Bademiljø.no

Oras Signa kjøkkenkran
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

5 Ting du bør tenke på før du velger kjøkkenbatteri

Blandebatteri til kjøkken, også ofte omtalt som kjøkkenbatteri, kjøkkenkran eller kjøkkenarmatur, finnes i mange varianter. En kjøkkenkran benyttes ofte i løpet av en dag, og det er derfor viktig at den er både funksjonell og av god kvalitet. Vi har laget en liste over hva du bør tenke på når du velger blandebatteri til kjøkkenet!

1 KJØKKENBATTERI MED HØY ELLER LAV TUT

På kjøkkenet er det viktig at det er god plass under kjøkkenkranen. En kran med høy tut er for eksempel praktisk når du skal fylle og skylle store gryter og panner.

Har du overskap over kjøkkenvasken og ønsker deg en kjøkkenkran med høy tut, er det imidlertid viktig å måle at kranen ikke blir for høy.

Oras Safira kjøkkenkran med høy tut og avstengning for oppvaskmaskin

Oras Safira kjøkkenkran med sidegrep, høy tut og med avstengning for oppvaskmaskin

2 KJØKKENBATTERI MED UTTREKKBAR TUT

En uttrekkbar tut lar deg fylle de største grytene enkelt og gjør rengjøringen av kjøkkenet hurtigere. Ved å velge kjøkkenbatteri med uttrekkbar tut får du stor bevegelsesfrihet ved kjøkkenvasken fordi tuten sitter høyt, er svingbar og har en praktisk uttrekksfunksjon.

Oras Optima kjøkkenkran med fleksibel og høy tut

Med fleksibel eller uttrekkbar tut kommer du til vanskeligste hjørner | Oras Optima kjøkkenkran med høy, fleksibel tut

Hansgrohe Metris Select M71 320 med uttrekkbar tut

Hansgrohe Metris Select M71 kjøkkenkran 

3 KJØKKENBATTERI MED AVSTENGING FOR OPPVASKMASKIN

Ofte kommer et kjøkkenbatteri i to modeller, en med og en uten avstengning for oppvaskmaskin. Du kan selv velge om du vil ha separat stoppekran eller blandebatteri med en stengefunksjon. For selv om det er ganske vanlig med stoppekran for oppvaskmaskin på nye kjøkkenkraner, betyr ikke det at du må ha stoppekranen der. Det er mange som har denne plassert under vasken – kanskje til og med uten å være klar over det?

Fordelen med å ha stoppefunksjon på kjøkkenkranen er at den er lett tilgjengelig og enklere å huske på – i stedet for at avstengingen er gjemt bak søppelbøtter, Zalo-flasker, oppvaskmaskinpulver og plastposer.

Enkelte mener at et kjøkkenbatteri med innebygget avstengningsventil skjemmer kranens design. Da er det bra at det finnes smarte og eleketroniske avstengningsventiler for oppvask- og vaskemaskiner.

Oras Inspera kjøkkenkran med smart avstengning for oppvaskmaskin

Ser du avstengningen? Oras Inspera kjøkkenkran med høy svingbar og uttrekkbar tut med to sprayfunksjoner samt smart avstengningsventil for oppvaskmaskin

Oras Signa kjøkkenkran og elektronisk avstengning for oppvaskmaskin

Teknologi gjør hverdagen enklere | Elektronisk avstengningsventil fra Oras - kan monteres separat og plasseres på et diskret sted | Oras Signa kjøkkenkran

4 GREP

Det er ikke nødvendig å velge mellom funksjonalitet og estestikk – form kan følge funksjon. I vår tid med åpne kjøkken- og stueløsninger er kjøkkenkranen ikke bare praktisk, men også vakker og dekorativ. Hva du ønsker av grep kommer litt an på stilen du ønsker på kjøkkenbatteriet ditt. Uansett har vi et stort utvalg av kjøkkenbatterier med ulik betjening, både ettgreps, togreps, hybridversjoner, touch og berøringsfri.

For hyppig matlaging og riktig håndtering av mat, kan det være smart å ha en kjøkkenkran som enkelt kan åpnes og stenges uten berøring, eller med et lite enkelt trykk. 

Oras Optima kjøkkenkran med berøringsfri funksjon og temperaturdisplay

Vil du ha både i pose og sekk? Kjøkkenbatteriet Optima fra Oras er en praktisk og stilig hybridkran. I tillegg til den berøringsfrie funksjonen, som lar deg vaske hendene under kranen på en både hygienisk og praktisk måte, har den to enkle hendler for varmt og kaldt vann. Den mest avanserte modellen har også et digitalt vanntemperaturdisplay som viser gradene på vannet, og som advarer deg hvis vanntemperaturen er høyere enn 42 grader. Se alle de ulike modellene her.

Hansgrohe Metris Select M71 320 med uttrekkbar tut

Kjøkken handler om god arbeidsflyt og enkel betjening. Hvis arbeidsflyten går uforstyrret, opplever vi de daglige gjøremålene som hyggelige. Hansgrohe holder derfor en knapp på knapper som gjør hverdagen enklere. Metris® Select M71 320 armaturet har både den smarte Select-teknologien og uttrekkbar tut. Uttrekksfunksjonen med ergonomisk design gir stor bevegelsesfrihet og med Select-knappen på tuten slår du enkelt og presist av og på vannet.

Les ogsåBerøringsfritt kjøkken- og servantbatteri – hygiene i hjemmet

5 KJØKKENBATTERI I ULIKE OVERFLATER

Det finnes andre overflater enn krom. Flere av armaturleverandørene produserer blandebatterier i ulike overflater. Ha i bakhodet at kjøkkenbatteriets farge og design bør stå i stil med kjøkkenvasken og resten av kjøkkenet.

Tapwell RIN174 kjøkkenkran i sort matt

Tapwell RIN184 kjøkkenkran i overflaten sort matt

Overflaten setter tonen og følelsen på kjøkkenet ditt. Tapwell gir deg muligheten til å velge blant 9 forskjellige overflater. Visste du at overflatene white gold og honey gold får sin glans av 2-3 % ekte gull? Se kjøkkenbatteriene fra Tapwell her.

Her kan du se hele utvalget vårt av kjøkkenkraner

Trenger du tips og råd til din nye kjøkkenkran? Ta kontakt med oss på Facebook eller ta turen innom en av våre Bademiljø-butikker – så hjelper vi deg gjerne! Følg oss gjerne på Instagram for mer baderomsinspirasjon, eller les flere inspirerende artikler her.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.