Bademiljø.no

Tapwell ARM185 kjøkkenkran i brushed honey gold
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

6 ting du bør tenke på før du velger kjøkkenbatteri

Blandebatteri til kjøkken, også ofte omtalt som kjøkkenbatteri, kjøkkenkran eller kjøkkenarmatur, finnes i mange varianter. En kjøkkenkran benyttes ofte i løpet av en dag, og det er derfor viktig at den er både funksjonell og av god kvalitet. Vi har laget en liste over hva du bør tenke på når du velger blandebatteri til kjøkkenet!

1 Kjøkkenbatteri med høy eller lav tut

På kjøkkenet er det viktig å ha en kran som bidrar til god arbeidsflyt. En kran med høy tut er for eksempel praktisk når du skal fylle og skylle store gryter og panner.

Har du overskap over kjøkkenvasken og ønsker deg en kjøkkenkran med høy tut, er det imidlertid viktig å måle at kranen ikke blir for høy.

Oras Safira kjøkkenkran med høy tut og avstengning for oppvaskmaskin

KLASSIKER: Oras Safira kjøkkenkran er en av Norges mest solgte kraner, og kommer i flere utgaver. Denne Safira-versjonen har sidegrep, høy tut og avstengning for oppvaskmaskin.

Hansgrohe Talis M54 kjøkkenkran med L-design og uttrekkbar tut i krom

L-FORMET DESIGN: Hansgrohe Talis M54 kjøkkenkran har et slankt og moderne design med uttrekkbar tut og justerbar svingradius, og ikke minst så passer kranens smarte L-form perfekt for deg som har litt mindre plass under kjøkkenskapene.

2 Kjøkkenbatteri med uttrekkbar tut

En kjøkkenkran med uttrekkbar tut lar deg fylle de største grytene enkelt og gjør rengjøringen av kjøkkenet hurtigere. Ved å velge kjøkkenbatteri med uttrekkbar tut får du stor bevegelsesfrihet ved kjøkkenvasken fordi tuten sitter høyt, er svingbar og har en praktisk uttrekksfunksjon.

Seks-ting-du-bor-tenke-på-for-du-velger-kjokkenbatteri-fm-mattsson-800x1100.jpg

Effektiv og praktisk: Siljan Duo Flexi gir deg optimal bevegelsesfrihet. Med smart-teknologi for energi- og vannbesparing, avtakbart munnstykke og valgbart strålebilde, kombinerer den elegant design med praktisk funksjonalitet.

3 Kjøkkenbatteri med varmt, kaldt og kokende vann

Quooker-kranen revolusjonerer kjøkkenopplevelsen ved å tilby kokende vann direkte fra springen, det sparer deg både tid og plass. En trygg og brukervennlig løsning med barnesikring. Den er også miljøvennlig i form av at du reduserer vann- og energiforbruket ved å levere nøyaktig ønsket mengde med kokende vann. Med ulike modeller og overflater tilgjengelige, tilpasser Quooker seg enkelt til enhver kjøkkenstil, og FLEX-modellen legger til en praktisk, fleksibel uttrekksslange for ytterligere bekvemmelighet.

Quooker Flex kjøkkenkran i sort med kokende vann

FLERE-I-EN: Quooker Flex kjøkkenkran i sort har ikke bare uttrekkbar tut, men du får også varmt, kaldt og kokende vann rett fra springen. Ønsker du avkjølt vann og kullsyre har du muligheten til å få det også med tilleggsbeholderen Cube – smart, ikke sant?

Les også: Quooker – kokende vann rett fra kranen

4 Kjøkkenbatteri med avstengning for oppvaskmaskin

Ofte kommer et kjøkkenbatteri i to modeller, en med og en uten avstengning for oppvaskmaskin. Du kan selv velge om du vil ha separat stoppekran eller blandebatteri med en stengefunksjon. For selv om det er ganske vanlig med stoppekran for oppvaskmaskin på nye kjøkkenkraner, betyr ikke det at du må ha stoppekranen på selve kranen. Det er mange som har denne plassert under vasken – kanskje til og med uten å være klar over det?

Fordelen med å ha stoppefunksjon på kjøkkenkranen er at den er lett tilgjengelig og enklere å huske på – i stedet for at avstengingen er gjemt bak søppelbøtter, Zalo-flasker, oppvaskmaskinpulver og plastposer.

Enkelte mener at et kjøkkenbatteri med innebygget avstengningsventil skjemmer kranens design. Da er det bra at det finnes smarte og elektroniske avstengingsventiler for oppvask- og vaskemaskiner.

Oras Inspera kjøkkenkran med smart avstengning for oppvaskmaskin

SER DU AVSTENGNINGEN? Oras Inspera kjøkkenkran med høy svingbar og uttrekkbar tut med to sprayfunksjoner samt smart avstengningsventil for oppvaskmaskin.

Oras Signa kjøkkenkran og elektronisk avstengning for oppvaskmaskin

TEKNOLOGI SOM GJØR HVERDAGEN ENKLERE: Oras Signa kjøkkenkran med hybrid-funksjon og den elektroniske avstengningsventilen som kan monteres separat – på den måten kan den plasseres akkurat der du vil!

5 Grep

Det er ikke nødvendig å velge mellom funksjonalitet og estetikk – form kan følge funksjon. I vår tid med åpne kjøkken- og stueløsninger er kjøkkenkranen ikke bare praktisk, men også vakker og dekorativ. Hva du ønsker av grep kommer litt an på stilen du ønsker på kjøkkenbatteriet ditt. Uansett har vi et stort utvalg av kjøkkenbatterier med ulik betjening – både ettgreps, togreps, hybridversjoner, touch og berøringsfri.

For hyppig matlaging og riktig håndtering av mat, kan det være smart å ha en kjøkkenkran som enkelt kan åpnes og stenges uten berøring, eller med et lite enkelt trykk.

Oras Optima kjøkkenkran med berøringsfri funksjon og temperaturdisplay

BESTE AV TO VERDENER: Oras Optima hybridkran med vanlige hendler og en berøringsfri funksjon.

Vil du ha både i pose og sekk? Kjøkkenbatteriet Optima fra Oras er en praktisk og stilig hybridkran. I tillegg til den berøringsfrie funksjonen, som lar deg vaske hendene under kranen på en både hygienisk og praktisk måte, har den to enkle hendler for varmt og kaldt vann. Den mest avanserte modellen har også et digitalt vanntemperaturdisplay som viser gradene på vannet, og som advarer deg hvis vanntemperaturen er høyere enn 42 grader. Se de ulike modellene her.

Les ogsåBerøringsfritt kjøkken- og servantbatteri – hygiene i hjemmet

Hansgrohe Metris Select M71 320 med uttrekkbar tut

HVERDAGSGLEDE MED ET TASTETRYKK: Med Select-knappen fra Hansgrohe kan du enkelt skru av og på vannet.

Kjøkken handler om god arbeidsflyt og enkel betjening. Hvis arbeidsflyten går uforstyrret, opplever vi de daglige gjøremålene som hyggelige. Hansgrohe holder derfor en knapp på design som gjør hverdagen enklere.

6 Kjøkkenbatteri i ulike overflater

Det finnes andre overflater enn krom. Flere av armaturleverandørene produserer blandebatterier til kjøkkenet i ulike overflater.

Ønsker du et helhetlig uttrykk på kjøkkenet, kan det være lurt å velge en farge og et design på blandebatteriet som står i stil med oppvaskkummen og resten av kjøkkenet.

Tapwell ARM885 kjøkkenkran med uttrekk i Brushed Honey Gold

HVILKEN FARGE ER DU? Kjøkkenkranene fra Tapwell blir fort et blikkfang på kjøkkenet, og kommer i mange ulike overflater. | Tapwell ARM885 kjøkkenkran med uttrekkbar tut og avstengning i overflaten brushed honey gold.

Overflaten setter tonen og følelsen på kjøkkenet ditt. Tapwell gir deg muligheten til å velge blant mange forskjellige overflater. Visste du at overflaten honey gold får sin glans av 2-3 % ekte gull? Se kjøkkenbatteriene fra Tapwell her.

Her kan du se hele utvalget vårt av kjøkkenkraner

Trenger du tips og råd til din nye kjøkkenkran? I tillegg til stort utvalg av produkter, finner du hos oss i Bademiljø dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din nærmeste Bademiljø-butikk – så hjelper vi deg gjerne!

Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer baderominspirasjon, eller les flere av våre magasinartikler her.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.