Bademiljø.no

INR LINC Angel dusjhjørne med blanke profiler i krom og klart glass
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Design ditt eget dusjhjørne med INR LINC

INR har tegnet løsninger for dusjhjørner i flere tiår. De er opptatt av å skape den beste dusjopplevelsen du kan få. Derfor finner du flere modeller og muligheter til å skreddersy ditt dusjhjørne. Vi viser deg noen av mulighetene med INR LINC-serien.

Denne gangen har vi valgt å fokusere på LINC-serien og dusjhjørnene LINC Niagara og LINC Angel. LINC-serien, som består av flere modeller enn de to nevnte, var faktisk verdens første svanemerkede dusjvegger. Serien gir nesten ubegrensede valgmuligheter, og kommer i mange ulike størrelser, profiler, glasstyper og håndtak.

Steg 1 – Velg modell

LINC-serien fås for plassering i nisje, hjørne, på badekarkant og midt på veggen. Løsningen for dusjhjørne med sine to svingbare dører er perfekt med tanke på tilkomst, og er lett å rengjøre.

INR LINC Angel dusjhjørne med rette dører og LINC Niagara med buede dører

RETT ELLER BUET? Venstre: INR LINC Angel med rette dører | Høyre: INR LINC Niagara med buede dører.

LINC Angel med to rette dører og søstermodellen LINC Niagara med sine buede dører, er to av INR sine mest elskede dusjhjørner. Og det er ikke så rart; Du kombinerer de ulike dørmålene fritt og ved hjelp et patentert løftehengsel kan du enkelt svinge dørene inn mot veggen når du ikke dusjer.

INR LINC ANGEL dusjhjørne med innfellbare dører som frigjør plass

FRIGJØR PLASS: LINC-dørene kan svinges inn mot veggen og frigjøre gulvplass. Her ser du LINC Angel med sorte profiler og klart glass.

Begge dusjhjørnene kan i tillegg kombineres med PILE dusjoppbevaring og limes opp uten å borre i membranen.

Så rette eller buede dører? Hva du velger kommer an på hva slags stil og uttrykk du ønsker på badet, og litt med plassen du har til rådighet.

De rette dørene til LINC Angel gir badet og dusjrommet en større og luftigere følelse. Har du mindre plass eller ønsker skape en mer avslappet, rundere atmosfære, kan de buede dørene til LINC Niagara være noe for deg.

Steg 2 – Yttermål

Hvor stor dusj har du plass til? Når du skal finne riktig dimensjon på dusjveggene dine gjelder avstanden fra innvendig hjørne til ytterkanten på veggprofilen. Både Angel og Niagara kan levere dusjvegger fra 700 mm og opp til 1 000 mm.

Tips! Standardhøyde for begge modellene er 2000 mm, men LINC Niagara kan skaffes i en lavere høyde, 1 800 mm i dimensjonen 900x900 mm. Har du et baderom med rare vinkler eller av andre grunner trenger måltilpassede dusjvegger, kan du med LINC Angel måltilpasse dusjdørene i intervallet 200 til 1 000 mm.

Steg 3 – Glass

Det er forskjell på glass. Ulike tykkelser, opasiteter og toner gir deg kreative muligheter når du skal designe ditt dusjhjørne. Til alle INR sine dusjvegger brukes det termisk herdet sikkerhetsglass. Herdingen gjør glasset betydelig sterkere enn vanlig glass. Om ulykken likevel skulle skje, granulerer glasset og danner små ufarlige biter.

INR LINC ulike glasstyper

GLASS: Til LINC-serien brukes det et 6 mm sikkerhetsglass, og du har muligheten til å velge mellom seks ulike glasstyper – klart glass, klart glass med Timeless®, klart glass med SafeTech, frostet glass, grått glass og stripet glass.

Hva er egentlig forskjellen på de ulike glasstypene? Som alle transparente glasskvaliteter gir klart glass ekstra romfølelse på badet og løfter frem dusjmiljøet på innsiden. Klart glass kan også leveres med den permanente overflatebehandlingen Timeless®, som beskytter mot avleiringer fra for eksempel vann og såpeprodukter, og gjør overflaten lettere å holde ren.

Ønsker du å være på den sikre siden, har INR utviklet et nytt og revolusjonerende dusjglass med en høyteknologisk membran utenpå glasset. Med et dusjhjørne med klart glass med SafeTech holder det granulerte glasset seg på plass hvis du skulle være så uheldig at glasset ødelegges.

INR LINC Angel dusjhjørne med SafeTech glass og hvite profiler

EKSTRA TRYGGHET: INR LINC Angel med PILE dusjoppbevaring og SafeTech – et dusjglass med en usynlig, høyteknologisk membran, som ved en eventuell granulering holder alle bitene på plass. En ekstra trygghet for deg og for hele familien.

Ønsker du mindre innsyn kan frostet, grått eller stripete glass være noe for deg. Frostet glass gjør dusjveggene halvtransparente på en måte som slipper inn lys samtidig som det skjermer. INR har også grått glass, eller farget glass i en sober gråtone, som understreker dusjmiljøet på en elegant måte. Det grå glasset har en vel avveid transparens som reduserer innsyn, men du vil likevel aldri få følelsen av å være innestengt.

Den siste glasstypen er stripete glass med 15 mm klart glass imellom frostede glassfelt. Dette er med på å skape ens egen private sfære i dusjen, uten at det går på bekostning av lys og rom.

Steg 4 – Profil

Velg mellom fire forskjellige profiler – blankpolert, mattbørstet, matt hvit og matt sort. Et godt tips er å velge profil i samme farge som servant- og dusjbatteri for å skape et helhetlig uttrykk på badet.

INR LINC dusjprofil i blankpolert krom, mattbørstet krom, matt hvit og sort hvit

PROFILFARGER: blankpolert krom, mattbørstet krom, matt hvit og matt sort.

INR LINC dusjhjørne med PILE dusjoppbevaring innfelt i profilen

OPPBEVARINGSTIPS: Få en smart dusjløsning med den smarte PILE dusjoppbevaringen med flyttbare hyller på innsiden. PILE monteres i selve dusjprofilen, og kommer selvsagt i de samme finishene som nevnt over.

Steg 5 – Grep

Alle INR sine dusjløsninger leveres med et av INR sine veldesignede grep eller håndtak. I LINC-serien inngår grepet CIRCLE som standard, men hvis du ønsker et mer minimalistisk grep kan du i stedet bestille PINCH uten ekstra kostnad. Begge grepene, CIRCLE og PINCH, leveres i samme utførelse som valgt profil.

INR LINC dusjhjørne med grepene Circle og Pinch

1 Grep CIRCLE | 2 Grep PINCH

Steg 6 – Tilbehør til dusjhjørnet

Dusjløsningen leveres selvsagt med transparente lister mot gulv og andre overganger i dusjveggens konstruksjon. Sammen med riktig gulvfall hjelper listene med å holde vannet på riktig side i dusjrommet.

INR LINC dusjhjørne tetningslist mot gulvet

VEDLIKEHOLDSTIPS: Gjør det til en vane å skifte ut dusjlistene fra tid til annen for å holde dusjen ren og pen.

I tillegg har du med LINC dusjveggene muligheten for borefri montering. Med borefri montering slipper du å ta hensyn til bakenforliggende materialer, membran og installasjoner skjult i veggen. Istedenfor å borre og skru, limer du aluminiumprofilen trygt på veggen. Dette egner seg godt på flis, naturstein, betong, glass og metall. Dusjveggen kan også demonteres uten å etterlate seg merker.

Tips! For full oversikt over alle dusjkombinasjonene, besøk dusjverkstedet til INR. Når du har funnet ønsket dusjkombinasjon, sender du den til din valgte Bademiljø-butikk.

Se noen av dusjhjørnene i LINC-serien her. 

Vi hjelper deg med å finne riktig dusjhjørne eller dusjløsning til badet. I tillegg til et stort utvalg av dusjhjørner, finner du hos oss i Bademiljø dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din nærmeste Bademiljø-butikk – så hjelper vi deg med stort og smått!

Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer baderomsinspirasjon, eller les flere av våre magasinartikler.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.