Bademiljø.no

Svedbergs Epos by Halvor Bakke baderomsmøbel i sort eik 80 cm

Dette er baderomstrendene for 2024

Naturlige trefarger, matte overflater og ovale speil vil prege badene fremover, ifølge baderomdesigner.

Badet er et av de viktigste rommene i hjemmet. Det er her vi både starter og avslutter dagen, og et sted for avslapning, velvære, egentid og familietid.

Vi tar for oss noen av de ferskeste trendene innen baderomsinteriør, så du kan skape et harmonisk og moderne miljø på badet.

Naturlige trefarger

Naturmaterialer og naturfarger har vært en del av trendbildet de siste årene og er fortsatt veldig populært. Naturlige trefarger gir baderommet en varm og innbydende følelse, samtidig som det gir rommet et naturlig preg.

– Trefinér er fortsatt veldig aktuelt. De siste årene har det vært moderne med en kaldere og lysere nyanse, men nå skal det være mer naturlig varm eik, mørkbeiset eik eller valnøtt, sier butikkansvarlig Hanne Barth i Werner Barth Bademiljø AS i Sandefjord.

– Benkeplater i matt Dekton er også veldig populært. Dekton er en blanding av de beste mineraler naturen har å by på, som er 100 % naturlig.

Dansani-Calidris-baderomsmobel-lys-eik-trefiner-140cm-800x1100.jpg

Dansani-Calidris-baderomsmobel-lys-eik-trefiner-140cm-800x554.jpg

Elegante linjer: Med bærekraft i fokus og kompromissløs kvalitet er naturlige trefarger fortsatt veldig populært | Dansani Calidris baderomsmøbel i lys eik 140 cm.

Denne fargen er tilbake

Eik og andre tresorter går igjen på møbler, gulv, speilvegg og veggpaneler, og følelsen av å ta med seg naturen inn på badet forsterkes av trenden med å ha mange grønne planter.

Dansani-YOU-classic-lys-eik-800x1100.jpg

Naturen innendørs: Tresorter som eik og frodige planter skaper harmonisk atmosfære på badet | Dansani YOU Classic baderomsmøbel i lys eik.

– Spesielt i storbyer er det flere som tør å velge mørkere farger for å skape en litt mer eksklusiv stil. Noen velger for eksempel å ha mørke toner på veggene og naturlige eller lyse toner på møblene, eller motsatt, sier Barth.

Linn-Bad-Emma-Svedbergs-Epos-Halvor-Bakke-baderomsmobel-800x554.jpg

Mørkere farger og kontraster: Eksklusivt interiør med kontraster, lekkert og tidsriktig design | Linn Bad Emma i eik og Svedbergs Epos by Halvor Bakke baderomsmøbel.

– Det går også mye i myke og behagelige farger som jordtoner, lin og beige. Beige har vært ute av det norske motebildet i mange år, men er nå på full fart tilbake både på kjøkken og bad.

Dansani-Calidris-baderomsmobel-60cm-ncs-800x1100.jpg

Beige er tilbake: Myke og behagelige farger, som jordtoner, lin og beige, gjør en markant tilbakekomst | Dansani Calidris baderomsmøbel i valgfri NCS-farge.

Matte overflater

Der man tidligere ofte gikk for høyglansfliser og polert krom, ser vi nå mer matte overflater. Matte fliser gir baderommet en sofistikert følelse samtidig som de reduserer synlig smuss og fingeravtrykk. I tillegg vil matte overflater reflektere lyset jevnt, noe som gir en myk og behagelig atmosfære.

– Messing har vært populært en stund, men nå velger mange en matt variant i stedet for de speilblanke overflatene.

– Bronsefargen er også på vei inn. Vi har blant annet fått inn et veldig lekkert dusjhjørne med bronsefargede glassvegger som man kan matche med armaturer og andre detaljer i samme farge, sier Barth.

For å følge denne trenden, kan du for eksempel vurdere matte fliser i nøytrale farger som grå eller beige toner. Kombinert med en kontrasterende farge, matt metall eller et element i naturlig tre, vil baderommet ditt fremstå som både moderne og elegant.

Grespor-glade-mosaikkflis-5x5cm-matt-800x1100.jpg

Matt eleganse: Moderne matt eleganse med bronseinnslag for sofistikert og elegant atmosfære | Her ser du Grespor Glade fliser i fargen branco.

Mykere silhuetter

En av de største tendensene i årets trendbilde er en dreining mot et mykere og dusere uttrykk. Blant annet har de runde og firkantede speilene endret seg mer mot ovale og rektangulære på høykant.

Dansani-Corona-ovalt-speil-800x1100.jpg

Mykt, dus trendskifte: Mykere og dusere uttrykk, med en endring fra runde og firkantede speil til ovale og rektangulære på høykant | Eksempelvis Svedbergs Valje ovale speil med LED-lys.

– Vi ser veldig mange ovale speil, og speil med avrundede hjørner. Mange våger også mer når det gjelder speilbelysning, som lampetter på veggene og hengende pendler i for eksempel svart matt, sier Barth.

Dansani-corona-present-belysning-800x1100.jpg

Belysning med glasshylle: Godt lys øker livskvaliteten din | Dansani Corona & Present.

Ovale speil er tilgjengelig i ulike størrelser, slik at du kan tilpasse dem til badet ditt. De kan monteres over vasken som et fokuspunkt, eller som en serie mindre speil i ulike størrelser og høyder for å skape visuell interesse.

Ovale speil gir også en myk kontrast til de harde linjene i vasken og flisene, og skaper et balansert uttrykk.

Ikke glem at det også skal være funksjonelt

Når du innreder badet ditt, er det viktig å tenke på at det skal være både stilig og funksjonelt.

– Hva som er den mest funksjonelle innredningen kommer an på hvor stort bad man har og hvor mange som skal bruke det, sier Barth.

– En familie på fem personer som deler et bad på fire kvadratmeter, trenger andre løsninger enn et voksent ektepar med et stort bad. På et lite bad kan det for eksempel være fint med dusjhjørne med foldedør som kan foldes inn, eller glassdører som kan lukkes innover, når det ikke i bruk.

INR-linc-flex-dusjhjørne-800x1100.jpg

Stilig, funksjonelt bad: Balanser stil og funksjonalitet som med et plassbesparende dusjhjørne | INR Linc Flex dushjørne.

 

Hun anbefaler å se etter smarte oppbevaringsløsninger og tilbehør som hjelper deg med å holde badet organisert.

– Det finnes mange gode og praktiske løsninger som høyskap, servantskap, håndkletørkere og romdelere til skuffene så det blir lettere å organisere og plassere ting. Det viktigste for å holde det ryddig, er at alt har sin faste plass, avslutter hun. 

Dansani-Linn-Bad-oppbevaring-800x554.jpg

Smart bad organisering: For et ryddig bad, anbefales smarte oppbevaringsløsninger | Oppbevaringsløsnigner fra Dansani og Linn Bad.

 

Skal du pusse opp badet? Hos oss på Bademiljø har vi et stort utvalg av produkter i tillegg til prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere som hjelper deg med å finne den optimale løsningen for akkurat ditt bad.

Ta kontakt med din lokale Bademiljø-butikk, så hjelper vi deg med å skape ditt drømmebad!

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av baderomdesignere, fageksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.