Bademiljø.no

Oras Optima berøringsfritt kjøkkenbatteri med hendler og berøringsfri funksjon
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Berøringsfritt blandebatteri – hygiene i hjemmet

Visste du at mange bakterier spres via indirekte kontakt, eksempelvis ved at flere personer berører de samme flatene? Ved å sørge for at kontaktflatene er rene kan man redusere bakteriespredningen betydelig. Berøringsfrie blandebatterier på baderom eller kjøkken er derfor ikke bare praktisk og brukervennlig, men løfter også hygienen til et helt nytt nivå.

Berøringsfrie blandebatteri er ingen ny oppfinnelse. Oras lanserte faktisk det første berøringsfrie blandebatteriet allerede i 1989. Selve produktutviklingen av berøringsfrie kraner var et resultat av behovet for bedre hygiene i helsevesenet. Det offentlige trengte brukervennlige løsninger som samtidig var vannbesparende. Derfor er det kanskje ikke så rart at berøringsfrie blandebatteri er noe de fleste assosierer med offentlige miljøer – som kjøpesentre, flyplasser, restauranter og sykehus.

Berøringsfrie blandebatteri er imidlertid også veldig praktisk hjemme, og de siste årene har det kommet stadig flere veldesignede blandebatterier som er skreddersydd for bruk på bad og kjøkken

Funksjonelle og moderne blandebatteri

Baderom og kjøkken blir stadig mer funksjonelle, og velvære, både for mennesker og miljøet, står i fokus. Ikke alle tenker over at de kan ha berøringsfritt blandebatteri hjemme, men det blir stadig mer vanlig.

Det er flere situasjoner i hverdagen hvor vi bruker mer vann enn nødvendig – for eksempel til håndvask og tannpuss. Med et berøringsfritt servant- eller kjøkkenbatteri sparer du vann, gir hele familien bedre håndhygiene og gjør det tryggere for små barn å vaske hendene sine.

Fordeler med berøringsfritt blandebatteri

  • Bruker mindre vann. Vann er en av våre viktigste ressurser, og vi bruker ofte mer vann enn det vi har behov for. Med et berøringsfritt blandebatteri kan du gjøre hverdagen mer miljøvennlig, da vannet slutter å renne så fort du tar bort hendene fra kranens sensorområde. På den måten sparer du både vann og energi.
  • Bedre hygiene og forenklet rengjøring. Berøringsfrie kraner er enkle å holde rene og løfter hygienenivået både hjemme og på offentlige plasser, da du ikke behøver å røre kranen for å bruke den. Slik forminsker du spredning av bakterier og kranen holder seg enklere ren for smuss og fingeravtrykk.
  • Smart styring via APP. Mange berøringsfrie kraner er utstyrt med en Bluetooth®-sensor. På den måten kan kranen styres via en app på din mobile enhet. Du kan styre alt fra maksimal åpningstid, sensorfølsomhet, rengjøringsmodus og vannmengde. Smart, ikke sant?

Berøringsfritt kjøkkenbatteri

For hyppig matlaging og riktig håndtering av mat, kan det være smart å ha en kjøkkenkran som enkelt kan åpnes og stenges uten berøring.

Oras Optima kjøkkenbatteri med berøringsfri funksjon og temperaturdisplay

SMART BLANDEBATTERI: Oras Optima kjøkkenbatteri i L-formet design.

Kjøkkenbatteriet Oras Optima kombinerer berøringsfrihet med praktiske hendler. Dette er et godt og praktisk kjøkkenbatteri hvor du har mulighet til å skylle lengre, samtidig som du kan vaske hendene på en hygienisk måte. Dette gjør det enkelt å skylle hendene mellom skjæringen og kuttingen av kylling og salat.

Den mest avanserte modellen har også et digitalt vanntemperaturdisplay som viser gradene på vannet, og som advarer deg hvis vanntemperaturen er høyere enn 42 grader. Se alle de ulike modellene her.

Oras Optima berøringsfritt kjøkkenbatteri med fleksibel og høy tut

GOD ARBEIDSFLYT: Med fleksibel eller uttrekkbar tut kommer du til i de vanskeligste hjørner. | Oras Optima kjøkkenkran med høy, fleksibel tut.

Oras Signa berøringsfritt kjøkkenbatteri med uttrekkbar tut

INNOVATIVT DESIGN: Hybridkran med 360-graders design og praktisk uttrekkbar tut.

Hybridkranen Oras Signa har et innovativt 360-graders design, og kommer med både berøringsfri og manuell betjening. Dette blandebatteriet er ikke bare utrolig lekkert å se på, men også barnevennlig, da temperaturen kan forhåndsstilles til et passe nivå. Perfekt hvis du ønsker å barnesikre badet eller kjøkkenet ditt.

Berøringsfritt servantbatteri

Oras Optima berøringsfritt servantbatteri

TRANGT OG LITEN PLASS? Denne kranen er kun 125 mm høy, noe som gjør at den passer perfekt på små bad eller toalettrom. Oras Optima servantbatteri har også innebygd bluetooth, slik at du enkelt kan følge og justere vannforbruk og temperatur.

Oras Inspera berøringsfritt servantbatteri

SMART SKJØNNHET – OGSÅ PÅ BADET: Oras Inspera er en komplett serie av moderne servant- og kjøkkenkraner. Det berøringsfrie Inspera servantbatteriet har et moderne design med temperaturhendel.

Oras Electra berøringsfritt servantbatteri i sort matt med nano-keramisk overflate

ALLSIDIG KRANSERIE: Avansert teknologi møter lekkert design i Oras sine Electra-modeller. Med det lekre designet kommer de til sin rett selv i de mest kresne hjem. Her ser du Oras Electra berøringsfri servantbatteri i sort matt. Den matte overflaten har en Nano-keramisk overflate som gjør den ekstra slitesterk og motstandsdyktig.

Oras Stela berøringsfritt servantbatteri i krom

RENT DESIGN: Oras Stela er et av de siste tilskuddene i Oras-familien. Den berøringsfrie servantkranen kommer med skjult strålesamler som fremhever det rene designet. Strålesamleren kan også vinkles for å unngå vannsprut.

Utforsk gjerne hele vårt utvalg innen servantbatterier og kjøkkenbatterier med berøringsfri betjening.

Trenger du tips og råd om blandebatteri til kjøkken og servant, finner du hos oss i Bademiljø dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din nærmeste Bademiljø-butikk – så hjelper vi deg gjerne!

Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer baderomsinspirasjon, eller les flere av våre magasinartikler her.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.