Bademiljø.no

Bad med vegger i betong og innredning i treverk
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Rå betong mot organisk innredning

Miriam Gulbransen hadde sterke meninger da hun skulle pusse opp badet i leiligheten på Kampen i Oslo. Og resultatet er blitt så fint at hun alltid har baderomsdøren åpen.

Drømmebadet ble pusset opp av: Bademiljø - Søstrene Amundsen Rørleggerbedrift AS

– Jeg kjenner på lykkefølelsen hver gang jeg ser inn på badet. Det er blitt helt “amazing”. Trendy, moderne og veldig flott. Helt i min stil, forteller en entusiastisk Miriam Gulbransen. Hun bor midt på sjarmerende Kampen, hvor renoverte trehus fra siste halvdel av 1800-tallet kjemper om oppmerksomheten. Hun deler boligen med familien. I etasjen over bor mor og far, og søsteren har en del i andre enden av bygget.

– Vi flyttet hit fra barndomshjemmet på Rodeløkka til dette familiekollektivet på Kampen. Det er godt å bo nær hverandre, og vi sees så og si hver dag. I tillegg er det kort vei til en gratis middag dersom lommeboken skulle være litt slunken, ler hun.

Miriam liker å ha det hyggelig rundt seg og har sans for god design. Etter fire år i leiligheten syntes hun det var på tide å oppgradere baderommet. Hygge og sjarme er fint det, men når badet i tillegg var upraktisk og slitt, ville hun ta grep. – Badet er naturlig nok et av de rommene jeg bruker mest, så det ble prioritert. Før ombyggingen var det trangt, lite og upraktisk. Det var delt opp i to deler og gulvene hadde forskjellig høyde. Størrelsen gjorde jo også at det var en del begrensninger når jeg skulle renovere, forteller hun.

1 av 6

Førbilder det gamle og trange badet på Kampen i Oslo

FØR: Det gamle og trange badet var delt i to rom med høydeforskjell. Dårlig planløsning ble til et kult og funksjonelt bad med gode baderoms- og oppbevaringsløsninger.

Inspirasjon fant Miriam både gjennom iherdig googling og dypdykking i interiørmagasiner. Hun var innom flere stilretninger, men enkelte elementer landet hun kjapt. – Et av de elementene jeg var helt bestemt på, var at jeg ville ha en vegg i en slags betong- eller sement-look. I tillegg hadde jeg veldig lyst på sort armatur og dusj, som jeg kunne myke opp med noe mer organisk - som treverk, forteller hun.

2 av 6

Trendy bad med vegger i betong-look

Rå betong mot organisk innredning | Variant baderomsinnredning i eik struktur fra Foss | EVM071 servantbatteri fra Tapwell i sort matt | O.novo vegghengt toalett fra Villeroy & Boch | Sigma20 betjeningsplate fra Geberit i sort

2 av 6

Trendy bad med sort takdusj

Miriam har valgt sorte detaljer på det nye badet. Sort skaper en "edgy"-look på badet og er en fin kontrast til det varme treverket | TVM7200 takdusj fra Tapwell i sort matt | Purus Line Chess slukrist i sort matt | Praktiske LINC Flex foldedører fra INR

Miriam innhentet tilbud fra flere aktuelle rørleggerfirma. Valget falt ganske rask på Bademiljø - Søstrene Amundsen på Sinsen. – Vi valgte “Søstrene” fordi familien har brukt dem før, men også fordi de virkelig hører på hva du sier og hvordan du vil ha det. Vi hadde et møte hvor jeg la frem mine tanker og ideer, og neste gang hadde Mari-Ann Amundsen et ferdig forslag på hvordan det kunne bli.

– Det ble jo litt fram og tilbake for å finne den optimale løsningen. Blant annet prøvde vi å tegne inn dekorflis i dusjen, men det ble for rotete. Så kom mamma med en kjempeidé om å flytte døråpningen litt. Da fikk vi plass til vaskemaskin i fullversjon. Ikke bare den lille jeg hadde hatt der før, forteller Miriam.

Lite bad med smart oppbevaring over vaskemaskinen

Miriam har virkelig fått utnyttet plassen optimalt med et overskap over vaskemaskinen | Variant overskap i eik struktur fra Foss

Mari-Ann Amundsen er den som har hatt ansvaret for totalrenoveringen hjemme hos Miriam. Hun har 25 års erfaring med oppussing av bad, men møtte utfordringer i huset på Kampen.

– Det at det var to rom med høydeforskjell på gulvene, som skulle slås sammen til ett, var en utfordring. I tillegg var ikke røropplegget helt på stell. Vi måtte bryte brannskillet og legge nye rør fra kjelleren, og det utløser byggesøknadsplikten til kommunen, forteller Mari-Ann.

Selve utformingen av badet ble de fort enig om og tegneprogrammet som Bademiljø - Søstrene Amundsen bruker var til god hjelp. – Jeg bruker dette tegneprogrammet veldig aktivt, så kunden kan se en detaljert tegning med et “nøkkelferdig” rom. Og så var jo Miriam veldig tydelig på hvordan hun ville ha det. Når det kom til planløsning så diskuterte vi litt fram og tilbake, og endte opp med å flytte litt rundt. Det gjelder å være løsningsorientert, smiler Amundsen.

Badet tegnet ned til den minste detalj i Bademiljøs tegneprogram

Med tegneprogrammet kan man planlegge ned til den minste detalj!

Les også: Tegn drømmebadet med Bademiljøs tegneprogram

Miriam har også hatt kontroll på kostnadene gjennom hele prosessen. – Det har vært veldig bra med Bademiljø. Jeg fikk et tilbud hvor alt var inkludert. Innredningen også. Så kunne jeg legge til eller trekke fra ut fra hva jeg hadde budsjett til. Det har vært godt å slippe noen økonomiske overraskelser, avslutter Miriam.

Trendy bad med vegghengt toalett og sort betjeningsplate

O.novo vegghengt toalett fra Villeroy & Boch | Sigma20 betjeningsplate fra Geberit i sort

Les også: Å planlegge bad - dette bør du tenke på før du pusser opp

Drømmer du om nytt bad? I tillegg til stort utvalg av produkter til badet, finner du hos oss i Bademiljø dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din lokale Bademiljøbedrift – så hjelper vi deg å nå baderomsdrømmen!

Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer baderomsinspirasjon, eller les flere inspirerende artikler her.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.