Bademiljø.no

Tapwell BOX7268 takdusj i krom

Innebygde løsninger gir drømmebadet det lille ekstra

Når servantbatteriet og dusjen kommer rett ut av veggen får du et eksklusivt spa-uttrykk på badet.

Vil du ha spafølelsen på badet, handler mye om få bort elementer som tar opp plass og er visuelt forstyrrende. Alt som ikke trenger å stå fremme, bør ryddes bort - gjerne i krukker og bokser laget i naturlige materialer som tre og bambus.

Bygger du nytt bad, bør du også vurdere innebygde løsninger der servantbatteri og dusjen kommer rett ut av veggen eller taket. Da får du et ryddig uttrykk, der dusj- og servantkraner smelter harmonisk inn i omgivelsene og forsterker følelsen av romslighet og ro. Nettopp det er det mange som faller for når de blir klar over mulighetene.

Tapwell-BOX-innebygd-dusj-servantbatteri-800x554.jpg

Innebygde stil: Stilrent og ryddig bad | BOX7268 takdusj i krom og BOX006 servantbatteri

- Vi ser at mange velger innebygde løsninger for å få et renere og mer delikat uttrykk på badet, forteller Leif Erik Haaland, markedssjef i Tapwell.

Stort utvalg for maksimal valgfrihet

Tapwell er den største aktøren innen innbyggingssystemer for dusj og servant på det norske markedet. De byr på et stort sortiment som gir deg mange muligheter når du skal bygge drømmebadet. Velg mellom en rekke ulike utførelser på servantbatterier, tak- og hånddusjer - fra det klassiske til det moderne eller maskuline.

Takdusjene finnes for eksempel i flere runde og firkantede utførelser, som både kan stikke ut fra veggen eller ned fra taket. Eller hva med å gå for en dusj som felles inn i selve himlingen? Da er det nesten som om himmelen åpner seg når du tar en dusj, akkurat som på et ekte spa.

Tapwell-BOX-takdusj-innebygd-i-tak-firkantet-krom-800x1100.jpg

Spafølelse: Firkantet takdusj innfelt i taket | BOX takdusj i krom

Tapwells produkter finnes i 13 ulike overflater. Bestselgerne er krom og matt sort, men ikke se deg blind på dem. Blant de elleve andre overflatene kan vi trekke frem et par høydepunkter:

  • Bronze, med dybde og varme som gir en kontrast til kjøligere nyanser som er typisk for nordiske miljøer.

  • Brushed Nickel, med matt finish som gir et moderne og diskré preg som binder de ulike elementene på badet sammen.

  • Honey Gold, som gir en eksklusiv og varm glans til interiøret.

Fargene og stilartene er felles for innbyggingsløsningene til dusj og servant, som betyr at det er mange kombinasjonsmuligheter.

Tapwell-BOX7268-takdusj-sort-matt-800x1100.jpg

Tapwell-BOX7268-takdusj-kobber-800x1100.jpg

Kombinasjonsmuligheter med overflater: Et hav av overflate muligheter, velg den stilen du ønsker | BOX7268 takdusj fra Tapwell, velg mellom ulike overflater

- Alle fargene og designløsningene gir mange kombinasjonsmuligheter. Det kan være lurt å ta kontakt med en baderomdesigner som kjenner produktene og som kan hjelpe kundene å se alle mulighetene, sier Leif Erik Haaland.

Viktig å bruke fagfolk til monteringen

Lekkasjer i innebygde VVS-løsninger kan gi store og kostbare konsekvenser. Derfor er Tom Kevin Tyrholm hos Bademiljø Øivind Lystad i Kristiansund helt klar på at det er veldig viktig å bruke fagfolk til denne typen jobber.

- Konsekvensene kan bli veldig store dersom noe gjøres feil og det oppstår lekkasjer i innebygde systemer. Jeg var en gang borti et tilfelle der en privatperson gjorde monteringen selv, men han hadde ikke strammet koblingene i boksen godt nok. I tillegg var det ikke koblet til siklemikk for å lede lekkasjevann til sluk. Det resulterte i så store vannskader at hele badet måtte rives, forteller han.

Forsikringsselskapene blir også stadig strengere når det gjelder VVS-installasjoner. I tilfellet nevnt over, endte det med avkortning hos forsikringsselskapet. Dermed ble det en svært dyrekjøpt erfaring.

Tom Kevin Tyrholm legger også til at Tapwell har noen egenskaper som ikke alle andre leverandører kan matche.

- De har alt av godkjenninger, veggboksen er vanntett og monteringen er enkel. Hvis alt er klart og det ikke skal kobles til veldig mye utstyr, gjør vi det som regel på en til to timer. I tillegg er det mulig å trekke nye vannrør ved behov, noe som ikke er mulig hos alle andre leverandører. Det er i det hele tatt et gjennomtenkt system som jeg pleier å anbefale til alle som vil ha innebygde løsninger, avslutter han.

Har vi pirret nysgjerrigheten din litt? Besøk din nærmeste Bademiljø-forhandler for lære mer om hvordan du kan bygge ditt nye drømmebad med innbyggingsløsninger fra Tapwell.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av baderomdesignere, fageksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.