Bademiljø.no

Living Cava Grey fliser fra Bergersen Flis med lys fug

Hvilke fuger skal du velge til badet?

Du har valgt fliser, men hvilken fug skal du velge? Her er noen ting det kan være lurt å tenke på.

1 Mørk eller lys fug?

Det er både estetiske og vedlikeholdsmessige hensyn å ta når du skal velge fug. Hva du synes er finest og hvilken type holder lengst. Generelt kan man si at mørk fug holder seg lengre enn lys fug, fordi den er mindre sensitiv når det gjelder fargeforandring og smuss. Det finnes egne rengjøringsmidler for fug. Så hvis du har valgt en lys fug kan det være det lurt å gi den en overhaling med noen års mellomrom.

Living Cava Black flis fra Bergersen Flis med mørk fug

Tips! Mørk fug til mørke fliser er lekkert og i tillegg lett å vedlikeholde. Bildet viser Living Cava fra Bergersen Flis. Flisene er bestillingsvare.

Living Cava Grey flis fra Bergersen Flis med lys fug

Living Cava fra Bergersen Flis. Flisene er bestillingsvare.

2 Hvilken farge?

Estetisk sett er det som regel finest med en fug som ligger så nær flisfargen som mulig. Hvite fliser med hvit fug er lekkert, men hvis du ønsker å leke med kontraster samt å fremheve flismønsteret, bør du gå for en farget fug – og heldigvis finnes det en rekke fargerike muligheter.

Living Cava White flis fra Bergersen Flis med rød fug

Idé! Fremhev rutemønsteret med farget fug! Bildet viser Living Cava fliser fra Bergersen Flis. Flisene er bestillingsvare.

3 Hvilken bredde?

Bredden på fugen er også noe du må gjøre deg opp en mening om, du kan ha tynne eller brede fuger. Tynne, mørke fuger krever utvilsomt minst vedlikehold, men med dagens fine rengjøringsprodukter, er det kanskje først og fremst en smakssak hva du velger. Det viktigste å tenke på når det gjelder fug er nettopp å huske og tenke på det, slik at du ikke ender med å ta en spontan avgjørelse på farge, størrelse og bredde.

Living Cava Beige flis fra Bergersen flis med hvit fug

Living Cava fra Bergersen Flis. Flisene er bestillingsvare.

Lei slitne fliser? I tillegg til stort utvalg av produkter til badet, finner du hos oss i Bademiljø dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din lokale Bademiljø-butikk – så hjelper vi deg å nå baderomsdrømmen!

Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer inspirasjon.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.