Bademiljø.no

Kunde og rørlegger på det nye badet i duse farger
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Enkel oppgradering: Fra tidsmaskin til nytt og unikt bad

Det er flere måter å gi badet et lite løft på, og det er gjerne de små detaljene som skaper den lune stemningen. Hos Kathrine har de blå veggene blitt byttet ut med duse farger og matte overflater. – Veldig delikat, sier baderomdesigner.

Drømmebadet er pusset opp av: Bademiljø Gunge VVS AS

– Før var døren inn på badet som å åpne en tidsmaskin til 2001, ler Kathrine Hågensen.

Hun kan endelig ta i bruk det delikate badet som nå passer sammen med resten av det nyoppussede huset sitt.

Kunde Kathrine har fornyet badet med mikrosement og baderomsløsninger

Her bor Kathrine og familien på fem

Med duse farger, matte overflater, vegghengt toalett og armatur i børstet bronse, er badet totalforvandlet – uten at det er totalrenovert. Fra før av var det blått belegg i linoleum og uforandret siden huset ble bygget.

– Vi har dusjet i kabinett hele veien, og det var ingenting i veien med badet, men det var veldig blått og veldig 2001. Vi tenkte først at det ikke var nødvendig å gjøre noe med, men jo mer resten av huset ble modernisert, jo større ble ønsket om et freshere bad, forteller hun.

Det gamle badet med blått belegg og hvite baderomsløsninger før oppgradering

FØR: Det gamle badet med blått belegg, dusjkabinett og gulvstående toalett.

Kathrine jobber som jordmor og bor i Tromsø sammen med mannen Tommy og deres tre ungdomsgutter. Nå er badet flittig brukt av familien på fem. Oppussingsreisen startet på Pinterest for å hente inspirasjon, Kathrine tenkte på hvilken følelse hun ville ha på badet og laget sitt eget moodboard.  

– Jeg hadde hørt om og sett på en del bilder av mikrosement, og jeg synes det er veldig fint, også driver jeg litt med keramikk og liker den taktile følelsen av en litt sånn ru overflate. 

Etter at Bademiljø sjekket at alt det rørtekniske var i orden, landet familien på at de ville legge mikrosement på eksisterende vegger og gulv. Bademiljø hjalp dem med innredningen.

Baderomdesigner Christine Karlsen fra Bademiljø Gunge VVS AS

GOD HJELP: Baderomdesigner Christine Karlsen fra Bademiljø Gunge VVS.

– Kathrine hadde en visjon på hvordan hun ville det skulle se ut. Hun så for seg fargekombinasjoner, men var usikker på leverandører, møbler og hvordan hun skulle få til dette på egenhånd, forteller Christine Karlsen, baderomdesigner hos Bademiljø Gunge VVS.

Valgte unike baderomsløsninger

Christine forteller at Kathrine ønsket matte overflater som passet til mikrosementen, noe som foreløpig er ganske nytt blant baderomsleverandører. Dermed startet jakten på riktige møbler, farger og materialer. Vi måtte mikse og matche fra ulike leverandører. I tillegg ble baderomsmøblene bestilt i spesialfarge for å få helt riktig tone. I og med at rørsystemet skulle være det samme som før, var det også visse begrensninger på plassering og størrelse på toalett, dusj og møbler.

Nytt bad med duse farger med møbel i spesialfargen Linen, rundt speilskap og armatur i børstet bronse

DUS PALETT: Dansani Inzo baderomsmøbel i NCS-fargen Linen med Shape heldekkende servant i hvit matt. Det runde speilskapet Circ fra INR er en fin kontrast til de ellers kantede detaljene. Den nye ARC 20 Frame dusjveggen med sort ramme og klart glass er også fra INR.

– Det har vært en veldig gøy og inspirerende prosess for begge parter. Vi har måttet lete ekstra lenge for å finne riktige produkter. Resultatet er veldig delikat og unikt, sier baderomdesigner Christine.

Hun forteller at de har brukt en komposittvask i hvit, matt overflate istedenfor porselen. Badet hadde gulvstående toalett i utgangspunktet, så de brukte en hvit matt sisternekasse som skjuler det rørtekniske, slik at de kunne sette inn vegghengt toalett. Det nye toalettet har hvit matt utførelse, selv om det er porselen, noe som er nytt at leverandører tilbyr. Speilskapet de valgte er også helt nytt på markedet.

Enkel oppgradering med matte overflater på vegger, møbler og toalett

MATTE OVERFLATER: Geberit iCon vegghengt toalett i alpehvit sammen med hvit sisternekasse og Geberit Sigma20 betjeningsplate i hvit matt med dobbelskyll.

– Det har vært runde speil en stund, men ikke som speilskap. Her er det halvmåne-formede dører slik at du ikke får dørsprekken midt i speilbildet, sier baderomdesigner, Christine.

Kathrine er veldig fornøyd med nettopp speilet og den justerbare belysningen. Hun åpner skapdørene og viser en smart oppbevaringsløsning. Noe som er et must når fem personer deler bad. Familien valgte også et høyskap med smarte knagger til håndklær på siden.

Rundt speilskap med justerbar belysning, stikkontakt, hyller i eik og forstørrelsesglass

RUNDT SPEILSKAP: CIRC speilskap fra INR er nok markedets mest unike speilskap med sitt runde speil på 80 cm, stikkontakt, forstørrelsesspeil, touch-panel for lysstyring og sine eksklusive oppbevaringshyller i Natural Oak – wow! Sjekk også det fine servanttilbehøret fra Zone i fargen Matcha Green.

Ville bli inspirert av butikken

Kathrine forteller at de var i seks ulike baderomsforretninger for å se hvor hun ble inspirert.

– Jeg liker å kunne ta og kjenne på kvaliteten på møblene. Hos Bademiljø tok de seg kjempegod tid, forsto tankene våre og kom med gode forslag og råd. Vi følte at vi var i trygge hender, sier hun, og har et klart råd:

– Lytt til gode fagfolk, baderom er dyrt og skal vare lenge.    

Kathrine viser oss dusjen de valgte på det nye badet sitt og skrur på vannet. En av tingene hun virkelig satte pris på da de var hos Bademiljø, var at dusjene som sto på utstilling i butikken var montert med rennende vann. 

– Vi fikk kjenne på strålene og velge størrelsen på dråpene. Nå er det som å stå ute i regnet i Thailand, vannet omslutter en på en herlig måte. Dusjen vi hadde før framstår nå som ganske kjip. 

Ny oppgradert dusjløsning med komplett takdusj i børstet bronse

REGNDUSJ: Hansgrohe er kjent for sine fantastiske dusjopplevelser. Her ser du Croma Select S280 takdusj i børstet bronse.

Christine i Bademiljø er også fornøyd med resultatet som er både unikt og smart.

– Mange vil ha et nøytralt A4-bad, men dette ble veldig spesielt i lune toner, og jeg tror det er den veien baderomstrendene beveger seg nå. De som tør å ta egne valg blir litt ekstra fornøyde. Dette badet er veldig inspirerende. 

Enkel oppgradering på badet med nytt servantbatteri og takdusj i brøstet bronse

GJENNOMGÅENDE FARGER: Til de ellers duse fargene på badet har Kathrine gått for armaturer i brøstet bronse. Her ser du Hansgrohe Talis E 110 servantbatteri og Hanshrohe Crome Select takdusj.

Baderomdesigner Christines tips til hvordan du enkelt kan fornye badet:

  • Små grep kan gjøre stor forandring: Bytt ut armaturer, knagger og håndklær. På den måten kan du enkelt få et helt nytt uttrykk på badet.
  • Utforsk oppbevaringsmuligheter: Mange ønsker seg smart oppbevaring, og det finnes flere muligheter enn høyskap. Derfor burde du komme innom butikken for gode tips og råd.
  • Farger kan gjøre det lille ekstra: Mange møbler kan spesialbestilles i akkurat den fargen du selv ønsker. Ta en nyanse fra flisene og match det med møblene. Det å skifte armatur til en annen farge gjør også mye med rommet.
  • Tenk helhetlig uttrykk: Bytt ut elementer som ikke stemmer med resten.

Enklere oppgradering på badet med montering av rørlegger

FAGFOLK PÅ PLASS: Her ser du rørlegger fra Gunge VVS som gjør siste finish på Kathrines nye baderom.

Drømmer du om å pusse opp badet? Hos oss i Bademiljø finner dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din nærmeste Bademiljø-butikk – så hjelper vi deg med alt fra enklere oppgraderinger til totalrenovering!

Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer baderomsinspirasjon, eller les flere inspirerende artikler her.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av baderomdesignere, fageksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.