Bademiljø.no

Raindance Select takdusj fra Hansgrohe
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Takdusj - den enkle følelsen av luksus

Trenger du en litt bedre start på dagen, eller hjelp til å senke skuldrene ytterligere et hakk? Da er takdusj en smart investering.

Visste du at et gjennomsnittsmenneske faktisk bruker hele 4 000 timer av sitt liv i dusjen? Ikke så rart kanskje, siden vann både kan ha en avslappende og en oppkvikkende effekt. Men en dusj er nødvendigvis ikke bare en dusj. Nå er det takdusj som gjelder. Glem de gammeldagse hånddusjene hvor kroppsdelene nesten må krangle om vanndråpene. I dag kan du velge og vrake i modeller hvor du får langt mer generøse dusjstråler som gir større velbehag og en følelse av hverdagsluksus.

En god, lang og varm dusj før du legger deg vil faktisk kunne korte ned innsovningstiden din. Er det en energigivende start på dagen du vil ha, bør du faktisk skru ned på temperaturen på vannet - så kaldt som du klarer, og så tilbake til varmt.

Miljøvennlig teknologi

Du tenker kanskje at dersom du går til anskaffelse av en takdusj, er det ikke bare lommeboken som får unngjelde. Hva med miljøet? I dag finnes det gode alternativer for deg som vil spare vann. Mange av takdusjene pumper luft inn i strålene, som får trykket til og kjennes kraftigere. Det gjør at du kan bruke mindre vann, uten å gi avkall på den herlige, luksuriøse dusjfølelsen.

Les også: Sparedusj eller fossefall? Finn den perfekte dusjen

Finn din takdusj

En takdusj trenger absolutt ikke å koste skjorta. Her er spennvidden stor, og utvalget likeså. Og som oppgradering av badet kan dette være en av de mer rimelige investeringene. Hva med et takdusjsett med trykk- og termostatstyrt dusjbatteri, takdusj, hånddusj, sjampohylle, såpehylle og dusjstang?

Finn din takdusj hos Bademiljø

Fra venstre: 1 Hansgrohe Croma Select 280 1jet Showerpipe | 2 AXOR Front Showerpipe | 3 Oras Optima | 4 Tapwell Xcol 7269 | 5 Oras Signa | 6 Hansgrohe Croma 160 1jet Showerpipe

Luksuriøst

I den andre enden av skalaen finner du luksusvarianten. AXOR ShowerHeaven har den unike PowderRain-strålen og en imponerende 1,2 meter lang stråleoverflate. Her snakker vi takdusjer for viderekomne og for de som har litt ekstra på konto. Mellom budsjett og high-end er utvalget både bredt og stilfullt.

Showerheaven luksuriøse takdusj fra Axor

Les også: PowderRain - magiske mikrodråper

Flere overflater

Takdusjene gjør også noe med helhetsinntrykket på baderommet, om du er en av dem som liker å omgi seg med god design. Dusjhodene kommer i ulike størrelser og fasonger, fra moderate til store i omkrets og fra runde til firkantede modeller. Utførelsene fås i alt fra gull og kobber til sort og sølv. Det er bare å finne den som passer for deg.

Takdusj fra Tapwell i ulike overflater

Få en eksklusiv look på badet med takdusj og blandebatterier i sort matt | Bilde: Tapwell TVM7200 takdusj - finnes i hele 9 forskjellige overflater

Spør oss om takdusj

Ønsker du å oppgradere dusjen med en takdusj eller et takdusjsett? Hos oss i Bademiljø finner dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din nærmeste Bademiljø-butikk – så hjelper vi deg med å finne det riktige produktet eller løsningen for ditt baderom!

Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer baderomsinspirasjon, eller les flere inspirerende artikler her.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.