Bademiljø.no

Totalrenovert drømmebad pusset av Tveter Rørservice AS
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Et bad for ro, yoga og sosialisering

Når du elsker interiør og design er det lite som kan måle seg med å flytte fra en moderat 3-roms i Oslo til en gigantisk villa i Ski. Og endelig kunne Marianne Olberg og mannen realisere drømmebadet - med badstue.

Drømmebadet ble pusset opp av: Bademiljø Tveter Rørservice AS

1 av 8

Totalrenovert drømmebad hos Marianne og Lasse av Bademiljø - Tveter Rørservice AS

Her bor Marianne og Lasse Olberg

– Da jeg så på bildene i boligannonsen tenkte jeg at her må det males. Men da jeg kom inn i huset var det som om alt falt på plass. Jeg elsker treverk, og vi falt pladask for husets sjel. Jeg har en stor familie på Vestlandet, og vi har en tradisjon med å samle oss rundt store bord. Og det var det rom for her. Her er det plass for alle. Både rundt bordet og for overnatting, smiler Marianne Olberg fornøyd.

Hun og mannen Lasse hadde det ikke travelt da de skulle finne ny bolig. Men når du er vokst opp på henholdsvis Vestlandet og Langhus er du vant til litt armslag, og det var det paret var ute etter. Større plass. Et sted for mange gjester og sosiale lag.

– Oslo er fint på mange måter, men når du kommer fra en liten bygd utenfor Haugesund så meldte ønsket om mer plass seg etter hvert, forteller hun.

Og når du snakker om ønsker. Marianne er en person som trives på bad. I leiligheten i Oslo var badet på under 4 kvadratmeter, og det ble innredet med involvering fra både ham og henne. Da de bestemte seg for å flytte ut av byen og kunne realisere drømmebadet, fikk hun æren av å ta hovedansvaret for oppdraget.

– Jeg elsker innredning og boligdesign, og har tenkt på dette badet lenge før vi flyttet hit. Den lidenskapen er min hobby, og endelig skulle jeg få lov til å realisere mitt drømmebad.

For i motsetning til resten av huset, var det nødvendig med en skikkelig oppgradering av badene.
– Badene måtte vi ta grep om. På hovedbadet hadde de forrige eierne stengt av badekaret. Det kunne rett og slett ikke brukes på grunn av skader på røranlegget.

2 av 8

Gammelt, mørkt og upraktisk bad ble totalrenovert

Før: Det gamle badet var mørkt, upraktisk, og ganske slitt. Dessuten var vinduet gjemt bak to skyvedører, så man hadde liten tilgang til naturlig lys.

Det var flere entreprenører som prøvde å komme igjennom Mariannes nåløye, men valget falt på Bademiljø Tveter Rørservice. Det var de som hadde best øyne for detaljer, noe som var alfa og omega for Marianne og mannen.

– Det føltes veldig riktig allerede etter det første møtet vi hadde med Simen Tveter fra Bademiljø - Tveter Rørservice. Jeg la merke til at de noterte seg alt, og var nøye med å få med seg alle detaljene og ønskene vi kom med. Og det har de fulgt opp gjennom hele prosessen. De var svært påpasselige med å sørge for at vi fikk det akkurat som vi ville. 

I tillegg har de kommet med gode råd underveis. I mitt hode hadde jeg tenkt at vi burde ha dusjen langs kortveggen, men etter innspill fra Bademiljø ble den plassert på den ene langveggen. Et veldig smart valg, forteller Marianne.

3 av 8

Drømmebad med Inzo servantskap med integrerte grep

Frontene på servantskapet har integrert grep som er oppovervendt, slik at vann og smuss ikke samler seg! | Dansani Inzo baderomsinnredning

4 av 8

Drømmebad med designsluk fra Purus

Tips! Designsluk finnes i mange farger og mønstre | Purus Line Twist designsluk

5 av 8

Drømmebad med Ellipse badekar fra Vikingbad

Frittstående Ellipse badekar fra Vikingbad og EVM026 badekarbatteri fra Tapwell

6 av 8

Drømmebad med luktfritt toalett

Bak fasaden skjuler det seg smart teknologi - nemlig en innbyggingssisterne som fjerner vond lukt! | Villeroy & Boch Subway 2.0 vegghengt toalett | Geberit betjeningsplate 

Badet er blitt akkurat det det skulle bli. Et drømmebad. Og et sted Marianne og Lasse stortrives. Badstuen fikk en minimal oppgradering med nytt sluk og nye fliser, mens på badet er alt nytt. 

7 av 8

Drømmebad med badstue for ro, yoga og sosialisering

Badstue er perfekt både til avslapping og sosiale kvelder

– Dette er ikke en plass hvor du tar en kjapp dusj og pusser tennene. Lasse blir nok den som bruker badstuen sammen med kompiser og kanskje noe godt å drikke, mens jeg nyter lange og mange seanser i badekaret. Og med så stor plass og varme i gulvet er det det perfekte stedet å dyrke yoga, forteller hun.

8 av 8

Drømmebad med levende lys som skaper avslappende stemning

Skap stemning med levende lys

 

Drømmer du om nytt bad? I tillegg til stort utvalg av produkter til badet, finner du hos oss i Bademiljø dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din lokale Bademiljø-butikk – så hjelper vi deg å nå din baderomsdrøm!

Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer baderomsinspirasjon, eller les flere inspirerende artikler her.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.