INR LINC Angel dusjhjørne med blanke profiler i krom

Skrevet av
Bademiljø

Design ditt eget dusjhjørne med modeller fra INR

INR har tegnet løsninger for dusjhjørner i flere tiår. De er opptatt av å skape den beste dusjopplevelsen du kan få. Derfor finner du flere modeller og muligheter til å skreddersy ditt dusjhjørne. Vi viser deg noen av mulighetene med INR LINC-serien.

Denne gangen har vi valgt å fokusere på LINC-serien og dusjhjørnene LINC Niagara og LINC Angel. LINC-serien, som består av flere modeller enn de to nevnte, var faktisk verdens første svanemerkede dusjvegger. Serien gir nesten ubegrensede valgmuligheter, med ulike dimensjoner, glass og håndtak.

STEG 1 – VELG MODELL

LINC-serien fås for plassering i nisje, hjørne, på badekarkant og midt på veggen. Løsningen for dusjhjørne med sine to svingbare dører er perfekt med tanke på tilkomst, og er lett å rengjøre.

INR LINC Angel og Niagara dusjhjørner hos Bademiljo

LINC Angel gir badet og dusjrommet en større og luftigere følelse. De rette dørene er vendbare, og det patenterte løftehengselet med vinkeljustering og maksimale åpningsmål er med på å gjøre dette til en av INR sine mest populære dusjhjørner.

LINC Niagara har en egen evne til å tilpasse seg ulike rom. De buede dørene kan slås inn mot veggen og hvis du bestiller ulike mål på de ulike dørene, kan de monteres enten til venstre eller høyre, eller asymmetrisk. 

INR LINC dusjhjørner med innfellbare dører hos Bademiljø

LINC-dørene kan svinge inn mot veggen og frigjøre gulvplass

STEG 2 – YTTERMÅL

Hvor stor dusj har du plass til? Når du skal finne riktig dimensjon på dusjveggene dine gjelder avstanden fra innvendig hjørne til ytterkanten på veggprofilen. Både Angel og Niagara kan levere dusjvegger fra 700 mm og opp til 1 000 mm.

Tips! Standardhøyde for begge modellene er 2000 mm, men LINC Niagara kan skaffes i en lavere høyde, 1 800 mm i dimensjonen 900x900 mm. Har du et baderom med rare vinkler eller av andre grunner trenger måltilpassede dusjvegger, kan du med LINC Angel få måltilpasset dusjdørene i intervallet 200 til 1 000 mm.

STEG 3 – GLASS

Det er forskjell på glass. Ulike tykkelser, opasiteter og toner gir deg kreative muligheter når du skal designe ditt dusjhjørne. Til alle INR sine dusjvegger brukes det termisk herdet sikkerhetsglass. Herdingen gjør glasset betydelig sterkere enn vanlig glass. Om ulykken likevel skulle skje, granulerer glasset og danner små ufarlige biter.

Til LINC-serien brukes det et 6 mm sikkerhetsglass, og du har muligheten til å velge opptil seks ulike glasstyper – klart glass, klart glass med Timeless®, klart glass med SafeTech, frostet glass, grått glass og stripet glass.

INR LINC glass dusjhjørne hos Bademiljø

Hva er egentlig forskjellen på de ulike glasstypene? Som alle transparente glasskvaliteter gir klart glass ekstra romfølelse på badet og løfter frem dusjmiljøet på innsiden. Klart glass kan også leveres med den permanente overflatebehandlingen Timeless®, som beskytter mot avleiringer fra for eksempel vann og såpeprodukter, og gjør overflaten lettere å holde ren.

Visste du at! Ønsker du å være på den sikre siden, har INR utviklet, som den første dusjprodusenten, et nytt og revolusjonerende dusjglass med en høyteknologisk membran utenpå glasset. Med et dusjhjørne med klart glass med SafeTech holder det granulerte glasset seg på plass hvis du skulle være så uheldig at glasses ødelegges. 

Ønsker du mindre innsyn kan frostet, grått eller stripete glass være noe for deg. Frostet glass gjør dusjveggene halvtransparente på en måte som slipper inn lys samtidig som det skjermer. INR har også grått glass, eller farget glass i en sober gråtone, som understreker dusjmiljøet på en elegant måte. Det grå glasset har en vel avveid transparens som reduserer innsyn, men du vil likevel aldri få følelsen av å være innestengt.

Den siste glasstypen er stripete glass med 15 mm klart glass i mellom frostede glassfelt. Dette er med på å skape ens egen private sfære i dusjen, uten at det går på bekostning av lys og rom.

STEG 4 – PROFIL

Velg mellom fire forskjellige profiler – blankpolert, mattbørstet, signalhvit og matt sort.

INR LINC profil dusjhjørne - Bademiljø

Tips! Velg profil i samme farge som servant- og dusjbatteri for å skape et helhetlig uttrykk på badet.

INR LINC dusjhjørner med smart dusjoppbevaring innfelt i profilen hos Bademiljø

Tips! Få en optimal dusjløsning med den smarte PILE dusjoppbevaringen med flyttbare hyller på innsiden. PILE monteres i selve dusjprofilen, og kommer selvsagt i de samme overflatene som nevnt over.

STEG 5 – GREP

Alle INR sine dusjløsninger leveres med et av deres veldesignede grep eller håndtak. I LINC-serien inngår grepet CIRCLE som standard, men hvis du ønsker et mer minimalistisk grep kan du istedenfor bestille PINCH uten ekstra kostnad. Begge grepene, CIRCLE og PINCH, leveres i samme utførelse som valgt profil.

INR LINC grep dusjhjorne bademiljo

1 Grep CIRCLE | 2 Grep PINCH

STEG 6 – TILBEHØR TIL DUSJHJØRNET

Dusjløsningen leveres selvsagt med transparente lister mot gulv og andre overganger i dusjveggens konstruksjon. Sammen med riktig gulvfall hjelper listene med å holde vannet på riktig side i dusjrommet.

I tillegg har du med LINC dusjveggene muligheten for borrfri montering. Med borrfri montering slipper du å ta hensyn til bakenforliggende materialer, membran og installasjoner skjult i veggen. Istedenfor å borre og skru, limer du aluminiumprofilen trygt på veggen. Dette egner seg godt på flis, naturstein, betong, glass og metall. Dusjveggen kan også demonteres uten å etterlate seg merker.

Tips! For full oversikt over alle dusjkombinasjonene, besøk dusjverkstedet til INR. Når du har funnet ønsket dusjkombinasjon, sender du den til din valgte Bademiljø-butikk.

INR LINC Niagara dusjhjørne med SafeTech glass og hvite profiler

INR LINC Niagara med PILE dusjoppbevaring og SafeTech – et dusjglass med en usynlig, høyteknologisk membran, som ved en eventuell granulering holder alle bitene på plass. En ekstra trygghet for deg og for hele familien.

INR LINC Angel dusjhjørne med hvite profiler

Et drømmebad i feminine toner. Les mer om badet her. | INR LINC Angel i hvit matt

Se alle dusjhjørnene i LINC-serien her. 

Om forfatteren

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.