Bademiljø.no

INR GRAND Solid baderomsmøbel i fargen Sage Green
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Bad i farger

Tiden da baderomsmøblene var hvite og blandebatteriene var i krom, er utelukkende forbi.

Det finnes farger for enhver smak, fra det lyse og rolige til knallfarger som gir energi. Farger har stor betydning for vårt velvære. Derfor er det viktig å velge baderomsmøbler og tilbehør i farger som du vil trives med.

Sett farge på baderommet

Det begynner å skje noe med norske bad. Det hvite og sterile uttrykket, som i så mange år har preget baderommene våre, viskes gradvis ut. Inn kommer malte flater, treverk, fargerike fliser og baderomsplater, og baderomsmøbler i blått, grønt, rosa og jordtoner.

INR GRAND Solid baderomsmøbel i grønnfargen sage green

URBAN NATUR: Rustikke og elegante farger fra alle naturens kalde grønne og blå toner. Her ser du Grand Solid baderomsmøbel i fargen Sage Green (NCS S4005-G50Y) fra INR.

Fliser du blir glad av

Fliser har utallige bruksområder, og det store utvalget gjør at du kan sette ditt personlige preg på badet ved å blande ulike overflater, mønstre og ikke minst farger.

Fliser i en kombinasjon av Terrazzo og Hexagon i fargen South Green fra Bergersen Flis

TIPS! Fliser som kombinerer Terrazzo og Hexagon gir badet et spennende og kreativt uttrykk. Her ser du Apavisa South Green Hexagon fra Bergersen Flis.

Fliser med bølgestruktur, WOW Stripes White fra Bergersen Flis

BAD MED GODT HUMØR: Tør du ikke å gå for de sprekeste flisene, kan du velge noen fliser med litt annerledes struktur. WOW Stripes White og WOW Liso XL Cotto fliser på vegg, og WOW Moss fliser på gulv fra Bergersen Flis.

Få baderomsmøbelet i favorittfargen

Å gå for hvite baderomsmøbler kan føles både trygt og tidløst, men et helhvitt bad kan fort oppleves både upersonlig og sterilt. Mot pristillegg kan et stort utvalg av baderomsmøbler fra blant annet INR og Dansani lakkeres i en valgfri farge på NCS-skalaen.

Med den enorme valgfriheten som ligger i NCS-skalaen kan du få akkurat det uttrykket du ønsker deg.

Om NCS-skalaen

NCS står for "The Natural Colour System", og er det mest brukte systemet for fargebeskrivelse i Europa. Systemet beskriver fargene visuelt, nøyaktig slik vi ser dem. Det finnes uendelig mange farger innenfor NCS-systemet – så her det kun fantasien som setter grenser.

Dansani Calidris baderomsmøbel i valgfri NCS-farge i mørkeblå

LYS BASE MED NORDISK VIBE: Dette i utgangspunktet lyse badet får et helt annet uttrykk med det mørkeblå Calidris baderomsmøbelet fra Dansani. Den formfulle servanten Globe, detaljene i messing og den enkle hyllen i matchende farge er virkelig prikken over i-en.

Dansani YOU Vintage baderomsmøbel i valgfri NCS-farge i fargen Red Clay

DELIKAT OG FEMININT: Gyllen messing og rosa-toner er en delikat kombinasjon. Baderomsmøbelet er fra Dansani og heter YOU Vintage, her i fargen Red Clay.

Dansani Inzo baderomsmøbel i valgfri NCS-farge i fargen Soft Stone

NATURLIG JORDNÆRT: Vakker jordnær skala i beige toner i kombinasjon med planter og myke tekstiler. Inzo baderomsmøbel fra Dansani i NCS-fargen Soft Stone.

Tips! Dette bør du tenke på før du pusser opp badet

Velg blandebatteri og tilbehør i spennende farger

Det er ikke bare baderomsmøblene som kan leveres i ønsket farge. Du kan faktisk få tilbehør som krakker, speilskap, og hyller i akkurat den fargen du vil. Så hvis du er usikker på om baderomsmøbler i farger er noe for deg, kan du starte i det små med å gå for hyller og annet tilbehør i valgfri farge.

Dansani Calidris knagger og hyller i valgfri NCS-farge

IDÉ! Match baderomsmøbelet med tilbehør i samme farge. Her ser du Calidris hyller og knagger i et utvalg farger fra Dansani.

INR håndkletørkere og knagger i ulike varianter og farger

VARM OG FARGERIK: La håndkletørkeren bli en lekker detalj på badet. Ikke bare er det praktisk med en håndkletørker, men de kommer også i flere varianter og farger. Håndkletørkerne fra INR kommer i flere standardfarger og du kan til og med få den lakkert i valgfri farge!

Blandebatterier kommer også i mange farger og overflater – ikke bare krom. Uansett hvilken farge du går for, er et godt tips å la flere av elementene på badet være i samme farge, det skaper nemlig et ryddig og rolig uttrykk. Velg derfor gjerne servantbatteri, dusjbatteri, takdusj og knagger i samme farge, så skaper du en fin helhet på badet.

Tapwell TVM7200 takdusj i overflaten Bronze

ALT MÅ IKKE VÆRE KROM: Vi synes denne takdusjen fra Tapwell i børstet bronze er bare helt nydelig.

Tips! Finn din stil

Få hjelp av baderomdesigner

Drømmer du om noe nytt til badet? I tillegg til stort utvalg av produkter til badet, finner du hos oss i Bademiljø dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din lokale Bademiljø-butikk – så hjelper vi deg å nå din baderomsdrøm!

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.