Bademiljø.no

OSO Charge smart styringsenhet for varmtvannsberedere
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Smart varmtvannsbereder med OSO Charge

Med økende strømpriser og stadig større utfordringer i strømnettet, trenger vi smartere løsninger for oppvarming av vann. Med OSO Charge skjer oppvarmingen av vann når strømprisen er på sitt laveste. Styringsenheten tilpasser seg forbruket ditt og gjør at du sparer energi!

Varmtvann er en viktig del av vår helse og velvære, men visste du at rundt 15 prosent av strømforbruket i norske hjem går til oppvarming av vann? Det er også slik at vi har en utfordring i strømnettet på grunn av høy samtidighet, altså at vi bruker for mye strøm samtidig. Hvor mange dusjer ikke mellom 07-09 før man drar av gårde til jobb eller skole?

Fremtidens berederløsning og lavere strømutgifter

OSO har levert varmtvannsberedere og komfort til millioner av nordmenn siden 1932, og har nå utviklet en styringsenhet for beredere. OSO Charge er en smart styringsenhet som kobles til berederen og gir deg full kontroll over strøm- og varmtvannsforbruket ditt.

En smart varmtvannstank reduserer ikke energibruken, men passer på at oppvarmingen skjer i perioder på døgnet med lavest strømpris. Med OSO Charge har du dermed mulighet til å redusere strømregningen, uten at det går på bekostning av komfort og velvære.

— Dette er en enhet for smartstyring av varmtvannsberedere. Produktet er svært tilpasningsdyktig for fremtidige endringer i strømnettet og er etterspurt av forbrukerne, forteller salgssjef i OSO Energy, Kim Arild Tandberg.

Smart energistyring

Som en del av OSO Charge er det blitt utviklet en enkel mobil-app som gir deg full kontroll over forbruket og innsikt i hvordan det er mulig å spare strøm.

Appen OSO inCharge har en rekke smarte funksjoner som gir deg mulighet til å overvåke og styre ulike funksjoner enkelt via mobilen; innheter daglig spotpriser fra Nord Pool, viser hvor mye varmtvann du har tilgjengelig samt muligheten å sette berederen i «dvalemodus».

— Dvalemodus kan for eksempel brukes når du er på ferie. Da sparer man energi samtidig som sikkerhetsfunksjoner mot bakterievekst blir ivaretatt. Oppvarmingen starter automatisk igjen ett døgn før du kommer hjem igjen, forteller Tandberg.

OSO Charge smart styringsenhet for OSO varmtvannsberedere

Nøkkelen til en bærekraftig fremtid: OSO inCharge kan lastes ned i Apple Store eller Google Play. Den gir deg mulighet til å styre oppvarmingen av varmtvann til tider av døgnet med lavest strømpris.

Gode grunner til å installere OSO Charge:

  • Prisoptimalisering: Automatisk prisoptimalisering integrert mot Nord Pool spot, slik at vannet varmes opp når strømprisen er lav.
  • Energisparing når du ikke er hjemme: Fortell berederen din når du skal være borte, så sørger den for å bruke minst mulig strøm i denne perioden.
  • Oversikt over vannforbruket: Se hvor mange liter med varmtvann som er tilgjengelig og hvor mange dusjer eller bad dette vil gi. Du får også oversikt over vannforbruket de siste syv dagene.
  • Enkel styring og oversikt via mobil-app
  • Sikkerhet: Det er flere lag med sikkerhet, både i maskinvare og programvare. Legionellabeskyttelse og frostsikring er bygget inn.

Hvilke varmtvannsberedere passer til OSO Charge

OSO Carge er en styringsenhet, eller IoT-kontroller, laget for montering sammen med OSO SAGA S og SAGA Xpress varmtvannsberedere. Det er viktig å merke seg at det er en temperatursensor som skal monteres i selve berederen, og at det er viktig å kjøpe en temperatursensor som passer til størrelsen på berederen.

Beredere som passer til OSO Charge styringsenhet:

Det er også slik at det er mulig å ettermontere OSO Charge på beredere produsert etter 29. september 2017. Du trenger dermed ikke å kjøpe en ny bereder hvis du allerede har en OSO varmtvannsbereder av nyere dato.

Enova-støtte til smartbereder

Ved å installere OSO Charge og energieffektive beredere kan man få støtte fra Enova på inntil 4 000 kroner. Les mer om støtteordningen for smart varmtvannsbereder på Enova sine sider.

Få smart varmtvannsbereder ferdig montert av fagfolk

Ønsker du å installere en smart varmtvannsbereder eller lurer du på om du kan ettermontere styringenheten OSO Charge på din nåværende bereder? Hos Bademiljø finner du dyktige fageksperter og rørleggere. Ta kontakt med din nærmeste Bademiljø-bedrift – så hjelper vi deg med alt fra råd til montering.

Følg oss gjerne på Facebook, eller les flere artikler om varme- og energi i vårt digitale magasin.

 

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av baderomdesignere, fageksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.