Bademiljø.no

Porsgrund Bad Glow 66 vegghengt toalett i et baderomsmiljø
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Derfor bør du bytte toalett

Planlegger du oppussing av bad eller toalettrom, men er usikker på om du skal skifte ut toalettet? Du vil trolig få stor glede av å bytte til et nytt. Her er noen gode argumenter.

Verden går fremover, også på toalett-fronten. Det har vært en enorm utvikling de siste årene med tanke på design, komfort, hygiene og finesser. Er det lenge siden sist, vil det å bytte toalett være en investering du neppe kommer til å angre på.

Enklere renhold og mer miljøvennlig

Selve fasongen på toalettene er noe av det som har endret seg mye de siste årene. Et vegghengt toalett, som er nordmenns definitive favoritt, gjør rengjøringen av både toalett og bad enklere. Og i motsetning til de eldre variantene, leveres de aller fleste nye toaletter med såkalt åpen spylekant. Med denne funksjonen kommer vannet lettere til områder som vanligvis er gjemt under en kant. Renholdet blir med andre ord enklere, samtidig som man reduserer behovet for sterke rengjøringsmidler.

Porsgrund Bad Glow Rimfree 66 vegghengt toalett med åpen spylekant

Porsgrund Bad Glow Rimfree 66 vegghengt toalett med åpen spylekant. Se flere toaletter i Glow-serien her.

Toalettskål med åpen spylekant

 Ved å ta bort den tradisjonelle spylekanten er toalettskålen blitt mer hygienisk og enklere å holde ren!

Moderne utseende

Endringen av form og fasong har selvfølgelig også med estetikk å gjøre, og med et nytt og oppdatert toalett vil du naturligvis også få et mer moderne utseende på badet eller toalettrommet. På mange nye toalettmoduler kan du dessuten gjøre tilpasninger slik at det rent stilmessig passer perfekt inn på nettopp ditt bad.

Toalettmodul med diskré LED-belysning

Geberit Monolith Plus toalettmodul er ikke bare lekker å se på, men den har også en rekke imponerende funksjoner - integrert luftavsug som fjerner vond lukt, intelligent sensorteknologi og LED-belysning. Lyset slår seg på automatisk når noen kommer inn på badet, og er med på å skape en diskré atmosfære. Sisternen finnes også i en enklere variant, se alle modellene her.

Smarte finesser

Det nye badet ditt bør kunne dekke behovene dine i årene fremover, og helst kunne tilpasses når det skjer endringer i livet. Derfor er det viktig å planlegge godt. Visste du at du kan få toaletter med fleksibel høydejustering?

Geberit One vegghengt toalett med fleksibel justering av sittehøyde

Tenk fremover: Geberit One vegghengt toalett kommer med monteringsteknologi som gjør det mulig å høydejustere sittehøyden til toalettet – selv etter at toalettet er montert. Det gir fleksibilitet for en familie i endring.

På et moderne vegghengt toalett kan du også få lekker LED-belysning. Lyset slår seg automatisk på når noen nærmer seg toalettet. Funksjonen gjør det enkelt å orientere seg og skaper en herlig atmosfære på badet.

Geberit AquaClean Mera med praktisk orienteringslys

Geberit AquaClean Mera med LED-orienteringslys. Utrolig praktisk ved nattlige toalettbesøk. Finnes i hele syv valgfrie farger. Smart!

Smart lukking

Du har kanskje irritert deg over tunge dolokk som smeller når de blir lukket igjen? På et nytt toalett kan en soft close-funksjon sørge for at toalettsetet og -lokket lukkes forsiktig og lydløst. En lift off- eller såkalt quick release-funksjon gir deg dessuten muligheten til å enkelt frigjøre setet for rengjøring og vedlikehold. Smart ikke sant?

Lift off- og myktlukkende funksjon for toalettsetet

Slipp støy og smell med myktlukkende sete, og enklere rengjøring av toalett og sete med Quick Release. Se flere toalettseter her.

Ingen kondens

Du har kanskje lagt merke til at det på et eldre toalett lett oppstår kondens? På et nytt gulvstående toalett med kondensfri sisterne slipper du å bekymre deg for dette. Løsningen vil nemlig, som navnet tilsier, forhindre at kondens oppstår.

Porsgrund Bad Glow gulvstående toalett med kondensfri sisterne

En heldekkende sisterne skjuler en separat innertank. Dette virker lyddempende og forhindrer kondens. Her ser du Porsgrund Bad Glow 64 gulvstående toalett.

Skånsom rengjøring

Tradisjonelt har vi latt papir sørge for hygienen etter et toalettbesøk, men nå går stadig flere nordmenn for et toalett som rengjør deg med vann. Et slikt dusjtoalett, som lenge har vært utbredt i store deler av Asia, har en myk, temperert vannstråle som er skånsom mot huden og gjør toalettbesøket både enkelt og hygienisk.

Geberit AquaClean Sela dusjtoalett i et baderomsmiljø

Geberit AquaClean Sela passer praktisk talt inn i ethvert baderomsmiljø takket være sin slanke design!

Trenger du å bytte toalett? I tillegg til et stort utvalg av toaletter, finner du hos oss i Bademiljø dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din lokale Bademiljø-butikk, så hjelper vi deg med å finne det riktige toalettet for deg.

Følg oss gjerne på Pinterest og Instagram for mer baderomsinspirasjon.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.