Bademiljø.no

NYTT BAD I NYTT HJEM

På forsommeren kjøpte Tommy og familien hans en romslig terrasseleilighet på Kjelsås. De bestemte tidlig at badet skulle pusses opp. Da de ikke skulle flytte inn med en gang, men hadde tre måneder fra kjøp til innflytting, ville de benytte tiden til å gjøre de nødvendige endringene. Med to små barn er det greit med alt som er gjort før innflytning

Så gikk prosessen med å finne baderomsleverandør i gang, midt i fellesferien. Tommy sjekket med tre større aktører, for å være sikker på at han fikk riktig pris fra en seriøs aktør. Valget falt på Bademiljø Experten og Heidi Drechler som prosjektleder. De gikk straks i gang med planleggingen, alt måtte stå klart til innflytting 1. august. Det skulle de klare, lovet Heidi. 

Badet var både gammelt og upraktisk. Det hadde ikke vært pusset opp siden nittitallet og var delt inn i to rom, ett toalett og et bad uten toalett og badekar. Tommy og familien, som også består av samboer og to barn, ønsket fortsatt to rom, men med toalett og badekar på det ene badet.  Slik veggene sto var ikke det praktisk mulig ettersom rommet var for lite. Familien og Heidi hadde flere møter for å finne en løsning, og sent en kveld kom det forløsende forslaget fra Heidi på mail: vi flytter noen vegger og tar oss seksti centimeter inn i stua og seksti centimeter inn i et av soverommene. Da kunne de bygge ett toalettrom og ett bad hvor det både var plass til badekar, dobbel servant og toalett. Det høres dramatisk ut å flytte vegger og ta seg inn i eksisterende rom, men selve snekkerarbeidet var ikke det mest kostbare, poengterer Tommy. Det handler om å se mulighetene. Heidi hos Bademiljø Experten var til uvurderlig hjelp i denne prosessen, kommenterer han. 

Videre spør vi om selve byggeprosessen, hvordan var den? Tommy forteller at de ble lovet at det skulle være ferdige innen det var gått fem uker, på tross av at vi var midt i ferien. De ble ferdige etter fire. Det var en av grunnene til at jeg valgte Bademiljø, forteller Tommy. Det var så viktig å kunne stole på at de ble ferdige i tide, det var en av de viktigste faktorene for valg av leverandør. Han roser også Gordon Sturm og hans byggelag for smidig og effektiv gjennomføring av prosjektet. 

Når det gjelder valg av løsninger var det som nevnt viktig med to vasker på badet. Dette er en familie med tre jenter og her blir det fort kamp om både vask og speil. Og badekar. Barna er fortsatt små og muligheten for å bade begge samtidig er viktig for hele familien. 

Selve badet er holdt i en rolig og nøytral stil, noe som gjør at rommet fungerer godt over tid. Men på toalettrommet ønsket de seg noe mer iøyenfallende design, og valgte å tapetsere hele rommet med en fargesterk retrotapet.

Og sluttresultatet, hva tenker dere om det, spør vi? Vi er strålende fornøyde, sier Tommy. Det er viktig å ha en god rådgiver i en slik prosess, det er ikke alle løsninger som er like åpenbare, men med Heidi og Bademiljø Experten på laget kom vi sammen frem til en kreativ og praktisk løsning familien kan ha glede av i mange år fremover. Og hva med 10- års tetthetsgaranti, er det noe du tenkte på da du valgte Bademiljø? Ja, det gir helt klart en ekstra trygghet å vite at man har så lang garanti hvis det først skulle skje noe.

La deg inspirere av flere flotte bad

Nyttige verktøy for deg som skal pusse opp badet