Bademiljø.no

Baderomsdrøm med treverk, duse farger og personlige detaljer
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Baderomsdrøm med treverk og personlige detaljer

Monica visste nøyaktig hvordan hun ville ha drømmebadet. Med veiledning og gode råd fra Bademiljø overkom hun alle hindre for å lage et bad med personlig særpreg, og som gir den etterlengtede spafølelsen.

Drømmebadet er pusset opp av: Bademiljø Steinar Aamodt AS
 
– Jeg er så fornøyd med alt, og skulle jeg bygd i dag hadde jeg gjort nøyaktig det samme, sier Monica og smiler.

Da hun og mannen kjøpte nabohuset som lå rett ved Monicas barndomshjem, skulle de realisere boligdrømmen og - ikke minst - få drømmebadet. 

Men det var først da de kom til Bademiljø, Rørleggermester Steinar Aamodt AS og møtte prosjektleder Steinar Aamodt at drømmen kunne bli til virkelighet.

Smilende Monica ved siden av den hvite bolleservanten

Her bor Monica og mannen

– Vi hadde allerede tegnet opp plasseringen av baderomselementene med arkitekten for boligen, men Steinar anbefalte en helt annen løsning på plasseringen. Vi tegnet det på nytt etter hans forslag, og i dag er jeg utrolig glad for at vi gjorde det.

Hos Monica må man gå gjennom badet for å komme til soverommet, vaskerommet og et walk-in-closet. Steinar justerte på plasseringen av baderomselementene slik at det ble en naturlig gangsone på badet og god harmoni. Sentralt i badet står badekaret.

3D- og plantegning av det nye badet til Monica

Fra tegning til baderomsdrøm: Her ser du en av 3D-tegningene av badet før det ble bygget

Bade-entusiasten

– Det er så behagelig å stå opp før alle andre og gå rett i badekaret. Det er den perfekte starten på dagen, sier Monica fornøyd.

Badekaret spiller en stor rolle for komforten på badet, men for Monica er også helheten like viktig som elementene. Hun hadde en klar visjon for hvordan hun ville ha drømmebadet.

Svedbergs Barb badekar med sort badekarbatteri og badekarbro i treverk

Spa og velvære! Nyt et varmt bad i en lun og organisk atmosfære

Nærbilde av Tapwell EVM026 badekarbatteri i sort matt

Alle blandebatteriene på badet er i sort matt, noe som skaper et helhetlig uttrykk på badet. Det sorte er også en fin kontrast mot den ellers duse og organiske fargepaletten | Tapwell EVM026 badekarbatteri i sort matt

– Da jeg skulle bestemme hvordan badet skulle se ut, tenkte jeg - nå er jeg 49 år og bygger hus. Nå vil jeg ha spafølelsen på badet.

For å skape en harmonisk atmosfære valgte hun duse farger på veggene, treverk og sorte detaljer. Gjennom Bademiljø, Rørleggermester Steinar Aamodt AS, fikk de skreddersydd badet ut fra Monicas store drøm. Alt gikk på skinner, selv det å velge fliser var ikke noe problem.

– Jeg tok med fargen jeg skulle ha på veggene og sa jeg ville ha noe som gikk ton-i-ton. Det tok ikke mer enn 15 minutter, så hadde de funnet en match.

Stor dusjsone med Macro Design Empire dusjvegg med sorte sprosser, skjult gulvsluk og sort dusjsett

Lekende kontraster: De sorte kontrastene i dusjsonen spiller fint sammen med treverket. Forresten, ser du det skjulte sluket i dusjen? | Macro Design Empire dusjvegg med sorte sprosser | Purus Tile Insert designsluk i dusjsonen | Tapwell EVM168 dusjbatteri i sort matt

Laufen Pro Rimless vegghengt toalett, Tece Now betjeningsplate og malte overflater

Monica og mannen har valgt et vegghengt toalett, noe som sparer gulvplass og gjør det enklere å rengjøre badet | Pro Rimless veggskål fra Laufen med åpen spylekant | Now betjeningsplate i sort matt fra Tece.

Harmoni med særpreg

På badet har Monica også hengt opp antikke hyller og fylt dem med dekorativ småpynt. Hun har også hengt opp kunst som gir et personlig preg på rommet.

– Folk tror jeg er gal som har kunst her inne, men for meg er det naturlig å vise frem ting i et rom som jeg liker veldig godt.

Like viktig som kunsten på veggene og fargene er lyset som fyller rommet. Dette var Monica bevisst på når hun valgte et stort rundt speil med lys langs kanten.

Dansani Moon baderomspeil med sort ramme, LED-kant og smart lysstyring

Sett stemningen med riktig belysning ... og kunstverk! Med Moon-speilet fra Dansani kan du justere både lysstyrken og fargetemperaturen | I speilet skimter du ett av mange kunstverk på badet til Monica

–Jeg er knallfornøyd med speilet. Man kan variere og dempe belysningen, og i samspill med de andre lyskildene kan jeg skape en lun og fin atmosfære på badet.

Speilet henger over vasken - en bollevask som tar igjen formen til badekaret og toalettet ved siden.

– Noe av det jeg liker best med badet er harmonien med badekar, vask og speil, forteller Monica, og går bort til vasken som står på et baderomsmøbel fra Linn Bad i eik.

Linn Bad Egir bolleservant i hvit matt med Tapwell ARM081 høyt servantbatteri i sort matt

Myk skjønnhet: Egir bolleservant fra Linn Bad i mineralkompositt som gjør servanten både matt og slitesterk | Tapwell ARM081 servantbatteri i sort matt

Linn Bad Selma baderomsmøbel i eikestaver

Selma baderomsmøbel fra Linn Bad kommer i eksklusivt heltre, her i eikestaver. Visste du at et eiketre kan leve i 100 år?

Mannen til Monica var redd for at bollevask ville føre til mye søl, men som et kompromiss lot hun ham få velge et baderomsmøbel i eik. Nå er de begge veldig fornøyd med vasken. Monica forteller at baderomsmøbelet er lokalprodusert hos Linn Bad fra Vik i Sogn, men spiletaket i eik kommer fra enda nærmere trakter.

–Det er mannen min som har valgt ut eiketrærne som ble til trespilene vi har i taket. Han jobber med skogbruk og er utrolig opptatt av godt tre. Vi overflatebehandlet spilene selv, sier Monica, og legger til:

– Det er gøy å ha laget noe selv, det gjør det litt mer personlig.

Spennende baderomsdetaljer med dus fargepalett, trespiler og sorte detaljer

Spennende detaljer på badet: Gjennomgående fargepalett, eikespiler både i tak og på baderomsmøbel. Sorte kontraster og smart lysstyring på baderomsspeilet. Monica og mannen har også valgt et smykke av et gulvsluk som nesten går i ett med selve gulvet – lekkert!

Bevisste kunder gir fine bad

Rørleggermester Steinar Aamodt vil fremheve at Monica og mannen hennes har vært bevisste kunder som har tatt gode materialvalg.

Rørlegger og prosjektleder Steinar Aamodt og Monica inspiserer det nye badet

Rørlegger og prosjektleder Steinar Aamodt og Monica er fornøyde med det nye baderommet!

– Det vises i den harmonien de har fått til på badet, forteller han.

Når Monica fikk tak med trespilene var det lett å finne et passende baderomsmøbel, fordi Steinar, Monica og mannen allerede hadde tegnet opp badet i 3D.

– Når man skal male veggene som Monica gjorde, er det et par ekstra ting man må huske på. I tillegg til å velge en maling som tåler fuktighet og vann, må man også smøre membran rundt baderomsinnredningen før man maler. Her er det visse membrankrav som må følges for at ikke oppussing eller nybygd bad skal bli verdiløst, forklarer Steinar.

Helt til slutt kommer Monica med skryt og takk til håndverkerne som jobbet på badet hennes.

– Det var en fantastisk service, sier hun.

Drømmer du om nytt bad? I tillegg til stort utvalg av produkter til badet, finner du hos oss i Bademiljø dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din nærmeste Bademiljø-butikk – så hjelper vi deg å nå din baderomsdrøm!

Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer baderomsinspirasjon, eller les flere inspirerende artikler her.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av baderomdesignere, fageksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.