Porsgrund Bad Glow 66 vegghengt toalett i et baderomsmiljø

Skrevet av
Bademiljø

Derfor bør du bytte toalett

Planlegger du oppussing av bad eller toalettrom, men er usikker på om du skal skifte ut toalettet? Du vil trolig få stor glede av å bytte til et nytt. Her er noen gode argumenter.

Verden går fremover, også på toalett-fronten. Det har vært en enorm utvikling de siste årene med tanke på design, komfort, hygiene og finesser. Er det lenge siden sist, vil det å bytte toalett være en investering du neppe kommer til å angre på.

ENKLERE RENHOLD OG MER MILJØVENNLIG

Selve fasongen på toalettene er noe av det som har endret seg mye de siste årene. Et vegghengt toalett, som er nordmenns definitive favoritt, gjør rengjøringen av både toalett og bad enklere. Og i motsetning til de eldre variantene, leveres de aller fleste nye toaletter med såkalt åpen spylekant. Med denne funksjonen kommer vannet lettere til områder som vanligvis er gjemt under en kant. Renholdet blir med andre ord enklere, samtidig som man reduserer behovet for sterke rengjøringsmidler.

Vegghengt og gulvstående toalett i skandinavisk design fra Ifö

Ifö Spira Art vegghengt og gulvstående toalett med glatt utside og uten spylekant. Den gulvstående finnes også med skjult S-lås. 

Toalettskål med åpen spylekant

 Ved å ta bort den tradisjonelle spylekanten er toalettskålen blitt mer hygiensk og enklere å holde ren!

MODERNE UTSEENDE

Endringen av form og fasong har selvfølgelig også med estetikk å gjøre, og med et nytt og oppdatert toalett vil du naturligvis også få en mer moderne look på badet eller toalettrommet. På mange nye toalettmoduler kan du dessuten gjøre tilpasninger slik at det rent stilmessig passer perfekt inn på nettopp ditt bad.

Toalettmodul med diskré LED-belysning

Geberit Monolith Plus toalettmodul er ikke bare lekker å se på, men den har også en rekke imponerende funksjoner - integrert luftavsug som fjerner vond lukt, intelligent sensorteknologi og LED-belysning. Lyset slår seg på automatisk når noen kommer inn på badet, og er med på å skape en diskré atmosfære.

TEKNOLOGISKE FINESSER

På et moderne vegghengt toalett kan du også få lekker LED-belysning. Lyset slår seg automatisk på når noen nærmer seg toalettet. Funksjonen gjør det enkelt å orientere seg og skaper en herlig atmosfære.

Geberit AquaClean Mera med praktisk orienteringslys.

Geberit AquaClean Mera med LED-orienteringslys. Utrolig praktisk ved nattlige toalettbesøk. Finnes i hele syv valgfrie farger. Smart!

LYDLØS LUKKING

Du har kanskje irritert deg over tunge dolokk som smeller når de blir lukket igjen? På et nytt toalett kan en soft close-funksjon sørge for at toalettsetet og -lokket lukkes forsiktig og lydløst. En lift off- eller såkalt quick release-funksjon gir deg dessuten muligheten til å enkelt frigjøre setet for rengjøring og vedlikehold. Smart ikke sant?

Lift off- og myktlukkende funksjon for toalettsetet.

INGEN KONDENS

Du har kanskje lagt merke til at det på et eldre toalett lett oppstår kondens? På et nytt gulvstående toalett med kondensfri sisterne slipper du å bekymre deg for dette. Løsningen vil nemlig, som navnet tilsier, forhindre at kondens oppstår.

Gustavsberg Estetic gulvstående toalett med kondensfri sisterne.

En heldekkende sisterne skjuler en separat innertank. Dette virker lyddempende og forhindrer kondens. Gustavsberg Estetic gulvstående toalett i dramatisk sort, finnes også i klassisk hvit og hvit matt. 

SKÅNSOM RENGJØRING

Tradisjonelt har vi latt papir sørge for hygienen etter et toalettbesøk, men nå går stadig flere nordmenn for et toalett som rengjør deg med vann. Et slikt dusjtoalett, som lenge har vært utbredt i store deler av Asia, har en myk, temperert vannstråle som er skånsom mot huden og gjør toalettbesøket både enkelt og hygienisk.

Geberit AquaClean Sela dusjtoalett i et baderomsmiljø

Geberit AquaClean Sela passer praktisk talt inn i ethvert baderomsmiljø takket være sin slanke design!

Se et utvalg av våre toaletter her. Ta kontakt med oss på Facebook eller ta turen innom en av våre Bademiljø-butikker, så hjelper vi deg med å finne det riktige toalettet for deg. Følg oss gjerne på Pinterest og Instagram for mer baderomsinspirasjon.

Om forfatteren

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.