Bademiljø.no

Baderomstrender 2016 - rett fra Milano bilde

Baderomstrender 2016 - rett fra Milano!

Det er nemlig i Milano det skjer, nærmere bestemt på Salone del Mobile 2016, når det kommer til design og trender på interiørfronten. Bademiljø var på plass og er fulle av nye inntrykk og inspirasjon fra årets store designhappening. Sharing is caring, så her følger en trendrapport rett fra baderomsavdelingen!

Det første vi legger merke til er at fargene er tilbake, badene er ikke lenger like rolige og nøytrale. Både dype juveltoner, pasteller og knallfarger brukes som effekt mot sort og hvitt. Personlig smak skal nå sette et tydelig preg på rommet, og mange av produsentene tilbyr spesialtilpassede løsninger på flere av produktene sine. 

Når det gjelder materialer er treverk og treimitasjoner i vinden som aldri før. Det gjelder også for grovere strukturer. Hos flere leverandører så vi servanter som typisk har kommet i glatte porselensoverflater, nå også leveres i grove materialer. Høyglans er helt borte fra overflatene. I følge trendbildet for neste år skal det skinne og blinke fra gylne metaller i stedet. Utvalget av materialer på armaturer har blitt mye større og gir oss mulighet til å velge mellom mange ulike finisher og farger i metallet. Servantene er i større grad et frittstående dekorelement som monteres oppe på benkeplaten.

Badet har i større og større grad blitt et rom for avslapning og velvære. Derfor ønsker vi at det skal fungere mer som et hjemmespa enn kun som et praktisk rom for alminnelig hygiene. Store steamdusjer, dampbad og badekar er viktige komponenter og utgjør kjernen i den totale velværeopplevelsen. Frittstående badekar i ulike materialer og former, noen også med dekor, sentratl plassert i rommet var en gjenganger. Materialene er ofte matte, også porselenet.

Belysningen har blitt viktigere og lampene får lov å gjøre litt mer ut av seg og være viktige dekorelementer i rommet. Vi så flere hengelamper og i det hele tatt ligner baderomslampene nå mer på belysningen i resten av huset.

Møblene er i endring. Asymmetriske løsninger og materialmiks gir en individuell look preget av at vi ønsker å komponere våre egne bad i større grad enn tidligere. Badet skal se personlig og gjennomtenkt ut og i mindre grad som en ferdig pakkeløsning. Det var også flere åpne løsninger å se, hvor man ikke benytter dører eller skuffer. Så da er det bare å skifte ut slitte, gamle håndklær med noen som tåler dagens lys. På tilbehørsfronten er det bare fantasien som setter grenser, miks gjerne grove og fine materialer, nytt og gammelt, mørkt og lyst. Det er ditt bad, du bestemmer. Men før du bestemmer deg, la deg inspirere av bildene vi tok i Milano. Ciao!

Grove strukturer og materialer

Knallfarger som effekt

Pastellene er tilbake

Gyldne metaller og geometriske former holder stand

Fliser som effekt på baderommet

Mørke og matte overflater 

Åpne hyller er lekkert men krever orden i håndklærne

Frittstående servanter blir dekorative monumenter 

Ikke lampe, men dusj med innovativ design

Skap ditt eget spa på badet

Asymmetri kommer sterkt i tiden fremover

Frittstående badekar i fri utfoldelse

Om forfatteren

Heidi

Gjennom sitt arbeid som art director og designer har Heidi mange års erfaring med å se etter gode visuelle løsninger. På denne siden gir hun deg gode råd om stiler, trender, design og smarte løsninger til badet.