Bademiljø.no

Miljøbilde av Helena og Marius på det nye badet
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Pusse opp bad steg for steg - fra drøm til virkelighet

Helena og Marius fikk proff hjelp til å realisere drømmen om et stilrent og lyst baderom. Se hvordan de pusset opp badet steg for steg.

Drømmebadet er pusset opp av: Bademiljø Werner Barth Bademiljø AS

Sandefjord-paret har vært sammen i 11 år, men har kjent hverandre siden barndommen - de vokste faktisk opp som naboer! Etter å ha helrenovert et rekkehus, er Helena og Marius klare for å gjøre det samme med sitt nye hjem. Den hvitmalte villaen fra 1920-tallet trenger en oppfriskning, ikke minst det 12 kvadratmeter store badet som de beskriver som mørkt og litt trist. Drømmen er å få et lyst, hvitt og stort baderom med masse oppbevaring.

- Det er ganske mye jobb å pusse opp et bad, og det er mange feller man kan gå i. Dokumentasjon og det at man kan stole på håndverkerne er viktig for oss, forteller Marius.

Prøv vår budsjettkalkulator

Første møte med baderomdesigneren

Det er mange valg som skal tas i forbindelse med en renovering, og det er lurt å få hjelp av eksperter. Hos Bademiljø kan du få hjelp av en baderomdesigner til å finne optimal planløsning og få utarbeidet et budsjett som gjør deg trygg på at baderomsprosjektet holder seg innenfor dine økonomiske rammer. Du vil også bli oppdatert på hvilke muligheter som finnes av stiler og smarte løsninger - slik som skuffer du kan åpne med et dytt eller et dusjtoalett som både vasker og tørker.

– Ja, her er det full service, ler Marius når han får øye på toalettet hos Bademiljø Werner Barth, mens Helena liker tanken på et frittstående badekar som et blikkfang i rommet.

Bestill time med baderomdesigner her

Endelig er tegningen av det nye badet klar

Et par dager senere er Helena og Marius tilbake hos Bademiljø Werner Barth for å gå gjennom den ferdige plantegningen med baderomdesigneren Hanne. Det er blitt plass til både dusjhjørne, doble servanter i tillegg til frittstående badekar og dusjtoalett. Og, like viktig, kostnadene for det nye badet er innenfor budsjett.

– Det blir kjempebra, sier Marius fornøyd. Både han og Helena synes det var til stor hjelp å se badet tegnet i 3D og få gått gjennom budsjettet.

– Nå gleder vi oss veldig til nytt bad, smiler Marius.

Nytt rør-system gjør fremtiden enklere og tryggere

Med det gamle badet revet ut, er det tid for å legge nye rør. Tømrer og rørlegger Reidar fra Bademiljø Werner Barth er på plass og forklarer hva som skjer videre.

Alt skal bygges opp på nytt, og Reidar installerer Sanipex rør-i-rør, et system som gjør det mulig å skifte rør uten å åpne vegger og gulv. Med et eget skap der alle rør på badet ender opp, kan Helena og Marius være trygge på at det vil være enkelt å få reparert et rørbrudd.

Unngå vannskader med et garantert tett bad

Å få et tett bad er viktig for å unngå problemer med vann og fuktighet i resten av boligen. Da er det godt å ha dyktige håndverkere som vet hva de gjør.

Daglig leder Werner hos Bademiljø Werner Barth anbefaler Litex baderomsplater, som i kombinasjon med skjøtebånd og et tokomponent-lim gjør at gulv og vegger har en solid membran. Når denne viktige jobben er gjort, er det på tide å begynne å legge fliser på badet i villaen, og med Litex-platene på plass, er det bare å sette i gang.

Ny varmtvannsbereder

Det nye badet skal ha et stort badekar og en stor takdusj. Det er derfor på tide å bytte ut den 20 år gamle varmtvannsberederen. – Vi har nå satt inn en OSO 300 liter ekspressbereder. En ekspressbereder gjør at du får varmtvann tre ganger raskere enn med en vanlig varmtvannstank. Den bruker også mindre strøm og er mer effektiv, forteller Werner.

Fra mørkt og trist til lyst og stort

Endelig er badet ferdig, og Helena og Marius er kjempefornøyde med at ønskene deres er blitt løst på en god måte.

– Vi klarte faktisk ikke å forestille oss at badet skulle bli så fint og lyst, sier Helena, som understreker at rommet er blitt et fantastisk sted å starte og avslutte dagen.

Hun anbefaler alle å gå til en baderomdesigner som kan hjelpe til med innredningen. – Det er lurt å tenke gjennom hvordan du bruker badet, og ikke bare fokusere på design.

Marius og Helena ser frem til å ha glede over badet i mange år fremover, og synes det er en ekstra bonus at bad fra Bademiljø leveres med ti års tetthetsgaranti, og at all dokumentasjon lastes opp på boligmappa.no som følger boligen til evig tid.

Se alle før- og etter-bildene:

Drømmer du om nytt bad? I tillegg til stort utvalg av produkter til badet, finner du hos oss i Bademiljø dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din lokale Bademiljø-bedrift – så hjelper vi deg å nå baderomsdrømmen!

Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer baderomsinspirasjon, eller les flere inspirerende artikler her.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og totalrenovering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.