Bademiljø.no

Badet, rom for nostalgi bilde

Badet, rom for nostalgi

I en interiørverden full av streng design og moderne, teknologiske løsninger, finnes det heldigvis fortsatt noen som produserer de gode, gamle kranmodellene, badekarene og historiske flisene. Vi viser deg noen eksempler på hvordan du kan få en nostalgisk stil på badet, perfekt for enhver romantiker!

Badet er et rom som innbyr til egenpleie og avslapning. Hva er da mer perfekt enn å bli satt tilbake til en tid hvor verden ikke var så travel og håndklærne duftet av lavendel. Du kan skape følelsen av engelsk landstil ved å tilføre noen høyst moderne produkter, men med akkurat den rette nostalgiske looken.

Blandebatteri til bad og kjøkken

Damixa Tradition er en serie kranprodukter som med sine forseggjorte detaljer og synlige koblinger setter oss tilbake til gamle, franske og engelske bad. Perfekt for et bad med metrofliser og badekar med løveføtter. FM Mattsson har på sin side satt Rogen i produksjon igjen, etter at mange forbrukere etterlyste disse ikoniske kranene. Rogen er kranen som fantes på mange, nordiske bad på 50-tallet og som nå er tilbake i nøyaktig samme utførelse, og i topp moderne kvalitet. Jeg synes Rogen er spesielt fin sammen med marmorplater og bad med innslag av 50-tallets sukkertøypasteller.

FM Mattsson Rogen to-greps servantbatteri med nostalgisk design

Dusj

Tapwell xcol skiller seg ut i kategorien ved å tilby takdusj også i messingutførelse.  Den synes jeg rett og slett er et smykke av en dusj, utrolig lekker sammen med et nostalgisk interiør i sort/hvitt.

Tapwell xcol i lekker messing

Badekar

Svedbergs er gode på å skape moderene produkter med en touch av nostalgi. I badekaret Scarlett synes jeg de har klart å kombinere moderne minimalisme og et retroutrykk helt perfekt. Den opphøyde ryggen i karet innbyr til lange og avslappende bad, perfekt nå i ruskeværsesongen.

Svedbergs Scarlett badekar

Fliser

Klassiske fliser som legges i mursteinsmønster, også kallt metrofliser, har virkelig fått sin renessanse de siste årene. Det sagt, disse flisene synes jeg er noen klassikere og står seg godt over kortvarige trender. De blir aldri helt feil og er helt riktig for den som liker retrobad. De er dessuten enkle å kombinere med moderne interiørløsninger. Et tips er å legge metrofliser bare halvveis opp på veggen og male resten av veggen i en dempet pastell eller naturtone. Kerion er en annen serie fliser som tar vare på tradisjoner. De har latt seg inspirere av historiske mønstre og egner seg perfekt som gulvfliser for en nostalgisk look.

Cotton på veggen og Kerion på gulvet

Tilbehør

Og så er det alle detaljene. Duft og lys er stikkord, noen gode såper og masse telys setter stemningen. Og ikke glem at det går an å henge opp bilder på badet også. Det finnes sterk teip som gjør at du ikke trenger å bore i flisene og så lenge bildene er i glass og ramme tåler de våtrom også. En samling av gamle bilder du har samlet eller funnet på loppemarked gir et varmt og personlig preg til rommet, og sesongen for bruktkupp er i full gang. Lykke til! 

Les også: Finn din stil - tidløs sjarm

Om forfatteren

Heidi

Gjennom sitt arbeid som art director og designer har Heidi mange års erfaring med å se etter gode visuelle løsninger. På denne siden gir hun deg gode råd om stiler, trender, design og smarte løsninger til badet.