Bademiljø.no

Geberit DuoFresh luktfritt toalett på bad

Endelig et luktfritt baderom

Verden har gått framover, og ny teknologi har gjort hverdagen mer behagelig og komfortabel. Det gjelder også innen toaletthygiene.

Er du av dem som ikke orker å bruke badet hvis noen har vært der før deg og det henger igjen vond lukt? Naturen krever sitt. Det er bare ikke like behagelig å forholde seg til. Glem fyrstikker, Klorin og åpning av vinduer. Nå kan den moderne teknologien sørge for både rengjøring av toalettet og en befriende godlukt på badet etter bruk.

Rent og friskt på toalettet

De fleste som pusser opp legger gjerne ned en hel del penger på baderommet, siden vi tilbringer mye tid her i løpet av en dag. I tillegg til dusj og bad, sminker og steller vi oss gjerne på badet, og vi bruker toalettet jevnlig. Derfor er vi også stadig mer opptatt av toaletthygienen.

Badet er også et av rommene som vi gjerne vil skal fremstå innbydende og fresht når vi inviterer gjester. Da vil du helst slippe å bekymre deg for vonde lukter, og at det ikke skal oppleves ukomfortabelt å gjøre sitt fornødende.

Med ny teknologi kan du med et keramisk filter få et tilnærmet luktfritt bad med optimal toaletthygiene, slik at det alltid er klart for nestemann som skal inn.

Luktfritt med Geberit Duofresh-modulen

Geberit DuoFresh-modulen fjerner vond lukt direkte fra toalettskålen og hindrer den i å spre seg i rommet, i motsetning til tradisjonell ventilasjon hvor du du må lufte ut for å fjerne vond lukt på baderommet.

Modulen kan enkelt installeres i enhver Geberit Sigma-innbyggingssisterne og kan kombineres med nesten hvilken som helst betjeningsplate i Sigma-serien. 

NB: Det eneste som er viktig å huske på er at det må legges strøm frem til sisternen.

Geberit Duofresh sisterne og Sigma40 betjeningsplate - fjerner vondt lukt på badet | Bademiljø

Bak fasaden skjuler det seg en DuoFresh-modul med innebygget luktavsug | Det keramiske filteret hindrer vond lukt i å spre seg på badet 

Slik fungerer det:

  • En nærhetssensor slår luktavsuget automatisk på, så snart noen setter seg på toalettet.
  • Luften rengjøres gjennom et aktivt kermaisk filter, som er lett tilgjengelig bak betjeningsplaten.
  • Vond lukt suges ut direkte fra innsiden av toalettskålen, og en stillegående vifte transporterer den rengjorte luften tilbake til rommet.
  • I tillegg til luktavsug kan du benytte WC-tabletter som farger vannet blått, minimerer kalkavleiring og gir en frisk duft til rommet.
  • En ekstra fordel med modulen er det innebygde orienteringslyset i LED. Litt under betjeningsplaten vil et mykt lys vise deg veien til toalettet - helt perfekt.

Geberit Duofresh-modul og Sigma50 betjeningsplate med praktisk LED-orienteringslys | Bademiljø

Toaletthygiene og teknologi

Det har altså vært en revolusjonerende utvikling innen teknologien når det kommer til velvære og hygiene, og mange produkter og innretninger er endelig på full fart inn på det norske markedet. Nordmenn har et høyt forbruk på renovering og oppussing av bolig, og det et stort potensiale for praktiske og nyttige produkter til badet som øker verdien av boligen. Vi reiser mer og henter inn nye impulser fra utlandet, og hotellopphold i utlandet kan gi oss inspirasjon til å få det like smart og komfortabelt hjemme.

Moderne dusjtoaletter som både vasker deg ren og blåser deg tørr etter toalettbesøk har vært vanlig i Japan i årevis, og nå ser vi at denne teknologien begynner å ta av her hjemme.

De fleste er opptatt av hygiene, og vi forbinder dette mer og mer med velvære. Et luktfritt og berøringsfritt baderom er både hygienisk og ikke minst behagelig for de som bruker det. Som berøringsfrie kraner når du skal vaske hendene eller går på toalettet, eller automatisk skylling i toalettet når du forlater det. Og nå kan du også få toalett med et aktivt kullfilter som renser luften og fjerner all vond lukt etter toalettbesøk.

LES OGSÅ: Derfor bør du velge dusjtoalett

Mørkeredd?

Ønsker du en litt annerledes og unik løsning, ta en titt på Geberit Monolith, som er en elegant toalettmodul i herdet glass og aluminiumsprofiler. Toalettmodulene har luktavsug og ComfortLight belysning i syv ulike farger som slår seg automatisk på så snart noen nærmer seg toalettet. LED-belysningen gir både orienteringslys og en hyggelig atmosfære. Lysfarge og intensitet kan programmeres etter ditt individuelle behov.

Toalettmodulen kan kombineres med et stort utvalg vegghengte toaletter samt Geberit AquaClean-modeller. I de fleste tilfeller kan toalettmodulen kobles til eksisterende vannforsyning og avløp uten strukturelle endringer i bygningen. NB! Toalettmodulen krever elektrisk tilkobling.

Geberit Monolith Plus sisterne med LED-belysning og luktavsug | Bademiljø

Geberit Monolith Plus 101 cm toalettmodul i sort med integrert sisterne for vegghengt toalett

Drømmer du om et luktfritt baderom? Hos oss i Bademiljø finner du dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din lokale Bademiljø-butikk, så hjelper vi deg med å finne riktig toalett og løsning.

Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer baderomsinspirasjon, eller les flere inspirerende artikler her.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.