Bademiljø.no

Trendrapport 2016 bilde

Trendrapport 2016

Vi har vært på Oslo Design Fair og tatt pulsen på de siste interiørtrendene. Det er tre hovedretninger som peker seg ut, og det organiske og naturlige går igjen i alle tre. Vi viser deg også hvordan du kan bruke trendene i ditt baderomsinteriør.

Taktile takter

Vi vil tilbake til det opprinnelige. Jordfarger, naturmaterialer og håndarbeid er alle stikkord for denne trenden. Her går vi inn i en dypere fargepallett og mørk blå og grønntoner kombineres med skitne pasteller. Rødt er tilbake, i alle andre varianter enn det knallrøde. Burgunder, umbra, terracotta og rødt over i lillatonene ses sammen med hudtoner, rosa og beige. Materialer som keramikk og skinn brukes i tilbehør som  gjerne bærer preg av å være håndlaget. Sort og hvitt er fortsatt aktuelt, men akkompagneres av etniske mønstre i alle varianter. Godt håndverk og produktenes opprinnelse blir stadig viktigere for oss.

Etniske mønstre og sort/hvitt

Naturmaterialer og geometri

Sort og hvitt er fortsatt aktuellt, men på en ny og mer etnisk/organisk måte

Stein og trematerialer i alle varianter

Rødt er tilbake, men i ny drakt

Tilbehør fra Aqua Nova i tidsriktige, røde toner

Fliser Terra

Botanikk, takk

Små hageparseller midt i byen og høner i bakgården er ikke bare 100 år siden men også akkurat nå. Økologiske produkter og bærekraftige produksjonsmetoder er en del av en grønn bølge, som også preger interiørbildet. Store, grønne planter brukes i nesten alle interiørreportasjer for tiden og på vegg og gulvflater ser vi grønt i alle nyanser. Det kan være fint å blande lyse og mørke grønntoner i samme miljø, det samme gjelder for varme og kalde toner. Kombiner det grønne med lyse tresorter og flettekurver, lin og silke.

Blomster i rammer er den nye billedtrenden

Naturlig grønt sammen med geometri 

Plansjer og illustrasjon er perfekt veggpynt til den grønne stilen

Keramikk er tilbake, mye fint å finne på loppemarkeder i tiden fremover

Håndvevede materialer i håndklær og tepper

Lekkert og grønt miljø fra Laufen

Geometri er fortsatt å se overalt i interiører

Nydelig Orgami matte fra Aqua Nova sammen med lekker keramikk

Lyst og stramt

Flott håndverk i bademattene fra Aquanova

Laufen kan minimalisme

Lekkert fra Laufen

OPPSUMMERT synes jeg messen i år var svært inspirerende. Den gir løfter om et skifte interiørmessig, og vi går inn i en ny fase både stil og forbruksmessig. Det gir rom for spennende og unike interiørløsninger hvor du kan kombinere nytt og gjenbruk og nostalgi med høyteknologi og skape ditt helt eget uttrykk på badet. Det er vårt mest private rom, ingen grunn til at det ikke skal gjenspeile nettopp de menneskene som bruker det til daglig.

Om forfatteren

Heidi

Gjennom sitt arbeid som art director og designer har Heidi mange års erfaring med å se etter gode visuelle løsninger. På denne siden gir hun deg gode råd om stiler, trender, design og smarte løsninger til badet.