Bademiljø.no

Bademiljøs 10 års garanti på tett bad
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Garantert tett bad med Bademiljøs 10 års garanti

Drømmer du om å bygge det perfekte baderommet i nytt hus, eller skal du totalrenovere badet ditt? Da bør du sørge for å sikre deg for fremtidige skader.

Veien fra drøm til virkelighet og et ferdig renovert bad kan ofte bli lang, og det er mye å sette seg inn i når det gjelder våtrom. Her er en liten huskeliste på hva som er lurt å tenke på når du skal bygge nytt eller pusse opp bad eller våtrom:

1. Ha fokus på godt grunnarbeid

Dette vil ofte utgjøre nærmere 70 prosent av totalkostnaden. Selv om du kanskje har lyst til å konsentrere deg om valg av baderomsinteriør og fliser, så må du huske at det er grunnarbeidet som er avgjørende for tettheten på badet.

2. Bruk fagfolk

De fleste husforsikringer gjelder kun ved plutselig oppståtte skader og ikke snik-lekkasjer som skyldes utett membran. Kosmetiske ting kan du gjøre selv, men når det gjelder bad eller våtrom er det begrensninger for hva ikke-fagfolk kan gjøre. Konsekvensene av dårlig eller mangelfullt arbeid på badet kan være store og koste deg dyrt. Pass deg for useriøse aktører som lover at de bygger etter «våtromsnormen», eller gir deg muntlige garantier.

Bruk fagfolk til å pusse opp badet

Kan du gjøre arbeidet selv, og vil du risikere det? Bruk fagfolk så unngår du leie kostnader i fremtiden. 

3. Få det skriftlig

Husk at alt som gjelder utførelse av arbeid når du pusser opp eller bygger bad må være dokumentert, siden alt må være gjort etter gjeldende forskrifter og beskrivelser. Ta gjerne bilder etter hvert som de ulike delene av prosessen ferdigstilles. Uten dokumentasjon kan du få redusert takst på grunn av usikkerhet rundt arbeidene som er utført.

4. Planlegg nøye

Det er mange faktorer spiller inn for å få et funksjonelt og flott baderom som du skal leve med i mange år. Ta deg tid til å skaffe inspirasjon, tenk framover og husk at ditt eller familiens behov kan endres over tid. Og trenger du hjelp med planleggingen, har vi i Bademiljø mange dyktige baderomdesignere som kan hjelpe deg med å finne den optimale baderomsløsningen.

Baderomdesigner og baderomskunde i designstudio

Planlegg nøye når du skal investere i nytt badeom. Badet skal du leve med lenge. 

5. Tenk helhet i rommet

Finn en stil og hold deg til denne – da får du et gjennomført og enhetlig resultat. Baderommet er en stor investering og øker verdien om du skal selge i fremtiden.

Den enkle og trygge løsningen

Vi i Bademiljø har gjort bad til vårt spesialområde, og har all den fagkunnskap og erfaring som skal til for å bygge det nye badet ditt slik du ønsker det. Hvis du lar oss ta totalansvaret når du skal bygge ditt nye bad, så sover du kanskje bedre om natta. Fordelene er mange:

  • Enklere byggeprosess
  • Samlet pris for hele jobben
  • Én kontaktperson å forholde deg til i hele byggeperioden. Vi sørger for å koordinere alle håndverkere og sikrer at arbeidet på badet blir fagmessig utført.
  • Alle løsninger holder godkjent standard og ønsket kvalitetsnivå.
  • 10 års tetthetsgaranti, som gir deg rettigheter som går langt utover det som det stilles krav til i «Lov om håndverkstjenester» - og det uten tillegg i prisen!
  • Vi tar hånd om all dokumentasjon, og kan i tillegg lagre denne for deg på boligmappa.no. Dette er en digital lagringsplass som samler viktig dokumentasjon fra offentlige registre, håndverkere og boligeiere.

Høres ikke dette enkelt og greit ut?

Dette får du med Bademiljøs 10 års garanti:

Etter loven har du 5 års reklamasjonsrett på arbeid utført på badet ditt. Hos Bademiljø kan vi altså tilby deg dobbelt så lang garanti hos flere av våre butikker, og dette får du kun hos oss! Vi kan også hjelpe deg med å avklare hva du eventuelt kan gjøre selv og hva fagfolk må gjøre. 

10-års garantien for tett bad gjelder for konstruksjon og oppbygging av vegger og gulv i bad og våtrom ved nybygg og totalrehabilitering – vi må bygge rommet fra bunnen av for å garantere at det er tett.

Dersom det oppstår lekkasjer eller eventuelle fuktskader i løpet av 10 år, koster det deg ingenting innenfor garantiavtalen. Og du du behøver ingen bevis – dersom rommet ikke holder tett og du har fulgt retningslinjene i garantivilkårene.

Ønsker du å pusse opp badet med 10 års tetthetsgaranti? Hos oss i Bademiljø møter du dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Finn din nærmeste Bademiljø-bedrift her.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.