Bademiljø.no

Mørkt drømmebad på Biri - før og etter
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Mørkt drømmebad på Biri

Ekteparet Ragnar og Jan kom til Asbjørn Nordsveen i Brumunddal og presenterte sitt drømmebad. De drømte om et større bad i mørke farger med firkantede detaljer, romslig dusj, dobbel servant og ikke minst opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Resultatet ble et lekkert og stilrent bad med detaljer som skiller seg ut.

Drømmebadet ble pusset opp av: Bademiljø - Asbjørn Nordsveen AS i Brumunddal

1 av 10

Mørkt drømmebad hos Ragnar og Jan av Bademiljø - Asbjørn Nordsveen AS

Her bor Ragnar og Jan

- Vi hadde lenge vært inne på tanken om å flytte til en leilighet, og når jeg endelig sa at vi kunne pakke sakene og flytte var det Jan som ville at vi skulle beholde huset, forteller Ragnar. Huset ligger perfekt til, i nærmest en blindgate, i et fredelig og landlig område og med alt vi trenger rett i nærheten. Vi bestemte oss for at dette er stedet vi ønsker å bli gamle, men at det krever en del endringer – sånn at huset både blir modernisert, og ikke minst at det blir mer praktisk, sier Ragnar.

Huset hadde en tradisjonell planløsning med stor gang, toalettrom, og et lite bad på bare fire kvadratmeter. Vaskerommet lå kronglete til i den gamle planløsningen, men har nå blitt tilføyd på det nye badet på hele ni kvadratmeter. 

2 av 10

Gammelt og lite bad ble til mørkt drømmebad

Det gamle badet hadde en gammel og upraktisk planløsning med et lite bad og et tilhørende toalettrom. To små rom ble til et kombinert bad og vaskerom.

3 av 10

Mørkt drømmebad med stor dusj

 Hansgrohe Crometta E 240 1Jet showerpipe takdusj | Bademiljø Vision 2.0 90x90 cm dusjhjørne

4 av 10

Mørkt drømmebad i kombinasjon med praktisk vaskerom

Sømløs prosess til drømmebadet

Vi har brukt god tid på selve planleggingen av det nye drømmebadet, og har til tider hatt mange og kanskje litt drøye ideer. Heldigvis hadde vi en god sparringspartner i prosjektlederen vår Mette Svee hos Asbjørn Nordsveen. Hun holdt oss i tøylene og ga oss gode råd og tips på veien. Når vi sa at vi ønsket oss svart dør og vindu, i tillegg til det svarte taket, da sa Mette stopp, ler Ragnar og Jan.

Både planleggingen og selve totalrehabiliteringen av drømmebadet har gått knirkefritt - helt fra første dag til det faktum at badet sto ferdig to dager før den avtalte tiden. - Folk kunne ikke skjønne at vi turte å dra på ferie under selve baderomsoppussingen, men vi har hatt full tiltro til Mette og resten av gjengen hos Asbjørn Nordsveen gjennom hele prosessen. Mette var på befaringer, og sendte både meldinger og bilder underveis, forteller Jan.

Mørkt bad med dramatikk

Det kan være vanskelig å velge stil på badet, men Ragnar og Jan var veldig tydelige på at de ønsket å kaste ut det gamle og slitte badekaret og erstatte det med et romslig og deilig dusjhjørne. I tillegg elsker ekteparet det svarte taket og de firkantede detaljene som går igjen på badet, og som er med på å gi drømmebadet litt dramatikk.

Det svarte taket og de mørke baderomsplatene med betong-look skaper både en lun og elegant atmosfære på baderommet. Prikken over i´en er det tøffe baderomsmøbelet i mørk trestruktur med flere dype skuffer og en praktisk, lang servant. Her kombineres naturlige overflater i mørk trestruktur, med moderne elementer som forkrommede håndtak og servantbatterier. Tilsammen er alle de ulike elementene med på å skape et mørkt bad med akkurat den stilen Ragnar og Jan var ute etter.

5 av 10

Mørkt drømmebad med sort tak

LA TAKET PREGE ATMOSFÆREN: Hvem har sagt at taket må være hvitt? Visste du at du kan skape en helt ny romfølelse ved å fargelegge taket.

6 av 10

Mørkt drømmebad med innredning i mørk trestruktur

7 av 10

Mørkt drømmebad med designsluk i hjørnet

 Designsluk er ikke bare lekkert å se på. Det er også praktisk, blant annet fordi du slipper å stå på sluket når du dusjer!

Fokus på detaljene

Vi hadde i utgangspunktet tenkt å flislegge hele badet, men vi fikk et godt råd fra prosjektlederen vår, Mette, om å benytte baderomsplater på veggene – da det både var prisgunstig og veldig rengjøringsvennlig, sier Ragnar.

Det ble nok ikke så veldig mye billigere totalt sett, fordi vi la da mer penger i servantskap og speilskap. Når vi først startet planleggingsprosessen ønsket vi oss et stort speil med belysning over servantskapet, men da måtte vi gjøre plass til noe annen form for oppbevaring. Vi ønsket oss egentlig ikke høyskap, og landet derfor heller på et stort og romslig speilskap i aluminium med god belysning, forteller Jan.

8 av 10

Mørkt drømmebad med grønne planter

9 av 10

Mørkt drømmebad med fokus på detaljer

Tips! Gjør toalettbesøket mer trivelig med planter og godlukt!

Ragnar og Jan sine oppussingstips:

  1. Planlegg nøye og lenge før du setter i gang. Da ender du ikke opp med løsninger og farger du ikke er tilfreds med.
  2. Vær pragmatisk. Sannsynligvis blir du mest glad for produkter og løsninger som også er funksjonelle, ikke bare pene å se på.
  3. Tør å tenke annerledes. Mørkt tak gjør ikke nødvendigvis at rommet føles mørkt. I vårt tilfelle virker rommet lyst, selv med sort tak. Det mørke taket tilfører bare en ekstra koselig og lun stemning på badet.

10 av 10

Mørkt drømmebad med blandebatteri fra Tapwell

LA VANNET RENNE: STR071 servantbatteri fra Tapwell

Drømmer du om å pusse opp badet? Hos oss i Bademiljø finner dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din nærmeste Bademiljø-butikk – så hjelper deg med å finne den beste løsningen for akkurat ditt bad.

Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer baderomsinspirasjon, eller les flere inspirerende artikler her.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.