Bademiljø.no

Quooker Flex kjøkkenkran med kokende vann

Quooker – kokende vann rett fra kranen

Visste du at du kan få kokende vann rett fra springen? Kjøkkenkranen Quooker gir nemlig 100 grader rett fra kranen og den kan monteres i de aller fleste vasker og benkeplater. Men hva kan du egentlig bruke Quookeren til, skal du være redd for sikkerheten, og hvor mye energi bruker den? Vi har tatt en nærmere titt på denne geniale kjøkkenkranen.

Quooker gir 100 grader rett fra springen

Med en Quooker får du 100 grader rett fra springen. Med kaldt, varmt og kokende vann fra samme kran åpner Quooker opp for mange nye muligheter på kjøkkenet - for vi bruker ikke kokende vann kun til te og kaffe. Kokende vann bruker vi til så mangt, og de andre funksjonene er like enkle som de er geniale.

Quooker Flex kjøkkenkran med kokende vann

Quooker Flex kjøkkenkran med fleksibel tut

Quooker Flex med kokende vann og uttrekkbar tut

Hvordan fungerer egentlig en Quooker?

Kaldt og varmt vann rett fra kranen er vi vant til, noe annet er det med kaldt, varmt og kokende vann fra samme kran – en såkalt alt-i-1-løsning. Tenk deg bare hvor mye tid du sparer på å få vann til tekoppen, potetkjelen eller rengjøring på et blunk!

Hemmeligheten bak det kokende vannet, er en 3 eller 7-liters beholder med vann som holder 110 ˚C og som skjules under kjøkkenbenken. Beholderen passer inn i de fleste underskap og skal bare kobles til strøm og vann.

Quookeren fungerer slik at kaldt vann ledes inn i vannbeholderen hvor det varmes opp under trykk til 110°C. Når du trenger kokende vann, strømmer så vannet gjennom et aktivt kullfilter som renser vannet og reduserer klor og kjemisk forurensning som kan påvirke smaken på vannet. På veien blir vannet litt avkjølt, slik at vannet er 100°C når det tappes.

Kokende vann rett fra kranen – er Quookeren sikker?

Kokende vann rett fra kranen kan kanskje høres skummelt ut, siden man alltid skal være forsiktig med varme og kokende vann, spesielt med små barn i nærheten.

Quookeren ser ut som en helt vanlig kjøkkenkran, men er sikret og utstyrt med en funksjon hvor du må trykke to ganger ned samt dreie på et separat grep for å få kokende vann. Dette hindrer at små barnefingre, eller voksne, ved et uhell åpner for det kokende vannet.

I tillegg er kranen isolert slik at du ikke brenner deg hvis du tar på selve kranen. Vannstrålen er også laget slik at det kokende vannet kommer ut som dråper blandet med luft, slik at hvis man kommer i kontakt med det kokende vannet har man god nok reaksjonstid til å fjerne hånden og dermed unngå å bli brent. Smart, ikke sant?

BARNESIKKERT MED QUOOKER: med «trykk ned 2 ganger og drei»-funksjonen kan du være trygg på at små og store ikke brenner seg.

En Quooker-kran har flere fordeler:

  1. Tidsbesparende: Kokende vann rett fra kranen er utrolig praktisk, og som sparer deg for mye tid. For tenk deg å kunne helle kokende vann rett i presskannen og sette den rett på bordet, desinfisere smukker og flasker på en blunk, eller tilberede grønnsaker eller havregrøt på noen sekunder. Med en Quooker trenger du aldri vente på kokende vann igjen!
  2. Plassbesparende: Det kan være kamp om plassen på kjøkkenbenken, og den kan fort bli rotete når kaffe- og bakemaskiner, blendere og vannkokere skal ha sin plass. I tillegg til kjøkkenmaskinene, har man ofte oljer, krydder og skjærebrett stående fremme. En Quooker-kran gjør både vannkokeren og kaffetrakteren overflødig, og frigjør plass på kjøkkenbenken. En kokende kjøkkenkran er derfor helt klart praktisk på et moderne kjøkken.
  3. Energi- og vannbesparende: Du tenker kanskje ikke så ofte på det, men bruker du en vannkoker ender du ofte med å koke mye mer vann enn nødvendig. Velger du en Quooker, tapper du kun det kokende vannet du har bruk for. Det betyr at det totale vannforbruket ditt blir mindre og du bruker mindre energi på koke opp vannet – noe som har en positiv effekt på strømregningen.

MANGE FORDELER MED EN QUOOKER: kjøkkenkranen forenkler hverdagen, og filmen over viser syv ting som er litt enklere med en Quooker.

Quooker finnes i flere ulike modeller

Quooker kommer i flere modeller og overflater. På den måten kan du alltid finne en Quooker som passer perfekt til deg og ditt kjøkken.

Quooker Fusion Square kjøkkenkran i aldret messing

FUSION – 3-i-1-kran: Kommer i hele seks forskjellige overflater og i et rundt eller firkantet design.

Quooker Flex kjøkkenkran i sort med fleksibel tut

FLEX – 4-i-1-kran: kommer i tre forskjellige overflater og med en praktisk, fleksibel uttrekksslange. Takket være stoppefunksjonen, kan ikke Flex levere kokende vann når slangen er i bruk.

Ønsker du mer informasjon og inspirasjon om Quooker-kranene samt full oversikt over de ulike modellene, kan du bla i Quooker-magasinet her.

Spør oss i Bademiljø om Quooker

Vi hjelper deg gjerne med å finne Quooker-kranen som passer best for deg. Finn din nærmeste Bademiljø-butikk, så hjelper vi deg!

Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer inspirasjon, eller les flere inspirerende artikler her.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.