Bademiljø.no

Svedbergs Epos baderomsmøbel i brun ask med spiler, sorte detaljer og stort avrundet speil med belysning
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Årets baderomstrender – stilene som gjelder i 2022

Skal du pusse opp badet? Her får du oversikten over hvilke farger, materialer og stiler som gjelder nå.

Årets baderomstrender tar med seg mange velkjente elementer videre, men dreier også i noen nye retninger. I år handler det om naturmaterialer, mørke treslag, børstet metall og innslag av friske farger. Velg din favorittstil, eller miks og match fra årets trender og skap ditt drømmebad.

Naturmaterialer

De siste årene har de fleste av oss tilbragt mye tid hjemme. Mange ønsker å gjøre baderommet til noe mer enn bare et funksjonelt rom hvor man kaster seg i dusjen før man føner håret med den ene hånden og hiver i seg kaffen med den andre.

Hvis du vil forvandle baderommet til et oppholdsrom hvor du kan koble av og lade batteriene, kan du la deg inspirere av naturen både når det gjelder materialer og fargevalg.

– Naturlige materialer er veldig trendy, som beiset eik i ulike fargetoner, sier baderomdesigner Helena Kristin Barth hos Bademiljø i Sandefjord.

Dansani YOU Urban baderomsmøbel i hvit alm med sorte detaljer

Nøytrale toner: En rolig og dus fargepalett i kombinasjon med sorte blandebatterier, knagger og tilbehør står fortsatt sterkt i trendbildet | YOU Urban baderomsmøbel i hvit alm og Moon-speil med sort ramme fra Dansani.

Ton-i-ton med FOSSBAD New Block baderomsmøbel i eik struktur og stort rundt speil

Ton-i-ton: Trenden med rolig og balansert fargepalett fortsetter også inn i 2022. I kombinasjon med naturmaterialer ønsker vi å bevare det naturlige ved å tilføye naturlige toner på maling, fliser og tilbehør | New Block baderomsmøbel i eik struktur og Moon-speil fra FOSSBAD.

– Mange går også for en vask i ekte elvestein. Kompositt er et annet godt og slitesterkt materiale som består av 90 % granittstein, som er knust i små biter. Vi ser også at flere typer silestone kommer mer, sier hun.

Servanter til badet i naturstein fra ELVV

Bring naturen inn på badet: Servanter i stein er en ypperlig måte å bringe naturen inn – bokstavelig talt. Se et utvalg av servanter i naturstein fra ELVV.

Mørkere farger

Når det gjelder fargen på treverket, beveger fargeskalaen seg mer over i de mørkere tonene i år.

– Det har gått en del i lyse toner, men nå kommer det også mer mørke farger og valnøtt, sier Barth.

INR Grand Walnot baderomsmøbel i komposittfinér som ser ut som ekte valnøtt

Kollasj med INR Grand Walnot baderomsmøbel, hvite knagger, betongflis og grener

Bedre enn originalen: Varmere treslag som valnøtt har kommet tilbake for fullt. GRAND Walnot fra INR kommer nå i en komposittfinér, som både ser og føles ut som ekte valnøtt.

På Bademiljø på Leira merker baderomdesigner Lill-Iren Stavedal Svenøy den samme tendensen, og at kundene har blitt mer opptatt av å ha det fint og harmonisk rundt seg både hjemme og på hytta.

– Vi holder til i et hytteområde, og merker at mange er opptatt av å skape SPA-følelsen både hjemme og på hytta. Mørke treslag er veldig populært her, sammen med grønne planter og svarte detaljer og tilbehør. Varme og lune jordfarger er også etterspurt, sier hun.

Svedbergs Epos baderomsmøbel i brun ask med spiler, dobbel vask og speil

Kollasj med Svedbergs Fross servant i sort, Villeroy & Boch Finion badekar og stort vindu mot vannet

Spa og velvære: Et delikat bad med rolige terrazzo-fliser, Epos baderomsmøbel i brun ask med spiler og mørke detaljer. Det store vinduet mot vannet gjør underverker for et deilig miljø på badet. Se og les mer om dette badet.

Spennende kontraster

Hvis du foretrekker tidløse duse og lyse toner som basisfarger, kan du gi badet ditt litt mer karakter med detaljer i kontrastfarger eller børstet metall.

– Detaljer som armatur går fortsatt mye i sort, men vi ser at børstet metall som krom også blir mer populært, sier Barth.

Brune metaller på badet med ARM071 servantbatteri og TVM7200 takdusj fra Tapwell i bronse

Ulike metaller: Trenden for blandebatterier til servant og dusj fortsetter i krom og sort matt, men vi ser en tendens til at flere går for børstede metaller og bruntoner | ARM071 servantbatteri og TVM7200 takdusj fra Tapwell i overflaten Bronze.

Et annet godt tips er å skape et spennende og moderne uttrykk ved å blande lyse og mørke toner.

– Man kan for eksempel velge fliser og maling i lyse og nøytrale farger som gråtoner og beige, og sorte håndkleknagger eller mørke møbler, sier hun.

Stilmiks

Har du lyst til å teste ut en ny stil på badet i år, som spreke farger, asymmetriske former eller overdimensjonerte størrelser? I år er det mye rom for å skape et bad som gjenspeiler personligheten din, uansett hvor stort eller lite budsjett du har.

– Jeg tror det er viktigere enn noen gang å sette sitt personlige preg på badet. Nå er det også lettere å spesialbestille alt fra farger og størrelser til type vask. Det finnes veldig mange ting å velge mellom uansett hva slags budsjett man har, sier Barth.

Baderom med malte overflater, spiler og baderomsmøbler i valgfri NCS-farge

Lek med farger: Et stort utvalg av baderomsmøbler fra blant annet Dansani og INR kan lakkeres i valgfri farge. Tør du ikke å gå for møbel i NCS-farge, så kan veggmaling være et godt alternativ for å skape ønsket uttrykk og atmosfære – maling er også ganske enkelt å endre på sikt.

Dansani Calidris baderomsmøbel i NCS-fargen red clay og malte mørkeblå vegger

La din personlighet blomstre: Trendfargene nå fremover er grønt, kraftig blå, gul, dempet rød og lilla. | Calidris baderomsmøbel i NCS-fargen Red Clay fra Dansani.

Og hvis du faller for mer enn én av årets trender, kan du gjerne mikse og matche.

– Vi ser at stadig flere går for en stilmiks, hvor man for eksempel blander eksklusive materialer som marmor med rustikke stiler som tre, sier Stavedal Svenøy.

– Hvis man ikke ønsker å pusse opp hele badet, kan man få stor effekt med noen enkle grep som å skifte kraner, møbler og speil. Det finnes også mange fine og økonomiske innredningspakker med matchende skuffer og sideskap som gir både praktisk og stilren oppbevaring, sier hun.

Svedbergs Epos baderomsmøbel i brun ask, stort avrundet speil med LED-belysning og runde pendellamper

Tenk belysning: Belysning påvirker fargene i rommet, og ikke minst humøret. Tenk derfor på belysning på badet. Stemningsfull belysning rundt speil og pendellamper er en fin måte å dra inn ulike typer belysningskilder på. | Valje avrundet speil og Klode pendellamper fra Svedbergs.

Svedbergs høyskap med glassdør og rominndelere i tre til skuff

Mulighetenes baderom: Funksjon og design er fremtredende i 2022. Det er viktig at baderomsmøblene har funksjonelle løsninger - ikke bare er pene å se på | Høyskap fra Svedbergs med aluminiumsdører i glass | Praktiske rominndelere i skuffer er et must, her i tre fra møbelserien Epos fra Svedbergs.

En mer bærekraftig oppussing

Nordmenn pusser opp ofte, og det fører dessverre til at mye interiør blir kastet etter kort tid. Heldigvis har både forbrukere og produsenter blitt mer opptatt av bærekraftighet.

Hos Bademiljø er vi opptatt av å velge produkter med kortreist produksjon og lang levetid. Vi fører blant annet merker som Woodio, FOSSBAD, INR, Linn Bad og Dansani som har et sterkt fokus på bærekraftige materialer og produksjonsmetoder. Dette er også slitesterke produkter som er ment å vare lenge.

Woodio Flow badekar med oval form i fargen natural laget av 100 % vanntett trekompositt

Bærekraftig materiale: Woodio ønsker å tilby produkter som er mindre belastende for miljøet. De ønsker å endre måten verden tenker baderom, og har derfor designet produkter i vanntett massiv trekompositt. Se et utvalg av produkter fra Woodio.

Skal du pusse opp badet? Hos oss på Bademiljø har vi et stort utvalg av produkter i tillegg til prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere som hjelper deg med å finne den optimale løsningen for akkurat ditt bad.

Ta kontakt med din lokale Bademiljø-butikk, så hjelper vi deg med å skape ditt drømmebad!

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av baderomdesignere, fageksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.