Bedre inneklima og lavere energiforbruk? Ja takk, begge deler!

For flertallet av boligeiere i Norge er det ikke snakk om boligen skal miljøoppgraderes, men om når. Mulighetene er mange og du kan også få offentlig støtte for å gjennomføre energibesparende tiltak og ta din del av miljøansvaret.

Bademiljø har god erfaring med installasjon av varmepumper og vannbåren varme. Dette er langsiktige investeringer som vil senke energiforbruket og som kan sikre deg en behagelig oppvarming av boligen hele året.

For å gi deg råd om hvilke løsninger som vil gi best effekt bør vi ta en befaring hjemme hos deg. Noen løsninger er kostbare, men det finnes gode støtteordninger som gjør regnestykket enda mer lønnsomt for deg.

I tillegg gjør de nye kravene til energimerking av boliger at denne type investeringer bare vil bli mer verdifulle.

Hva er en varmepumpe?

En varmepumpe gjør det mulig å utnytte naturlig lagret energi ved å omsette dette til oppvarming av bolig og til oppvarming av vann. Man kan hente ut lagret energi fra fjellgrunn, jord, luft og sjøvann. Dette er en utømmelig og miljøvennlig energikilde. 

Alle våre butikker har ekspertise innen montering av varmepumper. Kontakt din lokale Bademiljø for mer informasjon.

Lær mer om varmepumper

STØTTEORDNINGER ENOVA

Å energieffektivisere boligen kan være kostbart, men betaler seg i form av lavere energikostnader og bedre inneklima, i tillegg til at du er med på å skåne miljøet. Heldigvis finnes det statlige støtteordninger som kan gjøre det mer overkommelig. Enova støtter en rekke energitiltak som vil gjøre boligen din enda bedre å leve i.

Ønsker du å investere i energitiltak i boligen har du nå rett til å få tilbake penger. Det finnes to måter å få tilbake investeringen på:

Les mer om ulike støtteordninger

Smarthus - bo best mulig!

De fleste av oss kjenner følelsen: Står kaffetrakteren på? Er strykejernet slått av? Husket du å lukke garasjeporten?

Smarthusteknologi handler ikke først og fremst om teknologi. Det handler om enkelhet, trygghet og komfort, og om å bo best mulig! Et smarthus er en intelligent bolig som tilpasser seg deg og din familie for å sikre dere maksimal komfort og sikkerhet, samtidig som dere holder energiforbruket til et minimum.

Les mer om smarthus

Boligoppvarming

Å finne riktig løsning for oppvarming av din bolig kan være et vanskelig valg. Vi gir deg gode råd om hvilken løsning som passer din bolig best, samt tilbud om kjøp og montering av ulike oppvarmingsløsninger som:

  • Solvarme og solfangere 
  • Varmepumper
  • Vannbåren varme

Hos din lokale Bademiljø får du både veiledning og produktene du trenger for å installere et miljøvennlig alternativ som dekker dine behov til oppvarming av boligen din.

Les artikkel om boligoppvarming

Energimerking av bolig

Energimerking sier noe om oppvarmingsmetode og energibehov i en bolig. Å skaffe en slik attest er blitt obligatorisk for de fleste som skal selge eller leie. Og en god karakter KAN bidra til en høyere salgssum ved salg.

Les mer om energimerking

Artikler om Varme & Energi

Nå er tiden inne for å installere varmepumpe
Se opp for nye miljøkrav. Regjeringen har nå kunngjort at det fra 2020 blir forbudt å bruke fyringsolje og parafin til oppvarming i boliger og næringsbygg. Nå er tiden inne for å investere i en varmepumpe.
Varmepumpe er en investering som gir deg mange fordeler
Luft til luft? Luft til vann? Væske til vann? Det finnes ikke et fasitsvar på hvilken type varmepumpe som passer best hjemme hos deg. Det beste og enkleste du kan gjøre er å velge en ekspert som gjør hele jobben for deg.
Vurderer du varmepumpe eller gulvvarme?
Å bytte varmesystem kan bety store inngrep og høye kostnader. Skal du bygge nytt, er det også mange ting å tenke på. Det er mye å velge mellom, og det kreves god fagkunnskap for å velge rett system for akkurat ditt hus og din familie. For de aller fleste villaeiere vil en varmepumpe være en god investering. Markedet er blitt stort og systemene har blitt bedre. Vi gir deg en innføring i varmepumper og gulvvarme.