Bademiljø.no

Drømmebadet med baderomsmøbler i grønt, sorte detaljer og 3D-fliser
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

- Vi har fått drømmebadet!

Da Jarle og Anette fikk en lekkasje på sitt gamle bad, bestemte bergensparet seg for at tiden var inne: baderomsdrømmen skulle realiseres. – Vi stresset ikke og brukte seks uker på å ferdigstille badet. Sluttproduktet vi sitter igjen med er virkelig kvalitet.

Anette og Jarle fikk drømmebadet

Her bor Anette, Jarle og hunden Millie

- Også slipper vi å dra på spa framover, sier Jarle og referer til spafølelsen det nye badet gir.

- Men vi sparer ikke så mye penger på dusj fordi vi står så lenge, sier han og ler.

Kaffekoppen som serveres er like varm som velkomsten. Jarle og Anettes gode humør står i stil til hjemmets lune atmosfære. En elegant planløsning fordeler boligen pent over to etasjer. Her har livet og hverdagen hatt rot i 18 år. Nå har barna flyttet ut, men paret er likevel del av en trio. Hunden Millie – som ikke er helt på topp etter dagens tannoperasjon – ligger tilsynelatende og vokter det nyrenoverte badet.

Millie får et klapp på hodet idet Anette sniker seg forbi han og inn på baderommet. 

- Det hele startet med lekkasjen på vårt gamle bad – et eikebad fra 12-13 år tilbake. Planen var egentlig ikke å bytte bad, men når vi ser hva vi har i dag vil vi aldri angre. Det er også snakk om litt ulike tidsepoker, sier Anette.

- Også er det en trygghet med det som er bak flisene. Alt er på stell, skyter Jarle inn.

Drømmebadet med grønne baderomsmøbler fra Dansani YOU og sorte detaljer

Visste du at du kan få baderomsmøbler i akkurat den fargen du selv vil? Anette og Jarle har valgt baderomsmøbler i en lekker grønnfarge | YOU Urban baderomsmøbler i NCS-farge og Moon-speil med sort ramme med integrert belysning fra Dansani.

Fikk hjelp av baderomdesigner

Jarle og Anette forteller at de ikke hadde noen veldig konkrete tanker om hvordan badet skulle se ut i forkant. De er strålende fornøyde med resultatet, og ser ikke noe problem med at fargevalg og produkter ble litt til underveis. Prosjektleder og baderomdesigner i Bademiljø Ø. Antonsen, Thomas Samuelsen, sørget for å legge til rette.

Prosjektleder og baderomdesigner Thomas Samuelsen fra Ø. Antonsen

Prosjektleder og baderomdesigner Thomas Samuelsen fra Ø. Antonsen

- Jeg fikk et veldig godt inntrykk av Thomas da han var her på befaring. Profesjonell, lyttet til behovene og forstod at vi måtte tilpasse underveis, sier Anette.
 
Thomas er kjapp med å skryte tilbake igjen.
 
- Dette var et klassisk eksempel på hvordan det skal gjøres. Valgene kom Jarle og Anette fram til selv. Noen ganger setter man seg fast, og da kan jeg hjelpe, sier Thomas.

- Også må jeg bare si: Jeg elsker dette badet! Jeg kunne godt flyttet inn, men det er kanskje ikke aktuelt? sier Thomas og ler høyt.

Prosjektleder Thomas Samuelsen viser hvordan lysjusteringen på speilet fungerer

God belysning er alltid viktig, også på badet. Her viser Thomas hvordan den smarte lysstyringen fungerer på Moon-speilet fra Dansani.

Moderne bad med 3D-vegg

Blikket fester seg raskt til de lekre små kontrastdetaljene. Et sømløst fargespill mellom lyse og mørke toner gjør at man kan leke seg med kalde og varme toner for å justere stemningen. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene på badet – ei heller i det man ikke ser. Fra grunnmur og ned til den minste synlige detalj. Fra stenderverk til bærebjelker og opp til bæringen i taket. Alt bak vegg og gulv er tatt hånd om, i tillegg til ekstrajobber i form av nytt gulv til vaskerommet nede og bytte av vannledninger i hele huset.

- Det er jeg veldig stolt av at vi fikk til. Vi gir det lille ekstra når vi først er her, sier Thomas.
 
- Det er en trygghet i å vite at alt bak flisene er i orden. Dette kombinert med tetthetsgaranti på hele 10 år gjør at vi føler oss godt ivaretatt, sier Jarle.

Baderommet ble ikke utvidet i løpet av de seks ukene, men arealet er forbedret blant annet på grunn av flytting av toalett.

Laufen PRO Rimless vegghengt toalett med åpen spylekant

Anette og Jarle har valgt et vegghengt toalett, noe som sparer gulvplass og gjør det enklere å rengjøre badet. | Pro Rimless veggskål fra Laufen med åpen spylekant. | Sigma20 betjeningsplate i sort matt fra Geberit.

- Vi droppet høyskap og valgte å ha lyse farger på gulv og vegger, og med god belysning med downlights føles det som badet er blitt større, sier Anette.

Inne på badet er det umulig å ikke legge merke til de: bølgene. 3D-veggens bølger danser seg opp og ned, og skaper en dynamikk i det grå havet. Anette og Jarle, men også Thomas, snakker alle entusiastisk om 3D-veggen når de går igjennom stort og smått på badet. For selv om ikke paret hadde en krystallklar visjon fra start, var de tydelige på én ting: de ville ikke bare ta trygge valg.

- Vi har en folkelig og moderne stil, men vi har jo valgt 3D-vegg og grønne baderomsmøbler. Det jo litt annerledes, sier Jarle.

- Her har Anette og Jarle funnet det perfekte badet for de, og det får man til ved å ta noen sjanser underveis - blant annet i fargevalg. Der prøver jeg noen ganger å gi kunder en liten dytt så de tør å ta avgjørelsen, sier Thomas.

Drømmebad med fliser med 3D-effekt og sort dusjvegg

Sjekk den veggen! Med slike 3D-fliser får du et rom som virkelig skiller seg ut, og som skaper både illusjon og dybde på veggen. Dusjveggen ARC 20 Frame Plus fra INR, med sort ramme, går fra gulv til tak, spiller fint sammen med de andre fargene på badet.

Dansani YOU Urban baderomsmøbler i grønt, sort rammespeil, sorte servantkraner og tilbehør i sort

Tør å velge farger! Ønsker du likevel et rolig og balansert uttrykk på badet kan det være lurt å la flere av elementene være i samme farge. Anette og Jarle har blant annet valgt sorte detaljer på servantbatteri, speil og knagger.

Friske farger og 3D-vegger er ikke bare det Thomas vektlegger. God rutiner og tillit står høyt i kurs i en jobb som dette.

- Anette og Jarle skulle feire sølvbryllup i samme tidsrom, så da satt vi oss ned alle tre og brainstormet om vi skulle gjennomføre baderomsprosjektet nå eller ei. Det ble ja, og med god margin, sier Thomas, som vektlegger viktigheten av å bruke nok tid.

- Ikke stress med å bli ferdig på 1-2-3. Du må ta tiden til hjelp. Da får du badet du drømmer om.

Ville gjøre badet klart på seks uker

Å være uten bad i seks uker gikk over all forventning, ifølge Jarle og Anette.

- Thomas var behjelpelig med å skaffe et hyttetoalett, og prøvde å legge mest mulig til rette for at vi kunne bo her. Heldigvis kunne vi også låne badet til datteren vår, som bor rett i nærheten, sier Anette.

Når Anette ser tilbake på de seks ukene, var det spesielt én ting hun satte ekstra pris på.

- Jeg er en type person der alt skulle vært gjort i går. Men vi fikk en fremdriftsplan på epost, som gikk fra uke til uke. Den viste hva som skulle gjøres, hvem som skulle gjøre det, og hvordan vi lå an i prosessen. Dette ble jeg veldig glad for, sier Anette.

- Selv om vi ofte lå foran skjema, var jeg opptatt med å si at det kan dukke opp små ting som påvirker fremdriften. Men dette handler i bunn og grunn om å ha et åpent og ærlig forhold til kunden, sier Thomas.

Baderommet har også rukket å bli populært utenfor husets vegger, som en slags spaavdeling. Barna har allerede ytret ønsker om å komme oftere på «besøk».

- Yngstedatteren har vært spesielt ivrig siden hun har et bad på 3,5 kvm, sier Anette.

- Badet gir en følelse av velvære og spa. Det er virkelig en fryd å begynne dagen der!

Drommebadet-dansani-moon-speil-sort-integrert-belysning-800x800.jpg

Sett stemningen med riktig belysning! Med Moon-speilet fra Dansani kan du både justere lysstyrken og fargetemperaturen.

Drommebadet-sorte-detaljer-belysning-bademiljo-antonsen-800x800.jpg

Ikke glem å tenke på belysning! En god regel er å ha minst én lampe eller downlights for generell belysning og én med lys til ansiktet.

Drommebadet-servantbatteri-sort-rennende-vann-bademiljo-800x800.jpg

La flere av elementene på badet være i samme farge, det skaper en lun og fin atmosfære. Sjekk ut sorte blandebatterier til badet her.

Drommebadet-purus-line-chess-designsluk-sort-matt-bademiljo-800x800.jpg

Det finnes mange lekre designsluk på markedet, men husk; dette må planlegges tidlig i oppussingsfasen. | Purus Line Chess linjesluk i matt sort.

Drommebadet-dusjhyller-sort-3D-fliser-bademiljo-800x800.jpg

Det er både kreativt og lurt å bygge inn hyller i dusjen til oppbevaring av såpe og sjampo.| Dusjhyller i sort | Flytende såpe fra Halvor Bakke.

Drømmer du om nytt bad? I tillegg til stort utvalg av produkter til badet, finner du hos oss i Bademiljø dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din lokale Bademiljø-butikk – så hjelper vi deg å nå din baderomsdrøm!

Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer baderomsinspirasjon, eller les flere inspirerende artikler her

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.