Bademiljø.no

Grundfos sirkulasjonspumpe til varmeanlegg
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

En sirkulasjonspumpe gir jevn varme i hjemmet

Opplever du at det er en forskjell i temperaturen fra rom til rom i boligen din, eller leter du etter tøflene om morgenen fordi gulvet er iskaldt? Da er det på tide å innregulere varmeanlegget ditt med en sirkulasjonspumpe. Ikke bare unngår du kun halvvarme eller for varme radiatorer. Du får også en lavere oppvarmingsregning – uten å gjøre et kompromiss med komforten!

Hvordan virker en sirkulasjonspumpe?

De fleste forbinder et behagelig hjem med et varmt og hyggelig innendørsklima. Derfor er en varmesirkulasjonspumpe til private husstander en integrert del av alle husstander med sentral- eller fjernvarme. Sirkulasjonspumper sørger for sirkulasjon fra energikilden mot varmeavgivere i et varmeanlegg. Pålitelig pumper altså sirkulasjonspumpen varmt vann fram til husets radiatorer og gulvvarme. Hver dag, år etter år.

De rimelige sirkulasjonspumpene har et hastighetsnivå de går på fast. Om du satser på en pumpe som regulerer seg etter varmebehovet, er det mer økonomisk. Akkurat som vårt eget hjerte som går på hvilepuls når vi sover, og tar ut mer energi når pulsen øker.

Hver grad teller – spar energi, vann og penger

Et mindre forbruk av strøm og oppvarming er bra for miljøet. Men er det i det hele tatt mulig å ta et grønt hensyn når du samtidig vil sikre familien et varmt og behagelig inneklima? Ja, det er det. Det handler om å bruke færre kilowattimer på å sirkulere rundt det vannet som brukes i radiatorene og gulvvarmen, og fordele varmen fornuftig i alle husets rom.

Senker du temperaturen i rommet med bare én grad, kan du spare energi. Men det betyr ikke at du kommer til å fryse. Det handler derimot om å kun bruke den nødvendige mengden energi for å få det lunt og godt. Temperaturen i stue, kjøkken og soverom ligger normalt mellom 18 og 21 grader, og en til to grader høyere på badet. Hvordan er det hjemme hos deg?

Grundfos sirkulasjonspumpe til varmeanlegg i eneboliger

Hvis du har er en eldre sirkulasjonspumpe som fordeler varme til ditt radiator- og varmeanlegg, er den sannsynligvis altfor dyr i drift. Og ikke nok med det – den fordeler sikkert ikke varmen jevnt i rommene heller, slik at det er kaldt i det ene rommet og altfor varmt i det andre?

Løsningen kalles innregulering. Med sirkulasjonspumpen ALPHA3-systemet fra Grundfos er det enkelt for rørleggeren fra Bademiljø å innregulere både radiator- og gulvvarmeanlegg – samtidig som du sparer på både strøm- og oppvarmingsregningen!

Spør oss om sirkulasjonspumpe

Ikon for varme og energi hos BademiljøEr du usikker på hvilken pumpeløsning som er best for deg? I tillegg til et stort utvalg av produkter, finner du hos Bademiljø dyktige fageksperter og rørleggere. Se oversikten over hvilke Bademiljø-bedrifter som jobber med varme og energiløsninger på våre kart- og butikksider. 

Følg oss gjerne på Facebook, eller les flere artikler om varme- og energi i vårt digitale magasin

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av baderomdesignere, fageksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.