Bademiljø.no

Rørlegger hjelper med montering av ny Grundfos sirkulasjonspumpe

Ny sirkulasjonspumpe = lavere strømregning

Med gammel sirkulasjonspumpe sløser du med energien.

Er du blant dem som har vannbåren varme? Da kan du glede deg over at du har den mest energiriktige, miljøvennlige og fremtidsrettede måten å varme opp huset på. Det er svært energieffektivt og du har sikkert merket at varmen i gulvet er så god at du gjerne kan senke temperaturen med 2-3 grader uten at det går ut over komforten. Det sparer du energi på.

Du er sikkert også klar over at vannbåren varme er et energifleksibelt alternativ. Varmepumpe, elkolbe, solfangere og pelletskjele er blant mulighetene - og skulle det dukke opp mer energieffektive muligheter er det ikke noe problem å skifte energikilde for å spare enda mer penger i fremtiden.

Men du har kanskje ikke tenkt så nøye over betydningen av sirkulasjonspumpen? Dette er nemlig hjertet i anlegget ditt, og sørger for at varmt vann pumpes rundt i vannrørene. Har du en gammel type, bør du vurdere å bytte den ut med en ny.

Grundfos-alpha2-sirkulasjonspumpe-800x1100.jpg

Effektiv pumpe: Bytt pumpe, spar energi | Grundfos Alpha2 sirkulasjonspumpe

Kutt strømforbruket med frekvensstyrt pumpe

I snitt har eldre pumper et forbruk på cirka 75 watt, mens nye pumper ligger helt ned mot 5-10 watt. Det er en forskjell på omtrent 80 prosent, men hva er det som gjør at forskjellene er så store?

Den viktigste grunnen er at eldre pumper ofte går med samme kraft/effekt hele tiden. Det vil si at de bruker like mye energi uavhengig av varmebehovet. Nye pumper er derimot frekvensstyrte og justerer effekten etter varmebehovet. Dermed bruker de mindre energi, og du får lavere driftskostnader. I tillegg er de frekvensstyrte pumpene mer energieffektive i utgangspunktet. Disse egenskapene gjør at EU har stilt krav om at alle pumper i varmeanlegg skal være frekvensstyrte helt siden 2013.

Grundfos-alpha3-sirkulasjonspumpe-rorlegger-montering-800x1100.jpg

Smart styring: Betydelige besparelser på strømregningen | Vi hjelper deg med monteringen

Er en lavthengende frukt

Det er altså mulig å spare ganske mye strøm på å bytte ut den gamle sirkulasjonspumpen, og det krever ikke spesielt mye arbeid. En rørlegger kan som regel gjøre jobben på ganske kort tid, særlig dersom den nye pumpen er av samme størrelse som den gamle. Alt i alt er dette et en lavthengende frukt hvis du vil spare strøm, men besparelsene i kroner og øre er selvsagt avhengig av hvordan strømprisene utvikler seg.

Så lurer du kanskje på når er pumpen så gammel at den bør skiftes ut? Grundfos anbefaler at sirkulasjonspumper som er eldre enn ca. 15 år, byttes ut. Hvis du har en pumpe med 1-2-3 bryter på siden, er det også et solid tegn på at du bør bytte den ut. Vet du ikke hvor gammel pumpen er, står rørleggere fra Bademiljø selvsagt klare for å hjelpe deg.

Effektive og fremtidsrettede pumper fra Grundfos

De færreste har forutsetninger for å vite hvilken sirkulasjonspumpe de skal velge, og det er heller ikke nødvendig. Hos Bademiljø får du den hjelpen du trenger til å finne pumpen som passer ditt anlegg og dine behov.

For privatboliger anbefaler vi Grundfos sine ALPHA-pumper. Dette er driftssikre og pålitelige sirkulasjonspumper som finnes i ulike størrelser beregnet på boliger med gulvareal opp til 250 kvadratmeter.

Grundfos-alpha3-sirkulasjonspumpe-800x1100.jpg

Driftsikker og pålitelig: For privatboliger anbefaler vi Alpha fra Grundfos | Grundfos Alpha sirkulasjonspumper

Alle ALPHA-pumpene er relativt små i størrelse og har funksjonalitet som analyserer varmeanlegget automatisk. På den måten finner de den best mulige innstillingen og justerer driften etter behov. De er dessuten laget med tanke på å møte nye krav fra EU, som er ventet å tre i kraft i løpet av et par år. Her får du med andre ord pumper som holder tritt med utviklingen.

Bademiljo-rorlegger-montering-sirkulasjonspumpe-800x1100.jpg

Kom gjerne innom din lokale Bademiljø-forhandler for en hyggelig prat.

Om forfatteren

Bademiljø-redaksjonen

Bademiljø

Bademiljøs redaksjon består av baderomdesignere, fageksperter og rørleggere med mange års erfaring fra servicearbeid og rehabilitering av bad. Redaksjonen holder seg oppdatert på lover og regler, trender, nyheter og varme- og energiløsninger.