Bademiljø.no

Baderomsoppussing av Werner Barth i Sandefjord
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Full opppgradering av 80-tallsbad

De gammeldagse badene skrek etter oppgradering i det nye huset til Trisha og Ruud van Duinen, og paret kunne ikke vært mer fornøyde med resultatet etter oppussingen.

Høsten 2016 fikk Werner Barth Bademiljø i Sandefjord i oppdrag å skape Trisha og Ruud van Duinens drømmebad, og dette oppdraget løste de med glans. Etter at alt var klappet og klart, kunne både kunder og håndverkere si seg strålende fornøyde med nye, flotte bad - både i kjelleren og andre etasje.

1 av 7

To fornøyde baderomskunder av Werner Barth - Trisha og Ruud van Duinen

Baderomsbesøk hos Trisha og Ruud van Duinen

Gammelt bad

Trisha van Duinen forteller at badet var noe av det første hun og Ruud bestemte seg for å gjøre noe med da de flyttet inn i nytt hus i 2016.

– Huset vårt ble bygget i 1981, og badene var typisk for den tiden. Det var valgt rimelige løsninger, og rommene var overhode ikke slik vi ønsket at våre bad skulle være, sier hun.

Paret hadde allerede pusset opp to bad i Nederland, og de visste nøyaktig hvordan deres drømmebad så ut.

– Vi ville ha fliser på gulv og vegger, to servanter på hovedbadet, godt med lys og speil. Siden vi er pensjonister synes vi også det var viktig å tenke gjennom hvilke behov som kan oppstå i fremtiden. Vi valgte derfor en stor dusj man kan gå rett inn i, sier hun.

Videre ønsket de seg varme i gulvet, oppvarmet håndklehenger, vegghengt toalett og skap.

2 av 7

Stor dusj fra INR - bad pusset opp av Werner Barth

Badet i 2. etasje: INR ARC dusjvegg | Damixa Akira takdusj

Gode løsninger

Ifølge Werner Barth hos Werner Barth Bademiljø kunne badet i andre etasje virke litt trangt før oppussingen startet.

– Da huset ble bygget, hadde man valgt å plassere både dusj og servant på samme side av badet, og det forsterket dette inntrykket. Vi valgte å plassere den doble servanten på motsatt vegg, og badekaret ble byttet ut med en dusj. På den måten ble badet mye romsligere, sier han.

3 av 7

Inzo baderomsmøbler fra Dansani med dobbel servant

Badet i 2. etasje: Dansani Inzo baderomsmøbel | Mora MMIX servantbatteri | Svedbergs håndkletørker | PAX baderomsvifte

I tillegg ble en vegg flyttet slik at litt av det ene soverommet ble del av det nyoppussede badet.

– Før vi startet var det gulvbelegg på gulvet og malt strie på veggene i badet i andre etasje, mens badet i kjelleren hadde fliser på gulvet og panel på veggene, sier han.

På badet i kjelleren ble det satt inn en smalere servant med skap, dusj og samme fliser på gulv og vegger som på hovedbadet.

4 av 7

Variant baderomsmøbel fra Foss Bad - bad pusset opp av Werner Barth

Badet i kjelleren: Foss Bad Variant baderomsmøbel | Mora MMIX servantbatteri | Svedbergs håndkletørker

Positiv opplevelse

Dialogen med Werner Barth Bademiljø var ifølge Trisha van Duinen veldig god hele veien.

– De forsto kjapt hva vi ønsket oss og ga oss akkurat det vi ville ha. Jeg var blant annet ikke så fornøyd med måten toalettet skulle henges opp i de første planene, og de kom da raskt frem til den perfekte løsningen, sier hun.

Det ble benyttet en prefabrikert innbyggingsmodul for å skjule innbyggingssisternen, og i stedet for å dekke rørene med fliser bak toalettet, fikk Bademiljø satt opp en sisternekasse. Dette gjør rengjøringen enklere samtidig som det ser elegant ut.

5 av 7

Elegant vegghengt toalett - bad pusset opp av Werner Barth

Badet i 2. etasje: Porsgrund Glow vegghengt toalett | Betjeningsplate fra Geberit

– På badet i kjelleren ble det satt inn en dusj med dører som kan foldes helt inn slik at det lille badet virker større når dusjen ikke er i bruk, sier hun.

6 av 7

Dusjhjørne med foldedører - bad pusset opp av Werner Barth

Badet i kjelleren: INR LINC Flex dusjhjørne | Mora MMIX dusjsett og dusjbatteri

Etter ett års bruk har ikke paret funnet noe de skulle ønske de hadde gjort annerledes.

– Det var selvfølgelig en fordel at vi hadde pusset opp bad før, for da visste vi akkurat hva vi ønsket oss. Vi er svært fornøyde med resultatet, elsker de varme, lyse badene våre og syns oppussingen var verd hver eneste krone, sier hun.

Sjekk dokumentasjon

Før du setter i gang med oppussingen, er det smart å ha tenkt gjennom noen viktige ting.

– Hva slags ytterflate ønsker du deg på gulv og vegger på badet ditt? Husk at fliser har høy kvalitet, gir enkelt vedlikehold og har lengre holdbarhet enn de fleste andre materialer. Utvalget er også godt både når det gjelder farger, størrelser og kvaliteter, forklarer Barth.

Han legger til at det også er greit å ha tenkt gjennom hva slags belysning du vil ha, og anbefaler i utgangspunktet LED downlights til de fleste bad. Dette er også smart med tanke på miljøet.

– For øvrig er det en fordel å velge utstyr fra anerkjente merkevareleverandører. Kontroller dessuten om firmaet produserer FDV-dokumentasjon ved avsluttet oppdrag, samt at det er et godkjent våtromsfirma. Dette kan du sjekke på nettsiden til Fagrådet for våtrom (FFV), sier han.

Tenk også gjennom om du bør legge om til rør i rør med fordelerskap etter dagens forskrifter, om du bør skifte avløpsrør og om du ønsker gulvvarme på badet ditt, før du setter i gang.

7 av 7

Porsgrund Seven D toalett - bad pusset opp av Werner Barth

Badet i kjelleren: Porsgrund Seven D gulvstående toalett 

Trygghet med 10 års tetthetsgaranti

Et annet viktig punkt du bør undersøke, er om du får garanti på utstyr og jobb.

– Hos oss får du ti års garanti på arbeidet som gjøres, forteller Barth.

Trisha van Duinen kan bekrefte at dette var et svært viktig punkt på sjekklisten da hun og mannen valgte firma.

– Vi kjøpte huset mindre enn et halvt år etter at vi kom til Norge og ville renovere badet umiddelbart. Vi kjente imidlertid ingen som kunne anbefale et firma, og tok en nærmere kikk på Bademiljø etter å ha sett annonser på TV og i aviser, forteller hun.

Det å få 10-års garanti på jobben ga trygghet dersom noe skulle gå galt i forbindelse med arbeidet eller i ettertid.

– Vi har heldigvis ikke hatt noen problemer så langt. For øvrig tror jeg det å ha garanti på jobben er positivt dersom vi skulle bestemme oss for å selge huset i fremtiden, avslutter Trisha van Duinen.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.