Bademiljø.no

Rundt speil fra Foss
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Slik finner du det beste speilet til badet

Det finnes mer ved et speil enn hva man ser ved første øyekast. Her er sjekkpunktene du bør ta stilling til før du bestemmer deg for speil til badet ditt.

Det er her du møter dagen. Og det er gjerne siste stopp før sengetid. Badet er for de fleste et svært viktig rom i boligen, og et sted for velvære, ro og harmoni. Og refleksjon - i dobbel forstand. Speil er et naturlig element på ethvert bad - og kan fylle flere funksjoner utover å sjekke at sveisen sitter eller at du ikke går på jobb med tannkrem i munnviken.

Øker romfølelsen

Et speil kan gjøre svært mye med romfølelsen. Har du et lite bad, vil et stort speil gjøre underverker. Det er nesten så du kan oppleve et rom som dobbelt så stort som det i utgangspunktet er, dersom du velger et stort speil på en av veggene.

Speil og speilskap til små bad fra Dansani

Kunsten er å se det store i det små: Utnytt plassen over toalettet til å få mer oppbevaring på badet | Speil, speilskap og baderomsmøbel fra Dansani

Lysforsterker

Et speil reflekterer alt, også lyset. Har du et bad uten vinduer, får du god hjelp med å velge et speil til badet av høy kvalitet som reflekterer ekstra mye lys. Dette vil garantert gi en mer åpen følelse på badet, og øke romfølelsen. Gamle speil produsert med datidens teknikker vil ikke ha samme effekt.

Flere funksjoner med speilskap

Har du smått om plass på badet er det lurt å finne det som løser flere oppgaver på en og samme tid. Et speilskap er en slik løsning. Hos oss finner du modeller hvor det stilfulle og praktiske går hånd i hånd. Ved første øyekast ser du et lekkert speilskap, men ved et enkelt trykk får du tilgang til alt du trenger for å møte verden med et velpleid ytre - som direkte tilgang på stikkontakter til barbermaskin eller hårføner. Du kan også finne speilskap med mulighet for skjult SoundSystem med Bluetooth. På den måten kan du nyte favorittmusikken hver gang du tilbringer tid på badet!

Speilskap med flyttbare hyller fra Dansani

Curvo speilskap fra Dansani med avrundede hjørner og flyttbare aluminiumshyller kan kombineres etter behov – smart ikke sant? Hvis ikke det er nok så kommer alle Curvo speilskap med LED-lamper, dobbel stikkontakt og sensorbryter.

Speil med innebygget bluetooth fra Villeroy & Boch

Ønsker du deg et speil utenom det vanlige, er Villeroy & Boch Finion speilet for deg. Speilet kan nemlig leveres med varmefelt og Emotion-lys, som gjør det mulig å velge mellom kaldt og varmt LED-lys. Prikken over i-en er derimot bluetooth-funksjonen som gjør at du kan høre på favorittmusikken hver gang du er på badet.

Sett farge og form på tilværelsen

De fleste velger klassiske, firkantede speil når de innreder baderommet. Ofte er det både det mest praktiske og estetisk riktige, men det er også fullt mulig å tenke litt utenfor boksen - både når det kommer til form, og ikke minst farge og materialvalg. Det finnes så mange lekre speil med spennende detaljer, speil som oppleves som rommets midtpunkt og som er svært dekorative i design. Et nytt speil til badet kan alene være med på å gi et eldre bad en ansiktsløftning.

Speilskap med åpen og skjult oppbevaring fra INR

Dette speilskapet fra INR blander det beste av to verdener – både et rundt og fint speil, samt både åpen og skjult oppbevaring. Med åpen oppbevaring kan du la de fine eskene og tingene skinne litt ekstra.

Speil i spesialfarge fra Dansani

Hvorfor ikke leke seg litt med farger? Hos de aller fleste leverandørene kan du nå velge mellom en rekke spesial- eller NCS-farger, slik at du kan få baderomsmøbler og speil i akkurat den fargen du ønsker | Calidris speil og baderomsmøbel fra Dansani i spesialfarge.

Forstørrelsesspeil gir full kontroll på detaljene

Det finnes kanskje dager når du helst vil la detaljene fare og dimmere er gode å ha. Andre ganger er det viktig å få med seg helheten. Et forstørrelsesspeil gjør at du ser absolutt alt, og detaljene kommer ekstra godt frem i lyset. Disse kan monteres akkurat der du har behov for det, om det er i skap eller på vegg. Et må-ha er et sminke- og barberingsspeil. Her får du full oversikt med 3 og opptil 5 ganger forstørrelse på den ene siden, og et justerbart vanlig speil på den andre siden.

Speilskap med forstørrelsesspeil

Speilskapet kan skjule en massevis av funksjoner, som en praktisk stikkontakt, stabile glasshyller og et rundt forstørrelsesspeil. | Speilskap fra Dansani.

Duggfritt speil

Du har stått lenge i dusjen og kroppen er god, varm og klar for en ny dag, men speilet er dekket med dugg. Også her finnes det løsninger. Et duggfritt speil fungerer ved at det har innebygget varmefelt, gjerne en selvklebende folie som monteres på baksiden av speilet. Denne kobles så til det eksisterende baderomslyset, og aktiviseres når lampene tenner. Du finner modeller som varmer hele speilflaten, og modeller hvor et område på 30 ganger 40 centimeter holdes duggfritt. Perfekt til sminking og barbering.

Duggfritt speil med antidugg-funksjon fra Foss

De aller fleste leverandørene leverer speil og speilskap med antidugg-funksjon. | Stort, rundt Moon-speil med lys og antidugg fra FOSSBAD – finnes i størrelsene 60 cm, 80 cm og 100 cm.

Speil til ethvert ønske og behov

Det finnes mange muligheter når det kommer til speil på badet, og det leveres speil i ulike former og fasonger. Bademiljø har speil til ethvert ønske og behov – runde, firkantede, store, små, med eller uten belysning. Du kan velge mellom å kjøpe speil sammen med en møbelserie, eller som et enkeltprodukt. Se utvalget av speil til badet.

Er du fortsatt usikker på hvilket speil du ønsker å ha på badet? Ta kontakt med oss på Facebook, eller besøk en av våre Bademiljøbutikker, så hjelper vi deg med å finne det rette speilet til ditt bad.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.