Bademiljø.no

Nyrenovert drømmebad på tradisjonsrik gård
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Moderne eleganse på tradisjonsrik gård

Bonderomantikken preget den vakre gården i Hof i Holmestrand kommune. Men på det nyrenoverte hovedbadet har gårdsfolket gått for et lyst, moderne og elegant uttrykk.

En kort kjøretur fra Holmestrand finner du barndomshjemmet til Kirsti Høstmælingen Grennæs. For fem år siden flyttet hun hit med mannen Petter Korslund og eldstesønnen Magnus på ni år fra urbane St. Hanshaugen i Oslo. Hun ville videreføre arven etter foreldrene, som ønsket seg en litt lettere håndterlig bolig. Hun er dermed 6. generasjon som bor i de flotte omgivelsene, med store jorder og vakker natur på alle kanter.

1 av 6

Kirsti Høstmælingen Grennæs og Petter Korslund sitt nyrenoverte drømmebad

HER BOR Kirsti Høstmælingen Grennæs og Petter Korslund

– Det har jo lenge ligget i kortene at en av oss to søstrene skulle overta gården. Da vi flyttet hit i 2013 ble det en merkbar overgang fra bylivet. Vi hadde en romslig leilighet i byen, men her er det en helt annen romfølelse og mye mer "luft". Siden den gang har vi også blitt en familie på fire, og Nils på to og et halv år har funnet sin naturlige plass, forteller Kirsti mens ektemannen Petter nikker. 

Da ekteparet overtok gården, hadde renovering innvendig vært satt litt på vent. Kirstis foreldre innså nok at neste par ut hadde egne formeninger om hvordan de ville ha det når de overtok huset. Kirsti og Petter gikk for ny, lekker gasskomfyr og overflatebehandling på kjøkkenet, men på baderommet i 2. etasje måtte det litt tyngre skyts til. – På badet var det ikke gjort noe siden 1978. Med et tidsriktig oransje toalett, oransje badekar og oransje vasker var det tid for drastiske endringer. Badet var lokalisert i et tidligere kott, og den eneste dusjen i huset var nede ved siden av kjøkkeninngangen. Det var vanlig før i tiden for å kunne vaske av seg fjøslukta, forteller Kirsti.

Det var hun som tok hovedansvaret for å finne fram til riktig stilretning på prosjektet. – Jeg har jo vært innom alt fra Pinterest til bloggere og interiørmagasiner for å hente inspirasjon fra ulike stiler, former og farger. Men det var noe vi bare skulle ha. Badekar, dobbel dusj og to vasker sto på kravlisten fra starten av. Så jeg hadde en ferdig tegnet skisse da jeg kom til Bademiljø. Og det var godt å bli møtt med en så stor forståelse for alle våre ønsker. De var rett og slett veldig løsningsorienterte og virket veldig entusiastiske over våre innspill, forteller Kirsti. – Vi hadde en bestilling og et ønske, og de har fulgt opp med alt det praktiske, skyter Petter inn.

En totalrenovering av et bad kan være en utfordring på mange plan, men i dette tilfellet har det gått nesten helt smertefritt. – Håndverkerne har vært superflinke og har lagt mye i å få detaljene så bra som mulig. Vi fikk flyttet en vegg så badet ble litt større. Vinduet i det doble dusjhjørnet ble byttet til et vindu med aluminiumsramme. Der skulle vi kanskje ha fått håndverkerne til å ta mål først som sist, og ikke gjort det selv. Da hadde vi sikkert sluppet å ha et ekstra vindu, som er litt for lite, stående i kjelleren, gliser Petter.

2 av 6

Nyrenovert drømmebad med marmorfliser, doble servanter og badekar

Det oransje toalettet, badekaret og servanten fra 1978 har blitt byttet ut med et mer minimalistisk og moderne baderomsinventar

Ekteparet har vært bevisste når de skulle velge farge og form på fliser til gulv og vegger. Tidløst var det viktigste stikkordet, men samtidig ville de ha noe som var litt annerledes. En ren base hvor de senere kunne endre uttrykk gjennom nytt tilbehør og mindre utskiftninger. – Vi tenkte at badet skal pusses opp denne ene gangen. Vi valgte for eksempel ikke de dyreste armaturene. De tenker vi kan byttes ut uten for store kostnader om vi skulle ønske det. Når det kommer til fliser, la vi inn litt ekstra. Vi valgte store fliser på hele 80 x 80 cm. En aldri så liten utfordring for de som skulle legge dem. Jeg tror flisleggerne satt i 4 timer før de kom i gang. Ikke bare var de blytunge og uhåndterlige. De var også veldig opptatt av å få balanse i rommet, og at fugene skulle komme på riktig plass, og ikke være for mange, forteller Petter.

3 av 6

Nyrenovert drømmebad med minimalistisk uttrykk og moderne baderomsinventar

Tips! Store fliser betyr færre fuger og et mer luftig uttrykk | Calacatta Smooth på gulv og Calacatta Lucido på vegg fra Bergersen Flis

Det ferdige resultatet er hele familien fornøyd med. Kostnadmessig har de stort sett holdt seg innenfor rammene de ga seg selv, med et lite unntak. – Det gikk noen flere timer til flislegging enn det vi hadde regnet med. Men det er forståelig. Når vi så hvor kompleks jobben var, skjønte vi at timene ville gå. Men det ble jo veldig bra til slutt. De lyse store flisene løfter hele rommet, sier Petter som også er veldig glad for at de gikk for en dobbel dusjløsning. 

– Det er veldig deilig å ha sin faste innstilling både på høyde av dusjhode og på varmen på vannet, gliser han.

4 av 6

Nyrenovert drømmebad med to takdusjer

Idé! Med to dusjer er det alltid en ledig dusj | Hansgrohe Crometta E 240 1jet showerpipe takdusj

Også familiens minste storkoser seg med alle badets lekre funksjoner. – Barna er veldig glade i badekaret. Det er dypt og flott og de hopper og koser seg. Der hersker det stort sett harmoni selv om han ene er ni og den andre bare to og et halvt, forteller Kirsti. – Og eldstemann er også glad i den doble dusjen. Han skrur gjerne på begge dusjene og går litt frem og tilbake, ler Petter.

5 av 6

Nyrenovert drømmebad med Salt badekar fra VikingBad

Hva er vel bedre enn å senke seg ned i et varmt bad? | VikingBad Salt badekar

6 av 6

Nyrenovert drømmebad med vegghengt toalett fra Villeroy & Boch

Med et vegghengt toalett sparer du gulvplass, skaper et luftigere og romsligere uttrykk, og i tillegg gjør det enklere å rengjøre badet | Villeroy & Boch Subway 2.0 Direct vegghengt toalett

Drømmer du om nytt bad? I tillegg til stort utvalg av produkter til badet, finner du hos oss i Bademiljø dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din lokale Bademiljø-butikk – så hjelper vi deg å nå din baderomsdrøm!

Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer baderomsinspirasjon, eller les flere inspirerende artikler her.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.