Bademiljø.no

Vikingbad Heritage utespa - foto av Trine Witnes | Bademiljø
Bademiljø-redaksjonen

Skrevet av
Bademiljø

Utendørs massasjekar og boblebad – hvilket kar passer deg?

Massasjebad, boblebad eller utendørs spa – kjært barn har mange navn. Ofte brukes uttrykkene litt om hverandre selv om de egentlig beskriver ulike typer kar. Vi gir deg noen gode råd på veien til å finne massasjekaret som passer deg best.

Massasjekar eller boblebad - hva er egentlig forskjellen?

Et massasjebad, eller massasjekar, er et stort badekar utstyrt med dyser for hydroterapi og blir ofte kalt for boblebad eller jacuzzi. Det finnes både innen- og utendørsvarianter. Utendørsvarianten står gjerne fritt eller er nedsenket i terrassen. Hvert sete har vanligvis flere massasjedyser som masserer musklene og gir god punktmassasje. Det varme vannet øker blodsirkulasjonen og kroppstemperaturen samtidig som det åpner porene i huden. Intensiteten i dysene kan justeres etter hvor kraftig massasje du ønsker. Antall dyser varierer fra modell til modell, og ofte leveres massasjebadene både med luft- og vannmassasje. I tillegg er setene ofte designet ulikt for å oppnå den beste badeopplevelsen.

Boblebad er nok den mest brukte betegnelsen på folkemunne, men er i realiteten et badekar med integrerte luftdyser eller luftmassasje. Dysene blåser stråler av luft i vannet og gir en behagelig massasje mot rygg, sete og lår. Disse luftdysene gir ikke direkte massasje, slik som dysene i et massasjebad gjør. 

Vikingbad boblebad - klar til bruk uansett årstid | Bademiljø

Sommer- vår eller vinterglede – massasjebadene fra Vikingbad er alltid klar til bruk

Fordeler med et utendørs massasjekar

Det er mange fordeler ved å kunne nyte et utendørs massasjebad. Badet gir en avslappende og oppfriskende opplevelse og kan være et naturlig samlingspunkt for venner og familie. Her kan du finne roen etter lange arbeidsdager, mens de små i familien kan leke og kose seg. Massasjekaret har også andre helsebringende effekter som: 

 • Reduserer stress
 • Lindrer leddsmerter
 • Økt blodsirkulasjon
 • Restituerende
 • Følelse av velvære
 • Økt livskvalitet

Den friske luften gjør også godt, mens det varme vannet og massasjepunktene jobber med kroppen. Med enkelt vedlikeholdsprogram, vil massasjebadet stå temperert, bakteriefritt og klart til bruk når en måtte ønske å bruke det.

Hva bør du tenke på når du skal kjøpe et utendørs massasjekar?

 1. Massasjebadet må stå på en vannrett og jevn overflate som tåler en vekt på 500 kg pr kvadratmeter.
 2. Karet kan fylles med en hageslange, og det er derfor ikke behov for vanntilkobling.
 3. Det er viktig å sikre massasjebadet, slik at ikke barn eller voksne faller uti.
 4. Sørg for tilgang rundt hele spaet. Ved nedfelt kar er det smart å legge klar løftestropper, slik at man enkelt kan heve karet om nødvendig.
 5. Man må ha fast strømtilkobling fra sikringsskapet med jordfeilbryter som settes opp av en autorisert elektriker.
 6. Karet må ikke stå under en takrenne, eller andre steder hvor det drypper vann – dette for å forhindre misfarging og forurenset vann.

Hvilket massasjekar passer deg?

Vi har et stort utvalg av massasjekar i ulike prisklasser med fantastiske massasjefunksjoner. Vi forstår at det kan være vanskelig å vite hvilken modell man bør velge, og har derfor satt opp en guide for å gjøre prosessen litt enklere.

1 Allrounderen

Dette massasjekaret passer for de fleste. Det runde designet gir god bevegelsesfrihet, og er en rimeligere modell for dem som vil nyte et massasjebad. Selv om dette er et kar de fleste kan unne seg, er det fortsatt godt utstyrt. Passer perfekt til fire til fem personer. 

Viking II boblebad fra Vikingbad til 4-5 personer | Bademiljø

Vikingbad Viking II | Kommer i flere fargekombinasjoner | Foto: @Maritfolland

2 For den romantiske

Se for deg å romantiske kvelder under stjernene. Denne modellen er for to til tre personer og passer perfekt for dem som har behov for et litt mindre massasjekar.

Aurora III boblebad fra Vikingbad til 2-3 personer | Bademiljø

Vikingbad Aurora III  | Inkludert LED-lys og vannfall som skaper en romantisk og flott visuell effekt | Kommer i flere fargekombinasjoner

3 For den bevisste

Disse karene passer deg som vil ha luksus, men som ikke trenger den dyreste modellen. Både Legend II og Legacy II passer til opptil syv personer og  har 51 dyser for ekstra god massasjeeffekt. Karene leveres med LED-lys, både over og under vannflaten, og vannfall – som skaper en spesielt fin opplevelse og stemning i skumringstimene. Vil du skru det opp et hakk, kan modellene nedfor også leveres med stereosystem

Legend II og Legacy II boblebad fra Vikingbad | Bademiljø

Vikingbad Legend II (øverst) og Legacy II | Store massasjekar med en rekke utstyr og oppgraderingsmuligheter

4 For storfamilien

Trenger du et massasjekar med ekstra god plass? Med 233 cm og plass til opptil åtte personer passer karene Heritage II og Tradition II perfekt for deg som har en stor familie eller liker å ha mange venner på besøk.

Heritage II boblebad fra Vikingbad til 7-8 personer. Foto av Tine Witnes | Bademiljø

Vikingbad Heritage II med liggesete - perfekt for deg som ønsker effektiv massasje for hele kroppen | Foto: @Tinewitnes

Det lille ekstra

For at du skal få den perfekte spa-opplevelsen kan du oppgradere massasjebadet ditt til dine ønsker og behov. Hva med å oppgradere massasjebadet med et stereosystem eller en ekstra pumpe for bedre massasjekraft til dysene? 

Heritage II boblebad fra Vikingbad til 7-8 personer. Foto av Tine Witnes | Bademiljø

Drømmespa – en pause i hverdagen | Foto: @Tinewitnes

Se alle boblebadene her. I tillegg til stort utvalg av produkter, finner du hos oss i Bademiljø dyktige prosjektledere, rørleggere og baderomdesignere. Ta kontakt med din lokale Bademiljø-bedrift – så hjelper vi deg med å finne det riktige massasjebadet til deg!

Følg oss gjerne på Instagram eller Pinterest for mer baderomsinspirasjon, eller les flere inspirerende artikler her.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av produkteksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.