Bademiljø.no

Rørisolering Glava Glavaflex
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Rørisolasjon - er rørene i boligen din riktig isolert?

Hvert eneste år går mye varme til spille fra boliger, næringsbygg og industribedrifter på grunn av mangler ved rørisolasjon. Er du for eksempel plaget av støy fra avløpsrør. Ja, da trenger du kanskje å sjekke om rørisoleringen er utført riktig, eller om du i det hele tatt har isolasjon på rørene.

Gode grunner for rørisolasjon

Det er flere grunner til at varme og kalde rør bør isoleres – både for lommeboka og miljøet. På et varmeanlegg bør du isolere rørene før du i det hele tatt vurderer andre tiltak som installasjon av varmepumpe for å spare energi.

Ved å isolere varme rør bruker du mindre energi til oppvarming av vann, noe som også er mer miljøvennlig. Er ikke rørledninger og ventilasjonskanaler riktig isolert vil de avgi varme. Med rørisolasjon unngår du varmetap og sparer energi. Rørisolering av varme rør er også med på å hindre frysing og kondens på innsiden eller utsiden av røret.

Ta kontakt med en av våre rørleggere så kommer vi og tar en enkel sjekk av rørene dine for å se om de er tilstrekkelig isolert. Har du varmtvannsbereder, kan det også være lurt å sjekke om vannrørene er isolert fra berederen til tappestedet.

Mindre risiko med rørisolasjon

Komfort og reduksjon av energiutgifter er viktige argumenter for å isolere kalde rør og VVS-installasjoner. Riktig rørisolasjon reduserer risikoen for fukt- og råteskader som følge av korrosjon og kondens. Har du for eksempel rør hvor du ser synlige vanndråper, tyder dette på kondens og at rørene bør isoleres.

Når gradestokken viser minusgrader, er det en risiko for at vannrørene dine kan fryse. For å unngå stopp i vannforsyningen eller frostspreng og sprukne rør når gradene synker, bør rørene isoleres.

Med en stabil og riktig temperatur i rørsystemet, reduseres også risikoen for bakterievekst og mugg. Isoleringen sørger også for at støyen fra rørene reduseres. Noe som betyr mye for komforten, både på jobb og i privatboliger.

Hvordan isolere rørene?

GLAVAFLEX rørisolering fra GLAVA

I samarbeid med blant annet rørleggere har GLAVA utviklet produktet GLAVAFLEX®. Det er en isolerende cellegummi som er utviklet for norske forhold, og er en fullstendig produktserie for isolering av rør og kanaler.

Ikon for varme og energiEr du usikker på om rørene i boligen din er riktig isolert? Hos Bademiljø finner du dyktige fageksperter og rørleggere. Ta kontakt med din nærmeste Bademiljø-bedrift – så hjelper vi deg med å isolere rørene slik at du kan spare både energiforbruk og penger.

Følg oss gjerne på Facebook, eller les flere artikler om varme- og energi i vårt digitale magasin.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.