Bademiljø.no

Badekar inspirasjon - VikingBad Dybe badekar hos Bademiljø
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Finn badekaret som passer for ditt bad

Finnes det noe bedre enn å senke seg ned i et varmt bad etter en stressende dag med kravstore sjefer og masete barn? Her finner du badekaret som passer deg og ditt bad.

Vannbåren terapi. Du skal lete lenge etter noe bedre enn akkurat den følelsen når kroppen kan senke seg ned i et dampende varmt bad. Du er omgitt av tente stearinlys, og en beroligende duft fra eteriske oljer gjør settingen perfekt. Nå kan omverdenen seile sin egen sjø, mens du tar et velfortjent avbrekk fra stress, mas og forpliktelser.

Badekaret har fått en ny vår

Badekaret har virkelig fått sin renessanse. De siste årene har det vært en markant økende interesse fra norske badekarentusiaster. Mye takket være god design, spennende nye materialer og kreative løsninger. Og ikke minst et behov hos folket for en pause i hverdagen. Åpner du et boligmagasin med bad som tema, vil badekar garantert være sterkt representert. Nå er det ikke alle som har bad på størrelse med en stue, men fortvil ikke, det finnes faktisk smarte løsninger for de fleste bad.

VikingBad Dybe badekar

Helstøpt, rektangulært og mykt | Dybe badekar fra VikingBad med avrundede former

Svedbergs Barb badekar

Det ovale designet skaper et mykt og modere inntrykk | Barb badekar fra Svedbergs

Finn riktig størrelse på badekaret

Du finner nemlig badekar i alle størrelser og fasonger. Selv om du har knapt med plass i ditt bademiljø, finnes det kanskje en løsning. Fra de korteste modellene, som er nede i 105 cm, og helt opp til badekar på to meters lengde - effekten kan absolutt være den samme, nemlig en roligere og mer balansert versjon av deg selv.

VikingBad Dybe Rett badekar

Stilrent og helstøpt | Dybe Rett badekar fra VikingBad med rett kant for plassering mot vegg

Svedbergs Sittebadekar i 105 cm

Sittebadekar er perfekt hvis du har liten plass, men ønsker deg badekar | Sittebadekar fra Svedbergs - kun 105 cm

Kombinasjon dusj og badekar

Dersom plassbesparelse er viktig for deg, kan du kombinere badekar med dusj. Sammen med en dusjvegg, som kan skyves bort ved behov, har du en alt-i-ett-løsning på badet ditt. Dusjvegger finnes i mange varianter med ulike profiler, veggfester, håndtak og glasstyper som gjør at du kan sette ditt preg på sluttresultatet.

Les også: Dusjbadekar – kombiner både badekar og dusj

Svedbergs dusjbadekar Z150/Z1600/Z1700

2-i-1 | Dusjbadekar Z150/1600/1700

Innebygget eller frittstående badekar?

Vil du ha et badekar som går i ett med resten av badet og med materialene du har valgt på vegger og gulv? Eller har du lyst på et badekar i lekker design som står som et smykke og spiller hovedrollen i miljøet? Det er primært et estetisk spørsmål om du skal velge frittstående eller innebygget badekar. Går du for sistnevnte, er det viktig at du passer på at badekaret er stabilt og står «på egne ben» før det bygges inn. Når det gjelder sluk, er krav om tilgjengelighet det aller viktigste. Man skal alltid kunne komme til sluket slik at rengjøring kan gjøres på en enkel måte. Dette innebærer at man må ha en eller flere inspeksjonsluker.

Les også: Innebygget badekar – en del av et helstøpt bad

VikingBad Kvadrat badekar

Stramme og rektangulære linjer | Kvadrat fra VikingBad

Svedbergs Oval badekar i støpemarmor og med hvit overflate

Slank og delikat utforming | Oval 170 fra Svedbergs

Drømmer du om å ta et avslappende bad? I tillegg til stort utvalg av badekar og massasjekar, finner du hos oss i Bademiljø dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din lokale Bademiljøbedrift – så hjelper vi deg å nå baderomsdrømmen!

Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer inspirasjon, eller les flere inspirerende artikler her.

 

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.