Bademiljø.no

Kjøkkenbenk. Foto.

Husk på dette når du velger kjøkkenvask

Valg av kjøkkenvask er minst like viktig som valg av servant til badet, bare tenk på hvor ofte du faktisk bruker den. Både design og funksjon må innfri, og heldigvis er det mange flere valg enn de fleste er klar over. Kjøkkenvasker kommer nemlig i over hundre varianter og størrelser. Hvilken har du lyst på og hvilken trenger du?

Kjøkkenvask til ditt behov

Det første du må spørre deg er ”hvordan bruker jeg kjøkkenet mitt?”. Dette vil i sin tur avhenge av hvordan du lever. Er dere en stor husholdning med mange i familien? Da kan det kanskje være nyttig med to kummer slik at flere kan jobbe sammen. Er du glad i matlaging kan en kjøkkenvask med skyllekurv til grønnsaker og skjærefjøl være nyttig tilbehør. Vil du håndvaske store kjeler og stekeplater er det viktig at kummen er både bred og dyp nok. Og har du fin krystall og andre skjøre glass og serviser du håndvasker, kan det være smart å velge et stort avrenningsfelt ved siden av kummen. Vasker du for det meste alt i oppvaskmaskin, er kanskje en enkel kum alt du trenger. Da frigjør du også benkeplass. 

Sørg uansett for en stor oppsamlingsrist med en enkel løfteanordning. Denne samler rusk og rask og du unngår at vasken tetter seg. En praktisk løsning for alle, uavhengig av de ovenstående valgene.

Riktig størrelse på kjøkkenvasken

Det er også et spørsmål om størrelse på kjøkkenvasken. Hvis du har et 60 cm bredt underskap kan du for eksempel ikke ha to store kummer. Og er du flink til å kildesortere, men synes bøttene tar vel mye plass under vasken? Da er det fint å vite at det finnes kjøkkenvasker med rørsystemer som bygger mindre og gir rom for alle sorteringsbøttene dine. Å velge riktig størrelse på kjøkkenvasken er med andre ord veldig viktig og påvirker hva du har plass til både under og ved siden av vasken. 

Få hjelp til valg av kjøkkenvask

Det går altså fint an å kombinere praktiske løsninger - og fint design. Er du likevel usikker på hvilken type kjøkkenvask du burde velge til kjøkkenet ditt, eller vil du ha enda flere gode råd fra oss i Bademiljø? Finn din nærmeste Bademiljø-butikk, og få hjelp til valg av kjøkkenvask. Lykke til med valget!

Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer baderomsinspirasjon, eller les flere inspirerende artikler her.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.