Bademiljø.no

Vaskerom og bad blir til ett stort rom

Paret Helena og Marius ønsket seg et ekstra bad. I kjelleren hadde huset vaskerom, med en bod vegg i vegg. Vi foreslo å slå sammen disse to rommene og resultatet ble et lekkert bad og et praktisk vaskerom. Her er noen eksempler på smarte løsninger:

  • vertikale fliser for å for skape et luftig inntrykk
  • spesialbyggede skap på vaskerom
  • frostet glass mellom bad og vaskerom øker romfølelsen
  • speil i dusjnisjen - praktisk når husherren skal barbere seg

 – All ære til håndverkeren fra Bademiljø som jobbet hos oss. Han er både snekker og rørlegger, og gjorde en helt fantastisk jobb, sier Marius. Skapene på vaskerommet ble spesialtilpasset og er trukket inn i veggen, selv om de har standard dybde på 30 cm. Det gir rommet mer luft og god arbeidsplass på benken.

Helena og Marius er spesielt fornøyd med idéen om å sette en frostet glassvegg mellom badet og vaskerommet. Den er både tøff og praktisk, og gjør at det ikke blir innestengt på vaskerommet.

Optimal utnyttelse

Takhøyden i kjelleren er på 2 m, altså litt lavere enn vanlig. Ved å sette flisene på veggen vertikalt bidrar det positivt til et luftig inntrykk. Samtidig valgte paret takdusj som sitter helt oppe i taket – alt for å optimalisere funksjon og som samtidig er lekkert. Legg også merke til speilet i dusjnisjen som gjør at husherren kan barbere seg der. 

– Bad er kostbart uansett. Det er absolutt verdt å legge litt ekstra i det, både for trygghetens del men også for den daglige trivselen. Vi er kjempefornøyde med resultatet!

Nyttige verktøy for deg som skal pusse opp badet