Bademiljø.no

Baderomstrender 2014 bilde

Skrevet av
Heidi

Baderomstrender 2014

CERSAIE (International exhibition of ceramic tile and bathroom furnishings) er en inspirerende messe som forteller oss hva som blir flis-og baderomstrendene fremover. Jeg var der, og i de neste ukene vil jeg vise dere flere nyheter derfra. Først ut er materialet som var veldig stort på åttitallet; Velkommen tilbake marmor!

Marmor er et tungt og klassisk materiale som gir badet ditt tekstur og en litt eksklusiv touch. Kombinert med sort og hvitt og rustikke tresorter, fremstår det i dag som hyperaktuellt. Vi har sett det en stund i nips og interiørdetaljer, men nå skal det være marmor også i de store flatene. Hele vasker, fliser, vegger, benkeplater og badekar, alt i dette tunge, eksklusive materialet. Det er interessant hvordan marmor nå kommer i flere farger og at flisene finnes i flere utførelser som fiskebensmønster og heksagonfliser. Materialmiks er det store nå, og det var flere leverandører som viste marmor i kombinasjon med andre materialer som kobber og treverk. Personlig synes jeg marmor er vakrest i et rolig interiør med lite fargebruk.

Antonio Lupi vet alltid hva som gjelder og viste frem et kunststykke av et badekar i ren marmor. Synes du det både blir litt for kostbart og voldsomt, ser du under eksempler på både store og små innslag av marmor i baderomsinteriøret. 

"Skriv fornærmelser i støv, men riss godhet i marmor."

Platon

 

Vask med marmortopp fra Bisazza Bagno

Runde vasker var det mange av på messen, også i marmor

Lekkert fra Antonio Lupi

Marmorfliser i fiskebensmønster i kombinasjon med korkmaterialer

Drømmebadekaret kommer fra Anonio Lupi. Sukk.

Dusjforheng med marmormønster fra Ferm Living

Heksagonfat i marmor fra Bloomingville, passer like godt på badet som i stuen

Om forfatteren

Heidi

Gjennom sitt arbeid som art director og designer har Heidi mange års erfaring med å se etter gode visuelle løsninger. På denne siden gir hun deg gode råd om stiler, trender, design og smarte løsninger til badet.