Bademiljø.no

Rainmaker Select takdusj fra Hansgrohe hos Bademiljø

Sparedusj eller fossefall? Velg miljøvennlig komfort

Skal du gå for miljøvennlig sparedusj eller fossefall med god komfort når du skal velge dusj? Det finnes faktisk løsninger som tar hensyn til begge deler.

En god dag starter gjerne med en god dusj, hvor du kan la vannet strømme slik at kroppen varmes opp mens du våkner. Når du skal velge en ny dusj, er det viktig å tenke over hva du liker, men også hva det koster å dusje.

Fossefall på badet

Skal du kjøpe ny dusj, har du i dag mange valg. En trend nå er store takdusjer med en hånddusj ved siden av. Dessuten har dusj med fossefall eller regndusjer blitt populært de siste årene.

Fossefall, også kalt regndusj eller takdusj, kommer i mange forskjellige størrelser og former. Felles er et bredt dusjhode med vann som kjennes som regndråper. Dette gjør at morgendusjen blir ekstra komfortabel.

Mange av dusjhodene har funksjoner som lar deg justere dråpene, fra helt små dråper som duskregn til store dråper som en tropisk storm. Det finnes dessuten teknologi som lar deg spare vann, uten at det går på bekostning av komforten.

VENSTRE: Luksusvarianten. AXOR ShowerHeaven med den unike PowderRain-strålen og den imponerende 1,2 meter lange stråleoverflaten. HØYRE: AXOR Showerpipe med stort dusjhode og PowderRain. 

Miljøvennlig sparedusj

Den største delen av vannforbruket i norske hjem skyldes dusjing. Klarer du å senke forbruket av varmtvann, sparer du også strøm. Det er bra for lommeboka, men også for miljøet. Med riktig dusjhode kan du halvere kostnaden av en dusj.

Hvis du har prøvd en gammel sparedusj fra 80-90-tallet, husker du kanskje at trykket var langt dårligere enn i et vanlig dusjhode. I dag finnes det gode alternativ for deg som vil spare vann. Mange av sparedusjene pumper luft inn i strålene, som får trykket til å kjennes kraftigere. Det gjør at du kan bruke mindre vann, uten å gi avkall på den herlige dusjfølelsen.

Hvis du er opptatt av å spare vann, er et tips å sjekke vannforbruket når du skal velge dusj. Mange sparedusjer gir deg også muligheten til å bruke mer vann når du trenger det. Da kan du spare når du vil, men få høyere trykk når du har behov det.

Siljan takdusj fra FM Mattsson

PÅ BUDSJETT: Siljan fra FM Mattsson er et godt alternativ om du må tenke på budsjett. Men her får du veldig mye dusj for pengene samtidig som du sparer vann, strøm og penger.

Andre måter å redusere forbruket av varmtvann:

Sparedusj er et av tiltakene man kan gjøre for å redusere varmtvannsforbruket, men det er absolutt mulig å spare vann på andre måter.

Her er tre enkle tips til å spare vann:

  1. Skru ned vannmengden
  2. Juster ned temperaturen
  3. Redusere tiden du dusjer

Usikker på hvilken sparedusj du skal velge? Ta kontakt med din lokale Bademiljø-butikk, så hjelper vi deg med å finne den perfekte sparedusjen for deg.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.