Bademiljø.no

Vaillant aroTherm varmepumpe
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Nå er tiden inne for å installere varmepumpe

Se opp for nye miljøkrav. Regjeringen har nå kunngjort at det fra 2020 blir forbudt å bruke fyringsolje og parafin til oppvarming i boliger og næringsbygg. Nå er tiden inne for å investere i en varmepumpe.

Hvorfor investere i en varmepumpe?

En varmepumpe kan beskrives litt som et omvendt kjøleskap: i stedet for å pumpe varme ut, transporterer den varmen utenifra og inn. Varmepumper kan hente varme fra ulike varmekilder som uteluften, jordsmonnet, sjøen, grunnvannet eller berggrunnen. Utnyttelsen av denne varmen resulterer i lavere oppvarmingskostnader, hvilket vil si at du sparer penger, samtidig som det bedrer inneklimaet i boligen din.

Velg mellom ulike modeller

Det finnes flere muligheter innenfor varmepumper. Det er viktig å finne en varmepumpeløsning som passer for ditt behov. Send inn et varmepumpeskjema, så hjelper vi deg med å finne riktig løsning samt beregne energibesparelse. 

Spar penger

Energi til boligoppvarming og varmtvann representerer ca. 70 % av det totale energibehovet i en bolig. Med en luft til vann-varmepumpe kan du dekke brorparten av behovet. Pumpen nedbetales som regel i løpet av 6-10 år levetid – deretter er det netto besparelse.

Viste du at du også er berettiget tilskudd fra ENOVA hvis du investerer i en luft til vann- eller væske til vann-varmepumpe? ENOVA støtter en rekke energitiltak som vil gjøre boligen din enda bedre å leve i. Eier du for eksempel en helårsbolig i Norge og du selv har stått for investering i en varmepumpe, kan du få penger tilbake. Les mer om de ulike støtteordningene og hvor mye du kan få tilbake her.

Bademiljø hjelper deg

Varme og energi - Finn BademiljøbutikkBademiljø fører kun produkter fra anerkjente leverandører. Se oversikten over hvilke Bademiljø-bedrifter som jobber med varme og energiløsninger, så får du hjelpen du trenger til å velge riktig varmepumpe og med installasjon av fagfolk.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.