Bademiljø.no

OSO varmtvannsbereder brannfarlig feil
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Brannfarlig feil på varmtvannsbereder fra OSO

OSO Hotwater AS advarer om risiko for overoppheting i en elektrisk tilkobling på OSO varmtvannsberedere som er produsert mellom 2009 og 2011. Dette betyr at din OSO varmtvannsbereder kan være brannfarlig.

I følge leverandøren er det en komponent i produktet som er selve feilen i varmtvannsberederen. Denne feilen gjør at varmtvannsberederen kan være brannfarlig, og det er derfor viktig at man sjekker komponenten på berederen man har hjemme. Har du en OSO varmtvannsbereder hjemme? Da bør du sjekke om din modell er brannfarlig.

Sjekk om varmtvannsberederen er brannfarlig

For å kontrollere om dette gjelder din varmtvannsbereder, bør du finne merkelappen på toppen av et avtagbar grått lokk på selve berederen. Sammenlign merkelappen med denne listen eller se bildet under.

OSO varmtvannsbereder brannfarlig feil - merkelapp

OSO varmtvannsbereder brannfarlig feil - oversikt

Om merkelappen på din OSO varmtvannsbereder stemmer overens med en av berederne på listen betyr det at varmtvannsberederen din har risiko for brannfarlig overoppheting. Dersom din varmtvannsbereder hjemme befinner seg på listen bør du kontakte OSO direkte. Da sender du produktnummer, produksjonsnummer, navn, adresse og telefonnummer på e-post til ledning@oso.no.

Ny elektrisk tilkobling sendes straks OSO har mottatt deres henvendelse. Utskiftning av den aktuelle komponenten er svært enkel, og kan utføres lovlig av huseier. Detaljert montasjeanvisning medfølger.

Løsningen er NEMKO sertifisert, og tiltaket er iverksatt av OSO på frivillig basis. OSO beklager de ubeleiligheter dette medfører for sine kunder.

Har du spørsmål om varmtvannsberedere kan du også kontakte din nærmeste Bademiljø-rørlegger eller les mer på OSO sin informasjonside.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.