Bademiljø.no

Baderomstrender 2015 bilde

Baderomstrender 2015

En liten kikk i glasskula gir oss en forsmak på neste års baderomstrender, og det er mye nytt i vente og spennende tider på interiørfronten!

Ny teknologi har gitt oss mange nye og miljøvennlige løsninger på badet. I dag har mange sensorstyrte blandebatterier og det snakkes om resirkulert dusjvann. Individualisering står sterkt, vi tilpasser baderommet til våre egne behov. Det finnes speil med tv-skjerm og det har blitt vanligere å integrere musikkanlegg i selve baderomsmøbelet. Vi deler inn badet i tørre og våte soner, og vi tilbringer mer tid på badet enn før. Derfor er vi her, som i resten av huset, på vei til å bli mer opptatt av hva vi selv liker og hvordan vi egentlig vil ha det – i stedet for å se hva hvordan naboen og alle andre innreder sine bad. Vi skal se litt nærmere på hvordan dette gjør seg utslag i farger, møbler og tilbehør.

Farger

Grått er den nye beige. Det er den perfekte fargen å kombinere med sort, hvitt, pasteller og juveltoner. Den er også kjempelekker sammen med knallfarger. Nytt på fargefronten er de dype tonene, juvelfargene og olivengrønt, lime, rosa, aubergine, sjøgrønt og turkis, dype grå og brune toner og innslag av signalfarger som gult og rødt. Fargene i gamle renessansemalerier er egentlig et supert moodboard for fargene vi kommer til å se mer av fremover. Også er det blåtoner så langt øyet kan se. Kobolt, ultramarin, himmelblått og blågrønt - gjerne i kombinasjon! Dette er farger som passer perfekt på badet og er nydelig å kombinere med sort, hvitt og naturmaterialer. 

Baderomstrend 2015 - grafiske fliser

Baderomstrend 2015 - grafisk gulv

Baderomstrend 2015 - blå toner

Baderomstrend 2015 - trendfarger

Baderomstrend 2015 - Nytt på fargefronten er de dype tonene

Baderomstrend 2015 - Nytt på fargefronten aubergine, sjøgrønt og turkis

Møbler

Organiske og uventede former er stadig oftere å se på baderomsmøbler og innredning. Vi tilpasser dem våre egne behov og møbelprodusentene gir oss mulighet til å sette sammen møblene i mange ulike farger, materialer og størrelser. Selv på stramme og minimalistiske bad finner vi nå nesten alltid et innslag av en myk og organisk form, enten i innredning eller på tilbehøret. 

Baderomstrend 2015 - minimalistiske bad med innslag treverk

Baderomstrend 2015 - minimalistiske bad med innslag av en myke og organisk former

Baderomstrend 2015 - minimalistiske bad med innslag av treverk og organiske servanter

Baderomstrend 2015 - bad i betong med innslag av treverk og organiske servanter

Baderomstrend 2015 - Bad i betong, stål, treverk og speil i organisk form 

Tilbehør

Jo mer teknologi vi har tilgjengelig, desto større blir behovet for natur og organiske innslag i interiøret. Vi ser også vi innhenter inspirasjon for andre deler av verden - en trend av global miks. Vi ser etniske mønstre og tradisjonellt håndverk fra alle verdenshjørner i tilbehør som tepper, håndklær og oppbevaringsløsninger. Ettersom teknologien går fremover i rutsjefart, trekkes vi samtidig bakover til det opprinnelige, til sakteproduserte varer og håndverkstradisjon. Vi ser kombinasjonen av nytt og gammelt, og kontraster gjelder som aldri før. 

Baderomstrend 2015 - tilbehør i organiske materialer

Baderomstrend 2015 - tilbehør i organiske tekstiler 

Baderomstrend 2015 - tilbehør inspirert av havet

Baderomstrend 2015 - tilbehør som kontrast

Baderomstrend 2015 - nytt og gammelt

 

Om forfatteren

Heidi

Gjennom sitt arbeid som art director og designer har Heidi mange års erfaring med å se etter gode visuelle løsninger. På denne siden gir hun deg gode råd om stiler, trender, design og smarte løsninger til badet.