skaper du plass til oppbevaring på selv det minste baderommet eller gjestetoalettet

2 Oppbevaring i høyden

Og når vi snakker om oppbevaring. Det som ikke går i bredden, kan gå fint i høyden. Her bør du bruke den plassen du har opp mot taket på best mulig måte. Et smart tips er å utnytte plassen over toalettet til å få mer skapplass og oppbevaring på badet.

Overskap over doen for smart oppbevaring - Dansani inzo baderomsmøbler

TIPS! Tenk vertikalt | Heng skap over doen for maks utnyttelse av plassen

3 Velg dusj fremfor badekar

Dusj tar mindre plass enn badekar, og det finnes smarte dusjløsninger for små bad. Et smart valg på et lite bad er å velge en dusj med foldedører som vender innover – dette gir en ekstra stor åpning også på det minste baderommet. Hvis du ikke vil gi avkall på badekaret, finnes det badekar i små størrelser eller sittebadekar.

INR SYNC 12 dusjhjørne med foldedører - perfekt på lite bad

Få en smart inngang til det lille rommet | INR LINC Flex dusjløsning

4 Gå for vegghengt toalett

Et toalett kan lett stjele mye av plassen. Med et vegghengt toalett sparer du ikke nødvendigvis noe på selve dybden, men du sparer gulvplass. I tillegg gjør et vegghengt toalett det enklere å rengjøre badet, samt at det skaper et luftigere og romsligere uttrykk – noe som er viktig på et lite bad.

5 Ikke glem speilet

Noe av det smarteste du kan gjøre for å skape bedre romfølelse er å bruke speil. Speil skaper dybde, selv på et lite bad. Om du ønsker full effekt er det smart å tenke stort. Har du mulighet, er et helspeil helmaks. Om du har problemer med å plassere det i høyden, får du den samme effekten ved å montere det liggende.

Utnytt plassen over toalettet til oppbevaring - Dansani Inzo baderomsmøbler

Tips! Hva med å henge et speilskap over toalettet. På den måten drar du nytte av speilets forstørrende effekt samt mer oppbevaringsplass | Dansani Inzo baderomsmøbel

6 Riktig lyssetting

Visste du at godt lys øker livskvaliteten vår? Kort fortalt handler det om å finne et behagelig lys, tettest mulig på sollyset, slik at farger på materialer og personer blir gjengitt mest mulig naturlig.

Ikke alle bad har vinduer med naturlig lys, da gjelder det å kompensere. Det finnes mye lekker og funksjonell baderomsbelysning som i kombinasjon med speil reflekterer lyset ut i rommet, noe som også gir en følelse av større plass. Et smart tips er å ha flere lyskilder – takspotter, vegglamper og pendler som går sammen med speil eller speilskapets belysning.

Riktig og helhetlig baderomsbelysning fra Dansani

Vakkert og lysende samhold | Dansani er opptatt av å skape en unik og helhetlig sammenheng mellom møbler, rom og belysning

7 Gå for lyse farger og klart glass

Det er ingen tvil om at mørke farger stjeler mye lys og dermed en stor del av romfølelsen, så her bør du fokusere på den lysere delen av fargepaletten. Det gjelder både vegger, gulv, tepper, tekstiler og ikke minst glass. Klart glass er å foretrekke fremfor frostet eller farget glass. Alt er med på å gi et åpnere preg i rommet.

Få hjelp av våre baderomdesignere

Har du et lite bad og drømmer om å utnytte plassen optimalt? I tillegg til stort utvalg av produkter til badet, finner du hos oss i Bademiljø dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din lokale Bademiljø-butikk – så hjelper vi deg å nå din baderomsdrøm!

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.