Bademiljø.no

Grand baderomsinnredning og Arc13 dusj fra INR
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Veien til drømmebadet - steg for steg

Endelig står du i døråpningen til badet ditt og kjenner på gleden over at det skal pusses opp. Det er imidlertid mye å tenke på før du kan tre inn i det nye drømmebadet ditt. Vi gir deg de viktigste trinnene i prosessen fra idé til ferdig bad. Vi håper disse rådene er til god hjelp for deg på veien.

Steg 1: Planlegging

Det første du må begynne med er å hente inspirasjon. Det er smart å hente ideer fra interiørblader, instagram, pinterest og alle steder der man finner tips og råd. Klipp ut bilder eller lag deg et inspirasjonskart av smarte ideer og de tingene du liker best.

Moodboard i en naturlig fargepalett med INR ARC 43 dusjløsning

FINN DIN STIL: et godt tips når du skal pusse opp er å lage deg et inspirasjonskart eller moodboard med farger, materialer, og farger du liker godt - på den måten er det lettere å få ønsket uttrykk. | Øverst til høyre ser du dusjløsningen ARC 43 fra INR

Deretter vurder behov ut fra hvor mange dere er, størrelse på badet, ambisjoner, ønsker og lommebok. Nå er mulighetene mange i forhold til å velge stilart, materialer, farger, fliser, lys og andre spennende detaljer.

I Bademiljø har vi mange dyktige baderomdesignere, så vi hjelper deg selvfølgelig gjerne i planleggingsfasen om du ønsker det. Våre baderomdesignere kan geleide deg gjennom hele prosessen med å finne din stil, avdekke dine behov og ikke minst finne de riktige produktene og løsningene for at du skal bli fornøyd. Som et ledd i vårt tilbud utarbeider designere også en eksakt, målsatt tegning av badet som du kan se i 3D.

For å få badet tegnet i 3D må du kontakte din lokale Bademiljø-butikk. Du kan også tegne badet og leke deg med ulike romløsninger og produktvalg i tegneprogrammet på bademiljo.no.

Drømmebadet tegnet i 3D i tegneprogram

SE DRØMMEBADET I 3D: En 3D-tegning lar deg se ditt planlagte bad i nærmest fotokvalitet før det er bygget | Her kan du se det ferdige resultatet.

Steg 2: Befaring

Når du er klar, tar du kontakt med oss i Bademiljø og avtaler tid for befaring. Befaringen er avgjørende for å kunne gi deg en god vurdering av badet og mulighetene du faktisk har. Du vil få et tilbud med faglige anbefalinger på prosjektet, budsjett og en tidsplan.

Steg 3: Gjennomføring

Å pusse opp et bad tar i gjennomsnitt 4 til 5 uker, og du bør overlate det meste av jobben til fagpersoner. For vet du dagens krav til dokumentasjon og forskrifter? Har du husket å bestille varer og utstyr til badet før oppstart, og har du oversikt over når snekkeren, elektrikeren eller rørleggeren skal være på plass?

Om du verken har tid eller lyst til å holde i prosjektstyringen selv, kan du la oss i Bademiljø stå for oppussingen. Etter at du har godkjent og signert en endelig plan, er mye av din jobb gjort. Nå kan du overlate gjennomføringen til Bademiljøs dyktige fagpersoner. Vi blir enige om når du ønsker at badet skal være ferdig. Vi legger en fremdriftsplan og kontakter alle de fagpersonene som skal involveres i prosjektet.

Få drømmebadet med hjelp av fagfolk fra Bademiljø

Steg 4: Ferdigstillelse

Endelig, badet er ferdig. Nå er det tid for en gjennomgang og befaring av badet med din prosjektleder hos Bademiljø. Har du noen tilbakemeldinger eller endringer så er det bare å si fra. Det er svært viktig for oss at du er fornøyd med resultatet. Vi lever av fornøyde kunder! Husk også at mange av Bademiljøs bedrifter tilbyr deg 10 års tetthetsgaranti på badet!

Steg 5: Prikken over i-en

Prikken over i-en kan være å innrede det nye badet med myke håndklær, grønne planter og personlige detaljer, men det aller viktigste er å sørge for at alt av papirer og dokumentasjon er på plass.

- Ved totalrehabilitering av badet skal du ha dokumentasjon på alt utført arbeid – med bilder! Jo mer du kan dokumentere om boligen din, jo bedre. Den dagen du skal selge, kan dette med dokumentasjon være avgjørende for prisen. Velger du dyktige håndverkere fra seriøse bedrifter kan du være trygg på at du har gjort en god investering, sier fagsjef i Bademiljø.

Lei slitne fliser? Drømmebadet er ikke langt unna. I tillegg til stort utvalg av produkter til badet, finner du hos oss i Bademiljø dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din lokale Bademiljø-butikk – så hjelper vi deg å nå baderomsdrømmen!

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.