Bademiljø.no

Servant. Foto.
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Kvalitet og sertifisering er viktigst

Hos en av landets største rørleggerkjeder har de ikke bare fokus på at medlemsbedriftene skal ha sertifiseringer og godkjenninger i boks. Alle produktene, fra membran og rørsystemer til blandebatterier og armaturer, er nøye utvalgte.

Skal du pusse opp badet, må du ta stilling til hva slags servant du vil ha, hvordan dusjen skal se ut, og hvordan du skal få nok skapplass. I tillegg skal rørleggeren bruke utallige deler som sørger for at resultatet både ser bra ut og holder seg bra over tid. Derfor velger Bademiljø kun ut de beste produktene.

Produkter som tåler norske forhold

– For oss er det viktig å velge leverandører – uansett om de leverer dusjhoder eller rør – som kan levere varer helt fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord. Vi ser også påkvaliteten og miksen av produkter, og selvfølgelig om produktene er sertifiserte. Sertifisering er spesielt viktig for alle produkter som skal stå under trykk, sier produktansvarlig Bjarne Barlaug.

Ikke alle produkter trenger sertifiseringer. Skittentøyskurven, stolen eller baderomsskapet kan klare seg uten. Derimot er produkter som armaturer, membraner, rør og sluk utsatt for helt spesialle påkjenninger. I Norge er vanntrykket i mange tilfeller mye kraftigere enn sør i Europa, og er ikke produktene testet for Nordiske forhold, kan det få våte og unødvendige konsekvenser.

– Vi har alltid en dialog med leverandørene våre om sertifiseringen. I Norge er det SINTEF Certification som utsteder disse, men det finnes også tilsvarende løsninger i Sverige og Danmark som er like gode. Først da vet vi at produktene er trygge og vi kan kvalitetssikre arbeidet vi gjør, sier Barlaug.

Seriøse rørleggere velger kvalitet

At produktene Bademiljø bruker er sertifisert, betyr at det tilfredsstiller kravene i Teknisk forskrift til Plan- og bygningsloven. Når badet renoveres ser du kanskje ikke halvparten av alle produktene som brukes engang. Når du derimot velger synlige baderomsprodukter er ekspertenes råd å ikke bare se på fancy design og luksuriøs spesialimport, men være minst like oppatt av kvaliteten på produktene. Velg heller det som tåler norsk vær og vind – og vann.

– Blant Bademiljø-bedriftene benytter alle godkjente systemer og produkter. Vi har en fagstolthet og ønsker ikke jobbe med dårlig kvalitet. Det er dessverre verre med de som jobber etter sydeuropeiske forhold og som ikke er kjent med norske krav. Grunnen til at det kan være stor forskjell i pris på rørleggerarbeid er ikke fordi noen sitter igjen med masse profitt. Årsaken er at sertifiserte, gode produkter koster penger. Men velger du den billigere varianten, kan det ofte bli mye dyrere i lengden, sier han.

Skal du pusse opp badet, lønner det seg altså å være bevisst på hva slags produkter du velger, og hva slags produkter rørleggeren din velger for deg. Å være ekstra påpasselig er heldigvis gratis. Å måtte gjøre jobben om igjen er dyrt.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.