Bademiljø.no

Varme, energi og miljø

Bedre inneklima og lavere energiforbruk? Ja takk, begge deler!

For flertallet av boligeiere i Norge er det ikke snakk om boligen skal miljøoppgraderes, men om når. Mulighetene er mange og du kan også få offentlig støtte for å gjennomføre energibesparende tiltak og ta din del av miljøansvaret.

Bademiljø har god erfaring med installasjon av varmepumper og vannbåren varme. Dette er langsiktige investeringer som vil senke energiforbruket og som kan sikre deg en behagelig oppvarming av boligen hele året.

For å gi deg råd om hvilke løsninger som vil gi best effekt bør vi ta en befaring hjemme hos deg. Noen løsninger er kostbare, men det finnes gode støtteordninger som gjør regnestykket enda mer lønnsomt for deg.

I tillegg gjør de nye kravene til energimerking av boliger at denne type investeringer bare vil bli mer verdifulle.

Hva er en varmepumpe?

En varmepumpe gjør det mulig å utnytte naturlig lagret energi ved å omsette dette til oppvarming av bolig og til oppvarming av vann. Man kan hente ut lagret energi fra fjellgrunn, jord, luft og sjøvann. Dette er en utømmelig og miljøvennlig energikilde. 

Alle våre butikker har ekspertise innen montering av varmepumper. Kontakt din lokale Bademiljø for mer informasjon.

Støtteordninger Enova

Å energieffektivisere boligen kan være kostbart, men betaler seg i form av lavere energikostnader og bedre inneklima, i tillegg til at du er med på å skåne miljøet. Heldigvis finnes det statlige støtteordninger som kan gjøre det mer overkommelig. Enova støtter en rekke energitiltak som vil gjøre boligen din enda bedre å leve i.

Ønsker du å investere i energitiltak i boligen har du nå rett til å få tilbake penger. Det finnes to måter å få tilbake investeringen på:

Smarthus - bo best mulig!

De fleste av oss kjenner følelsen: Står kaffetrakteren på? Er strykejernet slått av? Husket du å lukke garasjeporten?

Smarthusteknologi handler ikke først og fremst om teknologi. Det handler om enkelhet, trygghet og komfort, og om å bo best mulig! Et smarthus er en intelligent bolig som tilpasser seg deg og din familie for å sikre dere maksimal komfort og sikkerhet, samtidig som dere holder energiforbruket til et minimum.

Boligoppvarming

Å finne riktig løsning for oppvarming av din bolig kan være et vanskelig valg. Vi gir deg gode råd om hvilken løsning som passer din bolig best, samt tilbud om kjøp og montering av ulike oppvarmingsløsninger som:

  • Solvarme og solfangere 
  • Varmepumper
  • Vannbåren varme

Hos din lokale Bademiljø får du både veiledning og produktene du trenger for å installere et miljøvennlig alternativ som dekker dine behov til oppvarming av boligen din.

Energimerking av bolig

Energimerking sier noe om oppvarmingsmetode og energibehov i en bolig. Å skaffe en slik attest er blitt obligatorisk for de fleste som skal selge eller leie. Og en god karakter KAN bidra til en høyere salgssum ved salg.

Artikler om varme og energi

5 grunner til å bytte varmtvannsbereder

Det kan være god økonomi i det å bytte varmtvannsbereder. Bedre energieffektivitet kan gjøre det til en lønnsom investering.

Velg riktig størrelse på varmtvannsberederen

Visste du at rundt tjue prosent av strømregningen din går til oppvarming av vann? Med utgangspunkt i et så stort energiforbruk har det selvsagt stor betydning for hvor effektiv varmtvannsberederen din er, og at man velger riktig størrelse på berederen. Bytter du ut din gamle varmtvannsbereder kan du faktisk redusere varmetapet med opptil femti prosent.

Spar vann og miljø med energisparende produkter

Det finnes mange produkter som gjør at du sparer vann, energi, miljø og penger i hverdagen, uten at det går ut over livskvalitet og hverdagskos. Det handler om de enkle tingene som gjør livet litt mer økonomisk og miljøvennlig.

Vannbåren gulvvarme - energismart og komfortabelt

Vannbåren gulvvarme er førstevalget for alle som ønsker et bedre innemiljø, bo-komfort og samtidig ha valgfrihet når det gjelder oppvarmingskilde. Med vannbåren gulvvarme kan du velge selv hvilken energikilde du vil benytte. Den deilige, jevne varmen fra vannbåren gulvvarme er en sikker vinner hos både store og små.

Vurderer du varmepumpe eller gulvvarme?

Å bytte varmesystem kan bety store inngrep og høye kostnader. Skal du bygge nytt, er det også mange ting å tenke på. Det er mye å velge mellom, og det kreves god fagkunnskap for å velge rett system for akkurat ditt hus og din familie. For de aller fleste villaeiere vil en varmepumpe være en god investering. Markedet er blitt stort og systemene har blitt bedre. Vi gir deg en innføring i varmepumper og gulvvarme.

En sirkulasjonspumpe gir jevn varme i hjemmet

Opplever du at det er en forskjell i temperaturen fra rom til rom i boligen din, eller leter du etter tøflene om morgenen fordi gulvet er iskaldt? Da er det på tide å innregulere varmeanlegget ditt med en sirkulasjonspumpe. Ikke bare unngår du kun halvvarme eller for varme radiatorer. Du får også en lavere oppvarmingsregning – uten å gjøre et kompromiss med komforten!